01.06.11
17:08
Здравейте ! Искам да ви попитам за някакви аминокиселини ( препоръчайте марка ). И за начина им на прием. Никога до сега не съм пил никакви добавки. Тренирам от година с почивки. 17 год, 180см, 67кг. Благодаря предварително ! :)
Първо кажи какво очакваш от тях и с каква цел искаш да ги взимаш,за да знаем имаш ли нужда точно от аминки.Иначе избор много -ultimate,gaspari,universal,oprimum,usp labs…Може да си вземеш вместо комплексни амини едни бцаа или интра продукт,пак съдържащ бцаа като екстенд и прочее.
Аз препоръчвам ВСАА , на прах (по евтини са). Дневно са по 0,37 гр/кг, което при теб ще рече за 67 кг - 25гр.
Пият се преди, по време и след тренировка: примерно 5-15-5 или 10-10-5.
За фирма виж в bulkpowders.co.uk, от там си взимам и протеина, но се съберете хора, че доставката е около 65лв.
01.06.11
17:48
Значи само аз мисля, че му е рано, така ли?
На практика дори и съвсем начинаещите могат да вземат аминокиселини.Сега ако храната му не е добра и ги хаби напразно,това си е негов проблем.Момчето пита определен въпрос и ние му отговаряме :)
01.06.11
17:58
На мен от скоро ми е любима фразата:
“Наблюденията ми сочат, че 95% от трениращите нямат нужда от спортни добавки. Останалите 5% също нямат нужда от 95% от добавките.”
Източник: Интервю с Лазар Радков (І част) http://www.bb-team.org/articles/4014_intervyu-s-lazar-radkov-1#ixzz1O2KbxyfZ
На мен също ще ми стане любима.А добавките са си просто една голяма индустрия,която печели от мечтите на хората.Сега че някои работят е истина,но повечето са само пресилени реклами и назобани батки по кориците.
Мнението беше редактирано от Deuce на 01.06.11 18:10.
01.06.11
21:43
казано от Калоян Цонев на 01.06.11, 17:48:
Значи само аз мисля, че му е рано, така ли?
Не само ти мислиш така... ;)
казано от Deuce на 01.06.11, 17:19:
Първо кажи какво очакваш от тях и с каква цел искаш да ги взимаш,за да знаем имаш ли нужда точно от аминки.Иначе избор много -ultimate,gaspari,universal,oprimum,usp labs…Може да си вземеш вместо комплексни амини едни бцаа или интра продукт,пак съдържащ бцаа като екстенд и прочее.
Препоръчаха ми ги за да кача малко килца и за по-бързо възстановяване на мускулите. И реших да се консултирам с вас :)