02.06.11
11:18
Здравейте всички.Имам нужда от малко помощ относно програмата , по която тренирам . Аз съм на 16 години . Тежа 65кг и съм около 184см. Не разполагам с фитнес уреди , имам само лост вкъщи. Започнах да тренирам от няколко дни ,но ми трябва програма ,по която да тренирам . Неискам да вдигам супер много кг. ,защото играя футбол , а неискам да се забавям . Искам да постигна по релефно тяло .. , но трябва да натрупам маса . Е аз не разбирам Вие ще кажете какво трябва да правя :) Благодаря предварително ии ако съм писал глупости не ми се смейте . I AM NEW ! :D
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 02.06.11 11:21.
02.06.11
11:24
Това, че играеш футбол, не означава, че ако тренираш с много кг ще станеш по-бавен ;) Като гледам ти май си за лостовете, щом не искаш фитнес. Започни да ходиш по-често на лостовете, прави кофи,лицеви,набирания, упражнения за корем, за крака сигурно от футбола си ги правиш. Тези упражнения ги прави като за начало. Сериите и повторенията ти си ги определяш, защото всеки е индивидуален. Разгревай хубаво, за да не се контузиш. Наблягай на правилната техника на упражненията. В началото сигурно ще ти е доста трудно, но с времето ще ти стане по-лесно ;) По-здрави ! :)
02.06.11
11:31
Ето нещо полезно - http://www.bb-team.org/articles/3180_futbol-i-fitnes-kombinatsiya-nevazmozhna#axzz1O646eo8y
казано от Somebody WhoWantsToTrain на 02.06.11, 11:18:
Неискам да вдигам супер много кг. ,защото играя футбол , а неискам да се забавям .
Те на футболистите точно това им е проблема, затова са бавни - защото работните им тежести са смешни. Силата е в основата на атлетизма, който при футболистите най-често отсъства - но това не значи, че не би помогнал ;)
Сега по въпроса ти - с един лост вкъщи не може да се направи абсолютно нищо. Казвам ти го направо и съвсем откровено, няма смисъл да се заблуждаваме. По общоприетите критерии за “релефно тяло” на твоите мерки според мен си почти готов, но все пак - с толкова екипировка напредък няма как да стане.
За нещо по-сериозно като визия (не само релеф, но и малко мускули) или подобряване на спортните постижения пък да не говорим - или се пробвай в зала, или нещо по лостовете ... с тия тренировки вкъщи се научете, че просто не става (освен ако си нямаш едни 2-3, сигурно и повече, бона за оборудване).
Мнението беше редактирано от G33K на 02.06.11 11:38.