Мотивацията

25.05.05
22:46

Мотивацията е част от фитнеса.Лесно е да си мотивиран когато започваш нещо ново (например да тренираш), но какво става когато мине време и разтежът на мускулите не е бърз като в началото.Повечето от нас губят увереност в систематата си.Повярвайте ми - това се случва на всекиго в един момент.

Случвало ли ви се е да започнете програма, по която сте свръх развълнуван и мотивиран, но това е само в началото?И когато мине време вие бързо да се разочаровате,обезкуражите и въобще престаните да ходите на фитнес, защото не постигате резултатите, които сте очаквали.Е,да ви кажа една тайна:Нищо не става така както сте го планирали.Никой не е постигал развитието, което е очаквал.

Не се съмнявайте в това което правите , защото ако го направите със сигурност ще се провалите във опита си за успех.
За да продължавам да се бъхтя в залата и да вдигам вилицата на всеки три часа ми помага следното:

Взел съм моя снимка правена по времето когато бях извънредно слаб.Сложил съм я на място, което често ми се мярка пред очите.Това ми припомня какъв съм бил и какъв не искам да бъда/какъв ще стана ако спра да тренирам.

Залепил съм плакат на Шон Рей (за тези които не знаят той е културист) на вратата, която е точно пред леглото ми и всеки ден като се будя първото нещо което виждам е неговото страхотно тяло, тялото което бих искал да имам един ден.

Пиша си на едно листче килограмите, които искам да кача и го поставям в джобовете на дрехите ми, така че всеки път когато бръкна в тях да извадя нещо, да попадам на него и да ме подсеща за какво се бъхтя.

25.05.05
22:58

браво пич само така на мен ми помага и като гледам 90% от хората на улицата и виждам какво тяло не искам да имам а също и когато някой ме загледа замечтано

25.05.05
23:23

аз никога не съм си поставял нереални цели и винаги съм искал само още малко отгоре.
мога да бъда разочаровам само ако някои външни условия ми пречат-заетост,финанси и т.н.
ако така лесно се разочаровате не мисля че ще продължите много дълго с фитнеса.
няма нищо лошо да сгрешиш някъде стига да се поучиш след това от грешките си, а не да се отчайваш.

PR

25.05.05
23:54

xtasss - mного правилно!
никога не трябва да си поставяме нереални цели!
човек сам сьс себе си трябва да се състезава.
Винаги съм се мьчил да направя най-доброто за мен в залата.
метъра отдавна го зарязаx!

Мотивира ме желанието да мачкам тежести
дa се огъват лостове
да се лее пот
и накрая да не мога сам да си облека фанелата :)

.....това желание ,не ме е напуснало години наред ,дано да не ме напусне никога!

26.05.05
00:41

да гледате на другите телата невинаги е положително,много хора като видят някой нацепен и изгубват всякакво желание,просто са си безволеви,признавам си и на мен ми се е случвало,но не можем всички да сме еднакво,едни напредват повече,другио по-малко,просто една реална и постижима цел и всичко ще е ок

26.05.05
01:29

Човек трябва да се стреми към по-добро и да предследва целите си, но преди всичко трябва да се научи да цени и да се радва на това което има.

26.05.05
08:00

Съгласен съм с всеки :) . Аз от скоро ходя и интереса все повече ми се засилва... надявам се за напред ако не се засилва поне да си остане същия :)

26.05.05
18:06

Вкъщи имам една книга “Железните мъже на България”,тя е за щангистите до 1988.Супер яка книга.Та там пише как Абаджиев написал на  няколко  листа някакви резултати и ги залепил до леглото
и подиума на един състезател да ги гледа денонощно.2 години преди олимпиадата в Мюнхен 72 Нурикян си написал на колана трибой 400 кг (до средата на 70 те години щангите били три движения -сегашните две плюс повдигане (раменна преса)).Две години тренирал с него и след победата когато
го попитали нещо, само свалил колана и го показал.Между другото тогава той постига 402,5 кг.В тази книга има още хиляди такива примери,така че ако имате желание я намерете - няма да съжелявате.

Аз съм си написал едни кила дето искам да ги вдигам на десктопа и като фон на телефона.

Малко оф топик- ланс армстронг - болен от рак - стига до най добър колоездач на планетата.

®N

26.05.05
22:38

Фитнеса е един от тези спортове, при които ако правиш всичко правилно почти винаги има резултати. На мен ми действа супер мотивационно, когато срещна хора които не са ме виждали отдавна да коментират промяната във физиката ми. Също е много хубаво да си правиш през 2, 3 месеца снимки и да ги слагаш една до друга за да видиш постепенно прогреса си. :wink:

26.05.05
23:24

Понякога човек тренира, не за да изглежда добре, а за да се чувства добре. В казармата правех всичко възможно за да отида в импровизираната зала поне 2-3 пъти в седмицата, не за да се подържам физически, а психически. И понякога това беше единственото нещо което ме крепеша там.

26.05.05
23:38

[quote author=”Чукундур”]Понякога човек тренира, не за да изглежда добре, а за да се чувства добре. В казармата правех всичко възможно за да отида в импровизираната зала поне 2-3 пъти в седмицата, не за да се подържам физически, а психически. И понякога това беше единственото нещо което ме крепеша там.

Съгласен. Аз не съм бил, и се надявам да не стъпя в казарма, но и без да съм била там за мен спорта също се е превърнал до голяма степен във психика...

С него си сам и се трудиш, а точно по този човек може да опознае себе си истински.

Това никога няма да става с киснене в разни смръдливи долнопробни кафета и лафене със слабоумни дружки за глупости...

Ей това ми е мотивацията. :)
Поздрави на всички трениращи!

26.05.05
23:50

[quote author=“tpd”]Това никога няма да става с киснене в разни смръдливи долнопробни кафета и лафене със слабоумни дружки за глупости...

Поздрави на всички трениращи!

Тук си много прав,приятел.Мисля,че има много по-подходящи места от кафенетата и дискотеките за приказки с приятели.Аз не понасям дим, а и алкохол пия малко...

Мотивиращо за начинаещите е следното:

Да напишат на лист това което са чувствали когато са били слаби.

26.05.05
23:56

всеки се мотивира от целите си,чувствал си се слаб :arrow: почваш да тренираш и това е,темата е идентична на “защо правим всичко това”

27.05.05
00:28

И аз си признавам се мотивирам с автогенният тренинг, но става нездравословно да се юркаш много.
по-здрави

NK

27.05.05
19:12

Сигурен съм че доста от подрастващите тръгват да тренират след някое разочарование в личния живот.. така де, след като някое момиче ги е отблъснало. Голяма част от този контингент са тези, които искат мнооого бързо да станат мноооого яки и са готови да си съсипят здравето само за да видят нечия реакция от това че са сложили някоя бучка мускул или са стопили някоя мазнинка. Така че май другия пол е доста сериозна мотивация. На мен лично момиче ми е казвало “как мога да съм с теб, досега всичките ми приятели са били спортисти”. И аз, ектоморфът, останах да се чудя наистина ли женската половина от човечеството в огромната си част си избира партньор не с разума, а с естрогена си... И защо е толкова несправедлива природата че на едни (като брат ми - чаша вода да пийнеше и мускулна маса качваше) дава всичко, а на мене е дала тесни раменца,мазна акнетична кожа по лицето, късогледи очи, и т.н. Сигурно тези състояния са много добре познати на много хора. На тези хора искам да кажа - грешките на природата са поправими. Колкото по-бързо се заемете с ремонта, толкова по-бързо ще приключи.

Ще взема да поискам от тази със “спортистите” снимчица, и да си я сложа някъде с надпис “помни винаги какво ти каза”  :lol:

PR

27.05.05
20:04

nk - неприятна работа братле :)
Макар ,че повечето жени търсят сигурнoста в портофейла....има и някои дето са идиалистки - те търсят плажни ловьри, като на Пит брат му :)
и Киро Вълчев !
Хора масивни с 45-50 ръце май не ги kефят много - ама мен ме кефи и продължавам с масата - маkар и жената да цьрка ;)

Oстави ги ,неkа те се мотивират и да се съобразяват с нас :)

PS - а на тази кака и се покажи след години да и припомниш кой си !!

Успеx!

01.06.05
00:07

Мойта спадна тотално но като гледам предаване с силни се настървям яко

01.06.05
00:14

[quote author=“nk”]Сигурен съм че доста от подрастващите тръгват да тренират след някое разочарование в личния живот.. така де, след като някое момиче ги е отблъснало. Голяма част от този контингент са тези, които искат мнооого бързо да станат мноооого яки и са готови да си съсипят здравето само за да видят нечия реакция от това че са сложили някоя бучка мускул или са стопили някоя мазнинка. Така че май другия пол е доста сериозна мотивация. На мен лично момиче ми е казвало “как мога да съм с теб, досега всичките ми приятели са били спортисти”. И аз, ектоморфът, останах да се чудя наистина ли женската половина от човечеството в огромната си част си избира партньор не с разума, а с естрогена си... И защо е толкова несправедлива природата че на едни (като брат ми - чаша вода да пийнеше и мускулна маса качваше) дава всичко, а на мене е дала тесни раменца,мазна акнетична кожа по лицето, късогледи очи, и т.н. Сигурно тези състояния са много добре познати на много хора. На тези хора искам да кажа - грешките на природата са поправими. Колкото по-бързо се заемете с ремонта, толкова по-бързо ще приключи.

не се шашкай братле,сигурно имаш доста по-добри качества от тия спортистчета,просто не си оцелил на достойното момиче,което ще ги оцени,вярно е че навсякъде гледат първо външния вид,но и душевността на човека е от значение(сякаш за лична драма пиша...) :wink:
направете нещо за себе си

PR

01.06.05
00:21

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Мойта спадна тотално но като гледам предаване с силни се настървям яко

Не се оставяй на апатията човече - намирай нови средства и начини да се мотивираш - постигнал си доста ,но има мегдан за още...

Успеx !

01.06.05
08:50

аз нямам точна цел :D някаде да се оголемя малко на ръст и на кила и да мога да отлепям само с едната рака човек поне 60 кила от земята :twisted: а и ходя да не си седя във нас че полудявам направо :x кат ми спреха работата и .... първия един месец съм направил сигорно ... за една седмица направих 1500 лицеви :lol: а за целия месец са били наи малко двоино... :D

01.06.05
10:05

[quote author=“nk”] На мен лично момиче ми е казвало “как мога да съм с теб, досега всичките ми приятели са били спортисти”.
Ще взема да поискам от тази със “спортистите” снимчица, и да си я сложа някъде с надпис “помни винаги какво ти каза”  :lol:

Аз пък мисля,че трябва до края на живота си да си благодарен на тази мацка,за силните думи !Може би точно това ти е трябвало :)

01.06.05
11:41

тази е била абсолютна буначка,подобие на жена.
забрави я тази ограничената и не си спомняй повече за нея.
това е същото като да кажеш аз търся само някоя с много яко дупе и големи цици :lol:

PR

01.06.05
12:41

[quote author=“xtasss”]тази е била абсолютна буначка,подобие на жена.
това е същото като да кажеш аз търся само някоя с много яко дупе и големи цици :lol:

so right man ;) - кирилик :)

така си е отвсякъде !

01.06.05
13:01

[quote author=“PROMPT”][quote author=“xtasss”]тази е била абсолютна буначка,подобие на жена.

so right man ;) - кирилик :)

така си е отвсякъде !

Да!Но го е мотивирала да се замисли, да  направи нещо за себе си !!Това имах напредвид,като казах,че трябва да и бъде благодарен :)
Пък и е била искрена в крайна сметка :)

PR

01.06.05
13:16

[quote author=“tigra”]
Да!Но го е мотивирала да се замисли, да  направи нещо за себе си !!Това имах напредвид,като казах,че трябва да и бъде благодарен :)
Пък и е била искрена в крайна сметка :)

Да - твоя пост го разбраx !
Има нещо вярно :)

Hо идеята е всеки да се мотивира сам - ако човек се мотивира само за жените - следващия mr.O трябва да е Брат Пид (незнам така ли се пише) ! Някои искаме повечко маса и сила ,и сигурно ,ще станем не много привлекателни ,за повечето жени - но who care !

01.06.05
13:30

Е аз напълно споделям това,че всеки трябва сам да се грижи за себе си и т.н,но понякога човек изпада в странни състояния на духа и има нужда от мъъничко стимулче(каквото и да е то ),за да се “събуди “:))

PR

01.06.05
13:34

[quote author=“tigra”]Е аз напълно споделям това,че всеки трябва сам да се грижи за себе си и т.н,но понякога човек изпада в странни състояния на духа и има нужда от мъъничко стимулче(каквото и да е то ),за да се “събуди “:))

така си е дори и при големите в спорта .
просто човек трябва да обича това което прави, за да го прави добре !
Така смятам аз.

01.06.05
13:40

[quote author=“PROMPT”]така си е дори и при големите в спорта .
просто човек трябва да обича това което прави, за да го прави добре !
Така смятам аз.

И си прав!
Ако я няма Нейно Величество Тръпката:)))))има ли смисъл изобщо да се прави каквото и да било ?

03.06.05
18:18

Абе,Вие двамата на чат го обърнахте тука :lol: .

PR

07.06.05
01:42

[quote author=“Rafael”]Абе,Вие двамата на чат го обърнахте тука :lol: .

Не - просто се мотивираме :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1