01.06.11
23:29
Гледах Новините от 22:00 по БТВ и веднага исках да видя какво пише в интерет и попаднах на това
http://money.bg/news/id_2085590099
Лично аз съм силно възмутен,купуваш пиле,независимо дали защото ти харесва или за “билдърски” цели,а то се оказва вода..
01.06.11
23:31
#1
Еми след като мине термична обработка става ясно какво остава :)
01.06.11
23:51
#2
Ние писахме отдавна статия за тумблирането. Напоследък (дано за добро) се дава повече гласност на проблема.
02.06.11
00:03
#3
Боже мили,направо да ти се доповръща! Хората се опитват да си заделят някой друг лев за пиле,да си набавят някой друг качествен животински протеин,а те...Гледай ги..
02.06.11
11:29
#4
Нищо ново в страната на мошениците и алчните гърла!
Нищо ново под слънцето, това се прави много одавна. На пловдивския панаир съм виждал въпросните устройства за пълнене, вкарва се пилето и стотици игли се забиват отвскъде и го пълнят, само че машината се предлага като овкусяваща, т.е. идеята уж е с нея да се мариноват пилетата, но е пределно ясно, че това е само прах в очите. Това се прави не само с пилетата а със всички меса. Другия номер е, че вече не се ползва чиста вода за целта, а се използва вода към която се добавя желиращ агент, така след охлаждане или замразяване течноста се желира и дори след последвало размразяване остава желирана в тъканите и не изтича. Та в крайна сметка не само ни лъжат с грамажа, но и ядем помия със незнайно съдържание, заради алчноста на недобросъвестни търговци и производители.
казано от Valdis на 02.06.11, 13:23:
Нищо ново под слънцето, това се прави много одавна. На пловдивския панаир съм виждал въпросните устройства за пълнене, вкарва се пилето и стотици игли се забиват отвскъде и го пълнят, само че машината се предлага като овкусяваща, т.е. идеята уж е с нея да се мариноват пилетата, но е пределно ясно, че това е само прах в очите. Това се прави не само с пилетата а със всички меса. Другия номер е, че вече не се ползва чиста вода за целта, а се използва вода към която се добавя желиращ агент, така след охлаждане или замразяване течноста се желира и дори след последвало размразяване остава желирана в тъканите и не изтича. Та в крайна сметка не само ни лъжат с грамажа, но и ядем помия със незнайно съдържание, заради алчноста на недобросъвестни търговци и производители.
Леле и аз се чудя защо понякога в пилешкото филе има точно нещо като желе/слуз.Вече на нищо не можем да имаме вяра,мама му стара!
02.06.11
14:23
#8
Значи да не си купуваме месо най-добре? Или може би да си купим от някой познат,да знаем поне,че ядем месо,а не желе и вода,за които плащаме по 10 кинта килото..
Майко нямам думи а видяхте ли в завода какви хилави пиленца после като го надуят и ти в магазина си казваш брей какво голямо пиле да ама не това голямо пиле се оказва повече от половината вода :x
02.06.11
15:59
#10
Решението е да ходите до някое селце и да си купите едно яре(примерно). По 7-8лв. на кило са. Е, вярно от някои меса са по-скъпи, но пък знаеш какво ядеш.
02.06.11
16:32
#11
Нали ще слагат етикети на тия дето ги помпат с вода? Или няма да стане и това?