От 27 до 51% вода в месото!

TN

01.06.11
23:29

Гледах Новините от 22:00 по БТВ и веднага исках да видя какво пише в интерет и попаднах на това

http://money.bg/news/id_2085590099

Лично аз съм силно възмутен,купуваш пиле,независимо дали защото ти харесва или за “билдърски” цели,а то се оказва вода..

DE

01.06.11
23:31

Еми след като мине термична обработка става ясно какво остава :)

Ние писахме отдавна статия за тумблирането. Напоследък (дано за добро) се дава повече гласност на проблема.

TN

02.06.11
00:03

Боже мили,направо да ти се доповръща! Хората се опитват да си заделят някой друг лев за пиле,да си набавят някой друг качествен животински протеин,а те...Гледай ги..

Нищо ново в страната на мошениците и алчните гърла!

02.06.11
13:05

Така се правят пари!

02.06.11
13:23

Нищо ново под слънцето, това се прави много одавна. На пловдивския панаир съм виждал въпросните устройства за пълнене, вкарва се пилето и стотици игли се забиват отвскъде и го пълнят, само че машината се предлага като овкусяваща, т.е. идеята уж е с нея да се мариноват пилетата, но е пределно ясно, че това е само прах в очите. Това се прави не само с пилетата а със всички меса. Другия номер е, че вече не се ползва чиста вода за целта, а се използва вода към която се добавя желиращ агент, така след охлаждане или замразяване течноста се желира и дори след последвало размразяване остава желирана в тъканите и не изтича. Та в крайна сметка не само ни лъжат с грамажа, но и ядем помия със незнайно съдържание, заради алчноста на недобросъвестни търговци и производители.

02.06.11
13:53

казано от Valdis на 02.06.11, 13:23:

Нищо ново под слънцето, това се прави много одавна. На пловдивския панаир съм виждал въпросните устройства за пълнене, вкарва се пилето и стотици игли се забиват отвскъде и го пълнят, само че машината се предлага като овкусяваща, т.е. идеята уж е с нея да се мариноват пилетата, но е пределно ясно, че това е само прах в очите. Това се прави не само с пилетата а със всички меса. Другия номер е, че вече не се ползва чиста вода за целта, а се използва вода към която се добавя желиращ агент, така след охлаждане или замразяване течноста се желира и дори след последвало размразяване остава желирана в тъканите и не изтича. Та в крайна сметка не само ни лъжат с грамажа, но и ядем помия със незнайно съдържание, заради алчноста на недобросъвестни търговци и производители.

Леле и аз се чудя защо понякога в пилешкото филе има точно нещо като желе/слуз.Вече на нищо не можем да имаме вяра,мама му стара!

TN

02.06.11
14:23

Значи да не си купуваме месо най-добре? Или може би да си купим от някой познат,да знаем поне,че ядем месо,а не желе и вода,за които плащаме по 10 кинта килото..

02.06.11
15:56

Майко нямам думи а видяхте ли в завода какви хилави пиленца после като го надуят и ти в магазина си казваш брей какво голямо пиле да ама не това голямо пиле се оказва повече от половината вода :x

P&

02.06.11
15:59

Решението е да ходите до някое селце и да си купите едно яре(примерно). По 7-8лв. на кило са. Е, вярно от някои меса са по-скъпи, но пък знаеш какво ядеш.

TN

02.06.11
16:32

Нали ще слагат етикети на тия дето ги помпат с вода? Или няма да стане и това?

02.06.11
16:36

Не ми се вярва да го направят. А и да го направят, какво им пречи да напишат колкото си искат процента :)
Някой да има идея, дали продуктите на  Птицекомбината “ДЖИЕВ” са толкова яко напомпани с вода?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1