30.05.11
16:52
Здравейте,
Тренирам от 2-3 месеца и съм качил около 4-5 кг. В момента тренирам по следната програма: 3 дневен сплит за покачване на ММ
Висок съм 1.80, 73кг, 23 години. В началото пиех протеин Syntha-6 след тренировка, но сега започнах да го пия преди нея. Интересувам се как да подобря хранителния режим. Финансово мога да отделям достатъчно за всякакъв вид храна и да кажем протеин като добавка ... но не искам да ползвам вредни такива. Целта ми е да покачвам мускулна маса, с възможно най-малко мазнини. Пия също така и бирена мая.
Режимът ми за тренировъчен ден е следния:
Закуска 11.00: 3 цели яйца, домат, кашкавал, малко шунка или Мюсли с мляко (около 100 гр със 300-400гр мляко)
13.00 - протеин
13.30-14.30 - тренировка
веднага след тренировката 1 банан и 2 супени лъжици мед
15.00 пилешко месо (колко грама?) със салата, ориз/боб/картофи
20.00 пица или пак същото
Според мен режима ми не е оптимален, затова бих се радвал, ако ме насочите кое ядене след кое трябва да се яде, колко често да пия протеина и кога през деня, по кое време е най-оптимално да се ходи на тренировка и след кои хранения.
Поздрави!
Темата беше редактирана от pal_frenzy на 30.05.11 17:30.
01.06.11
22:10
казано от pal_frenzy на 30.05.11, 16:52:
Здравейте,
Тренирам от 2-3 месеца и съм качил около 4-5 кг. В момента тренирам по следната програма: 3 дневен сплит за покачване на ММ
Висок съм 1.80, 73кг, 23 години. В началото пиех протеин Syntha-6 след тренировка, но сега започнах да го пия преди нея. Интересувам се как да подобря хранителния режим. Финансово мога да отделям достатъчно за всякакъв вид храна и да кажем протеин като добавка ... но не искам да ползвам вредни такива. Целта ми е да покачвам мускулна маса, с възможно най-малко мазнини. Пия също така и бирена мая.Режимът ми за тренировъчен ден е следния:
Закуска 11.00: 3 цели яйца, домат, кашкавал, малко шунка или Мюсли с мляко (около 100 гр със 300-400гр мляко)
13.00 - протеин
13.30-14.30 - тренировка
веднага след тренировката 1 банан и 2 супени лъжици мед Сложи протеин!
15.00 пилешко месо (колко грама?) със салата, ориз/боб/картофиЕми избери си ! В единият вариянт имаш само протеин в другият имаш въглехидрати или протеини,сложи и двете!
20.00 пица или пак същотоПица? Заменяш я веднага с малко пиле + картофи примерно.След 20:00 не ядеш ли? Сложи преди да легнеш 200 грама извара и една шепа ядки!
Според мен режима ми не е оптимален, затова бих се радвал, ако ме насочите кое ядене след кое трябва да се яде, колко често да пия протеина и кога през деня, по кое време е най-оптимално да се ходи на тренировка и след кои хранения.
Поздрави!
Поправките са в червено!
казано от pal_frenzy на 30.05.11, 16:52:
Здравейте,
Висок съм 1.80, 73кг, 23 години. В началото пиех протеин Syntha-6 след тренировка, но сега започнах да го пия преди нея. Интересувам се как да подобря хранителния режим. Финансово мога да отделям достатъчно за всякакъв вид храна и да кажем протеин като добавка ... но не искам да ползвам вредни такива. Целта ми е да покачвам мускулна маса, с възможно най-малко мазнини. Пия също така и бирена мая.Режимът ми за тренировъчен ден е следния:
13.00 - протеин (за какво ще пиеш протеина преди тренировка ?)
13.30-14.30 - тренировка
веднага след тренировката 1 банан и 2 супени лъжици мед + Протеин
15.00 пилешко месо (колко грама?) със салата, ориз/боб/картофи 200гр. месо + Пълнозърнести спагети/овес/хляб може и да добавиш салата но само със салата няма да качиш
20.00 пица или пак същото Вместо тая пица хапни Месо 200гр. сурово с-ние + Пълнозърнести спагети ,овес
Преди лягане добави извара 200гр + маслини(или друг източник на мазнини-зехтин)
Според мен режима ми не е оптимален, затова бих се радвал, ако ме насочите кое ядене след кое трябва да се яде, колко често да пия протеина и кога през деня, по кое време е най-оптимално да се ходи на тренировка и след кои хранения.Поздрави!
На ден гледай да си набавяш 4-5гр/кг тегло и 2.5-3гр/кг протеин , и 1гр /кг Мазнини
Надявам се да съм бил полезен
Поздрави,
Кирил
02.06.11
19:21
Благодаря за насоките, в крайна сметка протеина да го пия след тренировка или два пъти-преди и след. Удачно ли е да пия този вид протеин (синта-6) преди лягане тъй като в него има и бързи и бавни и бцаа? В момента изниква обаче следния проблем, вече съм 74кг и започнах да качвам мазнини по корема ... ако почна да карам колело в почивните дни примерно по 20 минути ще има ли ефект или двата вида тренировки се самоизключват?
Мнението беше редактирано от pal_frenzy на 02.06.11 19:22.
23.06.11
19:58
Здравейте отново,
Решил съм да направя промяна в тренировката. Тъй като ръцете ми и рамената са ми сравнително големи искам да наблегна върхи гърба и гърдите. Ако променя програмата по следния начин дали ще е удачно? :
Понеделник:
Гърди, гръб
Сряда:
Крака, корем (може да сложа и по някоя серия за малките групи, примерно трапец, предмишница и задно рамо, тъй като то не се засяга много в другите упражнения)
Петък:
Гръб, гърди