Изтръпване на левия лакът по време на тренировка

18.05.11
22:50

От няколко седмици имам малък проблем в левия лакът. Реших да го споделя.. защото не знам от какво е.. дали е сериозно или не. Може ли да се влоши и т.н. По време на упражненията почти на всяко повторение ми изтръпва.. тоест сеедно съм си ударил лакъта в някой ръб, немога да го обесня. Предполагам на всеки му се е случвало така. Немога да го опиша.. просто се за закунда.. и пак и пак.. всяко повторение така. Като се замисля ” някой път дали няма да изтръпне така и да изтърва например нещо върху мен? “
Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 19.05.11 06:52.

18.05.11
23:40

Ми така трудно мога да ти кажа, без да знам къде точно те боли, но единия вариант е да крайната част на трицепса, ако е от външната страна на ръката или другия вариант е тенис/голф лакът.

18.05.11
23:55

В темата виждам два проблема. Първият е граматически, а вторият - тренировъчен.
1. Думата “лакът” е от мъжки род, следователно е редно да се членува като “левият лакът”, а не “лявата лакът”.
2. Загрявай по-добре лактите и съобразявай тежестта с възможностите си. Помни, че не си на състезания по вдигане на тежести.

19.05.11
06:51

Благодаря.
Bojidar Stefchev - от външна страна е болката.
Владимир8507 - мерси за грешките, тежестите са по възможностите ми, а ще ги загрявам по добре. :)

Остави загрявките, продължава ли да ти изтръпва? Това може би се дължи на неправилна стойка - притискаш нерва (причиняващ изтръпванията), също така може да е притиснат от преди това, ако продължава отиди на ортопед. :)

Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 02.06.11 23:50.

14.04.12
23:55

Виждам че темата е стара,но би ли споделил как се оправи.Със същият проблем съм,че даже ми изтръпва и ръката  вечер като спя.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1