25.05.05
23:15
Може би трябва повече да коментираме тук разни дигачи като тези в WPO и IPA. Нека всеки каже мнението си по въпроса. Клоуни ли са там или ТЕ са истинските вдигачи, най-силните мъже в света :!: :?:
За мен спорта като трибоя трябва да има своята академичност и дисциплина и затова смятам, че ИПФ е най-добрата федерация. А и от тази федерация момчетата действително вдигат по всички правила и са най-силните мъже в света. Но нищо не пречи и другите федерации да се обсъждат.
по-здрави
NEshto ne znam zashto, no ne moga da pisha na kirilitsa, a predi mojeh.
Za temata, az mislia, che triboia e nizvergnat sport, zatova sportistite ot razlichnite federatsii triabva da se poddarjat. Niama znachenie koi kolko vdiga, vseki znae pod kakvi pravila se vdiga i koi s kakvi flanelki. TOva niama znachenie, pone ne za men. Az ne uvajavam niakoi ot WPO poveche, zashtoto kleknal poveche ili ot IPF, che nosel po-malko ekipirovka. Sporta e razdelen i triabva da se obedini. TRiabva da se pruivlekat poveche hora, a ne da me razubejdavat prez den v zalata, che niamalo smisal i triabvalo das e vdiga leko i priatno, za tialo.
A za kleka ot 1200 lb na Mike Miller, toi ochevidno beshe visok i Miller sam go mahna pod vazdeistvi na kritiki. Nai-golemia ofitsialen klek vdignat niakoga (v koiato i da e federatsia) si ostava Brent Mikesell, a 1141lb
:)Клека бил висок,че има ли някой от тия момчета дето клякат с 500 и нагоре да кляка ниско :lol: :lol: :lol:Аз като състезател по правилата на ИПФ съм твърдо за ИПФ,защото това е истински СПОРТ.Не омаловажавам трудът на момчетата от другите федерации,просто не харесвам начинът,по който се вдига там.
26.05.05
11:51
Аз съм съгласен с мнението на Емо; в спорта трябва да има академичност(макар, че не я виждам във футбола :lol: ). Действително е трудно да се признае постижение, направено как да е.
Според мен обаче абсолютно чисто вдигане не се практикува в никоя федерация. Не говоря за стероидите, говоря за това например да ходиш по улицата, да те захлупи нещо и ти да го отместиш. Там няма да имаш екипировка, ще си само с ръцете си, краката си и това, което си. Звучи тъпо, но това е изконната идея на спорта. Тогава вече говорим за спорта в чистия му вид. Основният проблем в тези федерации аз го виждам преди всичко в невъзможността за съпоставяне на резултатите помежду им...
Ако дадем на Ивайло екипировката от другата федерация и му кажем да направи същия клек с 500 кила на гърба, той най - вероятно няма да може - не е свикнал с екипировката, с клека, не е тренирал така и психическата бариера - 100 кила е голяма.
Ако дадем на Майк екипировката на Ивайло и го накараме да клекне до долу при нашите условия, пък било и с 400 кила, пак искрено се съмнявам...
И става така, че не става.
Иначе:
Абсолютно подкрепям пълните обеми на движението, максимални разрешени хватове, паузи и т.н. Това е ефективното движение, гарантиращо, че наличната сила можеш да я упражниш от всяка точка. Вероятно и нашата система си има слабости, но с таква система се показва чистата сила, като за съжаление с тази система обаче тези цифри едва ли скоро ще видим.
А като има капитализъм, на спорта се гледа като на шоу - зрелище. Еми за масовият потребител, незапознат със законите на пауърлифтинга разнита маймуни дават просто зрелище, като толкова по - голямо е зрелището, колкото по - голяма е щангата.
Та излишни не са явно, но са просто несравними федерациите.
26.05.05
12:26
[quote author=“D3BEP”]Не говоря за стероидите, говоря за това например да ходиш по улицата, да те захлупи нещо и ти да го отместиш. Там няма да имаш екипировка, ще си само с ръцете си, краката си и това, което си. Звучи тъпо, но това е изконната идея на спорта.
Някой спомена Стефан Ботев или така ми се стори :) Нищо не разбирам от пауърлифтинг, затова няма и да гласувам. Но това дето D3BEP го каза ми напомни нещо. Гледали ли сте Шоуто на Слави когато гостува Стефан Ботев? На кратко: представи го с една история - летят със самолет разни хора. Оказва се че на борда има някакъв побъркан, доста едричък при това, и почва да буиства да се бие. Всички се опитват да го укротят но не могат. Стефан Ботев се оказва да самолета и успява да го усмири и да го вържат с въжета за седалката. Кацат принудително за да го свалят от борда. Отиват трима полицаи .. докато го държат той пак се измъква и почва пак да се бие. Накрая Ст. Ботев е помолен от полицаите да помогне за ескортирането на този лудия понеже никои, освен него не може да се справи с проблема. Е за тази сила ли си говорим ? Евала !!! :shock:
В екстремнни ситоалации е много по-различно и организма тогава показва пълните си възможности. Които са до скъсване на мускула и сухожилието и до счупване на костите :) Имаше няква случка в някав пожар мъж поместил голяма греда и желязо за да се измъкне или нещо такова, което е потвърждение, че човек е силен само нервната система да му позволи
по-здрави
27.05.05
18:46
Rexer,няма нужда пак да започваме спора.Да се откаже от световен рекорд,даден от садиите, защото е висок ,може да направи само някой от WPO и IPA. Мисля че това е достатачно доказателство че постиженията там са смешни и нереални.
manson, между вдигането на щанги и боя има разлика от тук до небето. Като спомена за Ботев ще ти кажа какво мразя аз най-много: на същото тва шоу имаше демонстрация на Любо лежанката и заедно с Митьо Крика вдигнаха една гира която Любо никога нее вдигал и няма да може да вдигне сам.
27.05.05
18:56
[quote author=“sa6o88”]manson, mejdu vdiganeto na 6tangi i boq ima razlika ot tuk do nebeto. Kato spomena za Botev 6ti kaja kakvo mrazq nai mnogo: Na sy6toto tva 6ou ima6e demunstraciq na liubo lejankata i zaedno s mitio krika vdignaha edna gira koqto liubo nee vdigal i nikoga nqma da vdigne sam.
За бой пък никъде не съм споменал. Говорехме, за непринудената сила в неочаквани ситуации, за която и Емо даде пример. За шоуто си спомням само че Крика прави лег преса с балета, незнам теглото колко е. От трибой не разбирам и не споря. За тази тема бях до тук. :)
29.05.05
21:29
Еми какво да ги коментирам, браточки? Едното е недолюбеният спорт в чистия му вид, другото е комерсиалните шоу предавания. Как да ги сравним?
Че движенията се казвали еднакво?
Все едно да ме карате да сравня българската класическа борба и кеча на WWF. Нищо общо... Само дето и там правят суплекси.