Свободна Борба и Спортна Гимнастика (СОФИЯ)

01.06.11
14:12

Здравейте колеги,
Много е спорен разделът, определено :), прегледах набързо, не видях дискусии за клубове по свободна борба и спортна гимнастика, за това къде може да се тренират тези дисциплини и то от начинаещ( В СОФИЯ). Къде, кога и в кой клуб може начинаещ (НЕ дете или юноша) да започне да тренира.Доста рових из нет пространството и по други форуми, но не откривам това, което мен специално касае. Сега, за борбата звънях на клуба, който е на ЦСКА (”Сдружение Армеец СК ЦСКА Свободна Борба”, мисля че се наричаше), но там ме отхвърлиха с отговора, че: “Ние тук се занимаваме само професионално, съжаляваме, не можем да ви помогнем”.
Много моля, някой ако има информация да сподели.В друг форум видях инфо за клуб в зала Дескрим, но нищо повече, а и това е било мнение преди 2 години. Т.е. ако някой има техен сайт, или телефон където мога да се обадя и да попитам за тренировки, график и цена, ще съм много благодарен. Не ми се иска да ходя на място и да губя време и средства по краищата на София, само за да получа малко инфо за евентуално място, където може или не може да се тренира. Все пак живеем в 21 век и ми се ще да оптимизирам нещата и да проуча предварително!

Същото е и със спортната гимнастика. Открих няколко клуба в София, но има единствено име на треньор и място. Нито телефон, нито емайл, нито график или изисквания!
Ще чакам да пишете ;)

Благодаря още веднъж!

01.06.11
22:38

Тренировки на Дескрим вече няма. Щеше да е точно каквото търсиш, защото макар и не с основен акцент на борбата, там беше мястото, където можеше начинаещ да започне да се занимава.

На твоите години любителски тренировки точно в борбата е малко ... пробвай на Герена евентуално, ама какво да ти кажа - трудна работа си е, това е спорт с традиции от едно време, когато или отиваш в спортното и после на Олимпиада, или го следиш по радиото от вкъщи. Винаги ще те гледат малко така (ако изобщо те вземат), просто е такава атмосферата в точно този спорт. Не целя да те обезсърчавам, но просто такова е положението. Един ден ще пробие и любителската страна на тоя спорт (както е примерно в Щатите), ама до тогава има време.

02.06.11
15:32

Ами нищо, благодаря все пак за инфото! Щом е така, нека е така. Здраве да е! Нямам за цел да съм конкурент на Армен Назарян :)
  А колкото до Спортната Гимнастика, дали знаеш нещо по въпроса. Там много ми се иска да не е така, както с борбата, защото и тя е един от спортовете, които много ме вълнуват, относно гъвкавост и кондиция. Да не говорим за правилните уроци на това как точно се прави стречинг, с каква цел и т.н., които получаваш от треньорите в дисциплината!
Ако някой друг има мнение за гимнастиката, да споделя ;)
Благодаря!

03.06.11
20:01

И мен ме интересува - но мисля, че по редовния начин трудно ще стане, дори да се прозвънят клубовете. Ако има поне няколко желаещи, дотук двама, може да се помъчим като се намери/наеме зала и някой ентусиаст/приятел/познат, може и срещу малко заплащане, което не е невъзможно, не е нужно да бъде Армен Назарян :) Но иначе си прав - това са от най-универсалните спортови, които осигуряват гъвкавост, сила и основни качества, всъщност не знам кои други спортове да са по-базови. Както пише в предния пост - все още в България схващането не е в полза на любителите над 10-годишна възраст и няма възможности, както е в САЩ, но можем да помислим за нещо.

Мнението беше редактирано от Nikolay Todorov на 03.06.11 20:04.

03.06.11
22:51

Колега за гимнастиката има варианти :)
Днес ходих на “Червено Знаме” и там има един треньор. Но груповите тренировки протичат почти без негово участие ми каза той. И там тренират Freerunner-ите. Та той ми каза, че само ги наглеждал и им казвал кое к’во е горе долу. За персонални тренировки вече ще трябва да подходиш “персонално” към него ;)
Другото място е Герена. Там също има тренировки по спортна гимнастика и ми казаха, че е е по същият начин както на Червено знаме-демек Freeruner-и трениращи сами и вече ако искаш някой да ти обръща внимание, си говориш поотделно с треньорите. Т’ва са двете места за сега. На Раковски се прави чисто нова зала (в момента я строят още ) за гимнастика и до няколко месеца ще е готова. Там е замислена базата за националният отбор. Не знам дали ще организират любителски вече след това като е готова. Аз мисля да пробвам някой от гореспоменатите варианти :)
А колкото до това какво ти дава тя като спорт, гледай клипове на Йордан Йовчев какви чудеса прави и какви мускули има и сам прецени дали си заслужава ;) Аз мисля че да.
Лека и безаварийна

04.06.11
10:55

Защо не попитате в НСА? Там и без това се занимават с хора, които са позакъснели с тренировките с двадесетина години...та дали ще преподават на още един, предполагам им е все тая! За  гимнастиката специално, Емил Видев може да търсите, много коректен човек и изключителен специалист!

04.06.11
11:22

казано от x_3_mar на 04.06.11, 10:55:

Защо не попитате в НСА? Там и без това се занимават с хора, които са позакъснели с тренировките с двадесетина години...та дали ще преподават на още един, предполагам им е все тая! За  гимнастиката специално, Емил Видев може да търсите, много коректен човек и изключителен специалист!

За борците в НСА не бих казал точно че са закъснели :D
Виж, да се набута човек с треньорския профил може и да е оферта, за която не съм се сещал и е хитро, може би и възможно.

Иначе аз имам желание за развиване на нещо подобно на това, което беше на Дескрим (със същия треньор, който е изключително добър), с акцент на борбата в стойка, но е по-скоро далечен и малко неясен проект. Ако някога стане ще ви имам предвид, не съм очаквал от този форум интерес в тази посока :)

Мнението беше редактирано от G33K на 04.06.11 11:22.

04.06.11
17:18

казано от x_3_mar на 04.06.11, 10:55:

Колега, благодаря за инфото. За гимнастиката специално, за г-н Видев четох в друг форум и се опитах да звъня в НСА за информация, но ми вдигаха телефона и ми затваряха няколко пъти :) Явно за много заети хората :D, Което ме поядоса леко и за това търсих по ЦСКА и Левски. Иначе ако наистина според теб човека там е коректен и добър специалист, ще се наложи да се разкарам до там, за да получа инфо. И ако наистина си заслужава и организират такъв тип групови тренировки, би било перфектно.

04.06.11
19:57

казано от G33K на 04.06.11, 11:22:

Виж, да се набута човек с треньорския профил може и да е оферта, за която не съм се сещал и е хитро, може би и възможно.

Ами то доста хора го практикуват :) просто си избират спорт в който няма много желаещи, примерно шах или стрелба с лък и т.н. и като няма бройки ги вземат, а после записват втора специалност или се прехвърлят.

Но ако само желаете да тренирате, без да сте студенти в НСА не мисля, че някой ще ви върне, особено ако си плащате ;) За борбата имаше един много свестен преподавател, жалкото е, че не помня как се казваше, възрастен много спокоен човек, обясняваше като на малоумни.... Колкото до гимнастиката, там мисля, че ще е още по-лесно! Емо Видев имаше и каскадьорска група, то пак си е един вид гимнастика, просто има и сценичен бой и приземявания... инак вратите й бяха отворени за всеки.

казано от G33K на 04.06.11, 11:22:

Иначе аз имам желание за развиване на нещо подобно на това, което беше на Дескрим (със същия треньор, който е изключително добър), с акцент на борбата в стойка, но е по-скоро далечен и малко неясен проект. Ако някога стане ще ви имам предвид, не съм очаквал от този форум интерес в тази посока :)

Нямам представа как попаднах на тази тема. :D Ако някой, някъде в София отвори зала по борба за хора, които не са деца, не са юноши, не са борци и няма да тренират професионално, да ме брои и мене.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1