Месото смалява ли се като грамове като се изпече ?

03.06.11
19:22

Примерно взимам пилешка пържола 100г сурова, наистина ли става 80г после ? 
И за да ми стане изпечена 100г, без да го меря г/д :D защото нямам такъв кантар който мери грамове, а не ми се дават излишни 20 лева ...

03.06.11
19:25

А като се позамислиш малко, не смяташ ли че задаваш леко глупав въпрос?

03.06.11
19:44

разбира се, че понижава килограмите си. Водата от него се изпарява, свива се обема му ... стар ресторантьорски трик - пържолите се мерят сурови :)

03.06.11
20:11

Месото ако е томблирано може от 100 грама и 80 да не изкараш :)

03.06.11
21:01

хапвай сурово,,,да си сигурен!!!!

04.06.11
12:37

казано от ElmerFudd на 03.06.11, 19:22:

Примерно взимам пилешка пържола 100г сурова, наистина ли става 80г после ? 
И за да ми стане изпечена 100г, без да го меря г/д :D защото нямам такъв кантар който мери грамове, а не ми се дават излишни 20 лева ...

Kaто гледах резултатите от проверките и 60 ако изкараш си герой!

Аз не разбирам какво те бърка колко ще тежи след като го приготвиш?! Нали знаеш, че хранителните стойности (когато не е упоменато допълнително) са за сурови продукти. Все ти е тая колко ще тежи месото след като го изпечеш. Протеинът си е вътре. Водата просто намалява.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1