03.06.11
19:22
Примерно взимам пилешка пържола 100г сурова, наистина ли става 80г после ?
И за да ми стане изпечена 100г, без да го меря г/д :D защото нямам такъв кантар който мери грамове, а не ми се дават излишни 20 лева ...
разбира се, че понижава килограмите си. Водата от него се изпарява, свива се обема му ... стар ресторантьорски трик - пържолите се мерят сурови :)
03.06.11
20:11
#3
Месото ако е томблирано може от 100 грама и 80 да не изкараш :)
03.06.11
21:01
#4
хапвай сурово,,,да си сигурен!!!!
04.06.11
12:37
#5
казано от ElmerFudd на 03.06.11, 19:22:
Примерно взимам пилешка пържола 100г сурова, наистина ли става 80г после ?
И за да ми стане изпечена 100г, без да го меря г/д :D защото нямам такъв кантар който мери грамове, а не ми се дават излишни 20 лева ...
Kaто гледах резултатите от проверките и 60 ако изкараш си герой!
04.06.11
14:41
#6
Аз не разбирам какво те бърка колко ще тежи след като го приготвиш?! Нали знаеш, че хранителните стойности (когато не е упоменато допълнително) са за сурови продукти. Все ти е тая колко ще тежи месото след като го изпечеш. Протеинът си е вътре. Водата просто намалява.