03.06.11
14:51
Предистория: В много изследвания се разглежда какво, колко, кога трябва да ядем, за да сме здрави, за да свалим килограми / мазнини, за да сме в тонус и т.н. Почти или изобщо обаче не се обръща внимание на условията, в които и начина, по който се храним.
Цел на изследването: Да установи влиянието на условията и начина, по който се храни човек и как това влияе на състава на тялото, на здравето като цяло и на психиката.
Методи: Ще бъдат сформирани две групи. Едната ще наброява 10 души от София. Другата ще наброява 10 души, които ще бъдат от различни градове от провинцията. Желаещите ще попълнят въпросник, на базата на който ще бъдат одобрени за участие. Всеки от участниците ще получи индивидуални насоки за това в какви условия и при обстоятелства да се храни. Необходимо условие за участие е редовно да вписват храненията си във форума и да наблюдават усещанията си. В края на изследването ще направим равносметка (измервания + въпросник) и ще сравним с изходните данни.
Продължителност: Изследването е предвидено за един месец. По преценка на изследователите и желание на участниците може да се продължи евентуално с още един месец.
Нека желаещите да участват попълнят този формуляр - линк.
03.06.11
14:56
Попълването на въпросника и евентуалното ми одобряване задължават ли ме да участвам? Идеята ми е, че ако ежедневието ми не позволява да се храня според експеримента, просто няма как да стане тая гимнастика...
P.S. Е, подадох си CV-то... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.06.11 15:08.
03.06.11
16:56
За 4 дни бях в провинцията и при същия хранителен режим като в София имам много по-добри резултати и постижения. Тичам всеки ден по 5 км на стадиона там, вместо в залата в София и ходих на фитнес 2 от дните - при същия хранителен режим имам много по-добро повлияване върху мускулатурата - чистя по-бързо там, отколкото в София. На нисковъглехидратна диета съм и резултатите ми са по-добри там само за 4 дни, отколкото за 9 в София. Защо става така? Начинът на живот ли е различен, от апартамент в къща или е друго?
За 4 дни не можеш да направиш разлика в чистенето освен ако не си се дехидратирала. За 9 дни също не можеш. Според мен целта на експеримента няма да бъде постигната защото не е предвиден факта че хората са различни. По-интересно би било ако 10те души от София се преместят в провинцията за месец, но това не виждам как би се случило.
04.06.11
10:41
Значи просто е настъпил момента с ефект от усилията ми, които съм полагала предишните дни. Имам метаболизъм като на 12 годишно дете поне така сочат данните, а извън София имам доста повече физическа активност като цяло. Не съм се обезводнила, защото ми приближава цикъл и с това наближаване приемам повече течности, понеже хормоналния баланс се променя и тялото заяочва да натрупва запаси и да задържа течноисти ;)
04.06.11
20:03
казано от Xeeu3 на 04.06.11, 01:28:
За 4 дни не можеш да направиш разлика в чистенето освен ако не си се дехидратирала. За 9 дни също не можеш. Според мен целта на експеримента няма да бъде постигната защото не е предвиден факта че хората са различни. По-интересно би било ако 10те души от София се преместят в провинцията за месец, но това не виждам как би се случило.
В живота може да видиш следните случаи:
- на един човек му сменят позицията във фирмата, в която работим. За една седмица се издува като балон (не измерено точно с какво и не са правени изследвания точно защо). След няколко месеца го връщат на старата позиция. За една седмица си връща стария външен вид (също не е измерено точно какво се е случило - говорим за визуално издуване и такова откъм номера на дрехи). Действителен случай.
- друг случай - мой трениращ. Заминава на командировка в Германия. Една седмица лек живот, минимален стрес и в пъти повече джънк фууд отколкото в БГ. Резултат - 3-4кг надолу. Връща се в БГ и на третия ден е на старите кила.
- четвърти случай - пак моя тренираща - момиче. Напуска стресова и неудовлетворителна работа и няколко седмици по-късно гънката на корема и от 20мм е спаднала на 10мм (замерено с калипер).
Колкото повече опит събирам в тази област, толкова по-редовно се натъквам на случаи, които тотално не се вписват в учебниците, статиите и изследванията, които съм чел по темата. Както е казал народът - на теория между теорията и практиката няма разлика, на практика не е точно така .. :)
поздрави
04.06.11
20:31
казано от Кольо Пияндето на 03.06.11, 14:56:
Попълването на въпросника и евентуалното ми одобряване задължават ли ме да участвам? Идеята ми е, че ако ежедневието ми не позволява да се храня според експеримента, просто няма как да стане тая гимнастика...
Мислех да ти пиша, че по телефонния номер ще те следим чрез спътника, дали ядеш краставиците и доматите смесено или ги разделяш :) и въпреки това - ако предписанията не се вписват в ежедневието ти, ще намерим някой, който да евентуално влезе на твое място :)
поздрави
04.06.11
21:02
Хей, и аз го попълних и имам възможност да съм в София или да не съм, както ме сложите! и мога да ям к’вото кажете, но само да не качвам повече :) Мога да тренирам всеки ден. Предавам се на науката :D
Аз също попълних формуляра и мога да ям каквото кажете, освен месо и месни продукти! :) С имейл ли ще бъда оведомена при ЕВЕНТУАЛНО избиране?
05.06.11
19:03
казано от Ani N на 05.06.11, 18:27:
С имейл ли ще бъда оведомена при ЕВЕНТУАЛНО избиране?
да