03.06.11
21:41
Знам че въпроса ми не за точно този раздел но се чудя къде да го пусна ако има по-подходящо място моля администраторите да преместят темата.
Момче на 16 години съм тренирам от три месеца
Ставам към 8 сутринта и към 8:30 съм във фитнеса първо силова тренировка и после кардио силата ми стига и за двете,имам прогрес но искам да извлека максимума от тренировките затова каква част от белтъците от миналия ден остават и през тренировъчния ден защото ако са твърде малко май ще е по-добре да закусвам преди тренировка.
Темата беше редактирана от Стоян Петров на 03.06.11 22:07.
03.06.11
21:46
За мен силова тренировка сутрин на гладно е глупаво решение. Мисля, че си е достатъчен стрес за организма самото трениране. Да разчитам на веществата приети предния ден ми се струва излишно като мога да си се заредя преди тренировката.
03.06.11
22:00
Преди като тренирах сутрин, винаги съм закусвал 1-2 часа преди тренировка ;)
03.06.11
22:03
В началото всичко е ок, но след...
казано от Стоян Петров на 03.06.11, 21:41:
каква част от белтъците от миналия ден остават и през тренировъчния ден защото ако са твърде малко май ще е по-добре да тренирам преди тренировка.
губя ума и дума тотално. Т.е. хич не разбирам какво точно искаш да знаеш. :)
03.06.11
22:08
Поправих грешката
Мнението беше редактирано от Стоян Петров на 03.06.11 22:13.
03.06.11
22:10
казано от Стоян Петров на 03.06.11, 22:08:
Управих грешката
А сега Оправи и тая грешка :D
04.06.11
10:25
Ако беше сам кардио щях да ти кажа, че може да се прави и на гладно, но при положение, че правиш силова тренировка, то ще ти препоръчам да закусваш 1,5-2 часа преди нея и съм почти сигурен, че ще имаш подобрение в тренировката. :)
казано от Стоян Петров на 03.06.11, 21:41:
Ставам към 8 сутринта и към 8:30 съм във фитнеса първо силова тренировка и после кардио силата ми стига и за двете,имам прогрес но искам да извлека максимума от тренировките затова каква част от белтъците от миналия ден остават и през тренировъчния ден защото ако са твърде малко май ще е по-добре да закусвам преди тренировка.
Заеби ги белтъците, не е това най-важното. Закусваш преди и след тренировка :D
Ако искаш да тренираш в 8:30 най-късно можеш да си позволиш да станеш в 7 - ама най-най-късно. Силова тренировка със заспала нервна система е предпоставка за контузии и/или слаби резултати. Ставаш 7 без нещо - до 7, закусваш бързичко до към 7:30 и 1 час се събуждаш, раздвижваш, активизираш, минава ти от яденето и тогава тренираш - другото е крайно несериозна работа. Не може от леглото и бам - на щангите.
Аз вече тренирам само на гладно и то след около 16-18-20 часа без храна =>никакви проблеми,дори точно когато за 1 път пробвах тренировка на гладно си поставих рекорди (тренирам по 5х5)
казано от Иван Манолов на 04.06.11, 10:44:
Аз вече тренирам само на гладно и то след около 16-18-20 часа без храна =>никакви проблеми,дори точно когато за 1 път пробвах тренировка на гладно си поставих рекорди (тренирам по 5х5)
Дефинирай “проблеми” ;) Не мисля, че с такъв подход ще стигнеш до сериозните тежести (съответно размери) - това не е малък проблем от моя гледна точка.
Примерно, за какви рекорди говорим? Да сложиш 100 на лежанката и да направиш 5х5 и после да го повториш със 150 тяга същото може да стане и след 20 часа без храна и сънен. До едно определено ниво се стига по всички възможни начини (само времето е различно), но до едно сериозно ниво се стига само с преценени действия. Скачането от леглото в залата, че и на гладно, със сигурност не е от добре преценените действия и със сигурност няма да те докара до сериозното ниво.
Съвсем отделно, че и за организма е абсолютно излишно издевателство, в случай че тренираш за кеф приоритетно пред резултати.
Мнението беше редактирано от G33K на 04.06.11 11:10.