04.06.11
17:11
180, 80кг, 21год, 3-4 години стаж, употребявал съм няколко креатинови продукта и до скоро клетъчната маса на БСН.
Проблемът се състои в следното.....от няколко месеца, независимо от всякакви обстоятелства, тренировката ми за гърди не върви особено. Имам впредвид, че напомпването не се получава на макс, или поне както до скоро, а за сметка на това независимо от упражненията, всичко отива в предното рамо, докато накрая не ме заболи и прекратя тренировката неудовлетворен. Пробвах с по нисък наклон на лежанката за горна част, дори изключих упражнението, сменях програми, упражнения, а резултатът е същия. Да, проблемът е и с двете рамена и не - не мисля че се дължи на травма.
3 серий кросоувър започни така гърдите и виж след това ;-) Гледай максимално да влезне в гърдите, а не рамото..
04.06.11
20:39
казано от heavyheavy на 04.06.11, 17:11:
180, 80кг, 21год, 3-4 години стаж, употребявал съм няколко креатинови продукта и до скоро клетъчната маса на БСН.
Проблемът се състои в следното.....от няколко месеца, независимо от всякакви обстоятелства, тренировката ми за гърди не върви особено. Имам впредвид, че напомпването не се получава на макс, или поне както до скоро, а за сметка на това независимо от упражненията, всичко отива в предното рамо, докато накрая не ме заболи и прекратя тренировката неудовлетворен. Пробвах с по нисък наклон на лежанката за горна част, дори изключих упражнението, сменях програми, упражнения, а резултатът е същия. Да, проблемът е и с двете рамена и не - не мисля че се дължи на травма.
Най-вероятно имаш мускулен дисбаланс и изкривяване в раменния пояс, което включва много натегнати и вероятно скъсени гръдни мускули и слаби мускули в горната част на гърба.
Прочети тази статия: http://www.bb-team.org/articles/4033_krivi-li-sme и ми кажи къде се разпознаваш.
поздрави
04.06.11
20:50
ами, колкото до статията, наистина много полезна информация, но с риск да прозвучи нескромно, специално за стойката всеки споделя, че ходя много изправено(което мисля, че се дължи дори на залата и естеството на обучението ми), от малък са ми го натяквали и мисля да изключа този вариант.(отделно имам и ежегодни цялостни прегледи АЛК в ВМА). Ще пробвам само с кросоувъра, но очаквам и други предложения, тъй като в залата, с която разполагам нямам такива условия. Мерси предварително.
Мнението беше редактирано от heavyheavy на 04.06.11 20:55.
04.06.11
21:09
казано от heavyheavy на 04.06.11, 20:50:
ами, колкото до статията, наистина много полезна информация, но с риск да прозвучи нескромно, специално за стойката всеки споделя, че ходя много изправено(което мисля, че се дължи дори на залата и естеството на обучението ми), от малък са ми го натяквали и мисля да изключа този вариант.(отделно имам и ежегодни цялостни прегледи АЛК в ВМА). Ще пробвам само с кросоувъра, но очаквам и други предложения, тъй като в залата, с която разполагам нямам такива условия. Мерси предварително.
Коментирам, без да съм ти виждал снимки:
- на фона на масовото изгърбване при повечето хора, смята да твърдя, че 99% от хората нямат реална представа какво значи “добра стойка”. А както знаем “при слепите и едноокия е цар”
- може да имаш сравнително нормален гръбначен стълб откъм стойка и въпреки това раменете да са ти ротирани навътре. Това съм го виждал много, много ... много пъти и при заладжии и при лостаджии.
- в ежегодните прегледи никой не прави диагностика на функционално-структурения баланс
поздрави и успех
04.06.11
21:43
то е 3дневна авио-лекарска комисия, но както и да е.....пък и за една година всичко е възможно.
т.е. решение? Да се опитвам да изпъчвам гърдите максимално напред в упражненията иии.......
04.06.11
23:27
Интересно ми е как авио-лекарската комисия е тествала за мускулни дисбаланси и с каква цел най-вече.
казано от heavyheavy на 04.06.11, 21:43:
т.е. решение? Да се опитвам да изпъчвам гърдите максимално напред в упражненията иии.......
1. диагностицираш си мускулните дисбаланси
2. балансираш ги
казано от Лазар Радков на 04.06.11, 23:27:
Интересно ми е как авио-лекарската комисия е тествала за мускулни дисбаланси и с каква цел най-вече.
казано от heavyheavy на 04.06.11, 21:43:
1. диагностицираш си мускулните дисбаланси
2. балансираш ги
Понеже се заговори за изкривявания, искам да споделя и моя проблем. Тренирам от много време (2-3 години минимум), спиране, почване. Идеята е, че разбрах едно....до сега не съм тренирал (качесвено, правилно, разбирайте го както искате). Последните месеци започнах да чета и разбрах, колко зле съм процедирал със себе си .... яко лежанка, работата ми изисква стоене пред компютър, а и не само и аз си стоя по 3-4-5 часа пред него минимум ... и резултат рамене напред и нагоре (от статията “Криви ли сме?”). Та идеята ми е започнах да се интересувам как мога да оправя проблема си и ще ви помоля да ме посъветвате, как да оправя стойката си? Ясно е, че без чужда помощ няма да се получат нещата, но поне да опитам. Не искам да се предавам :) Благодаря ви предварително.
06.06.11
15:02
направи си structural balance testing а-ла Поликин. 90% имаш слаба долна част на трапеца и външни ротатори, които вероятно са и къси. за толкова стига боба.
казано от ts.vassilev на 06.06.11, 15:02:
направи си structural balance testing а-ла Поликин. 90% имаш слаба долна част на трапеца и външни ротатори, които вероятно са и къси. за толкова стига боба.
Намерих много статии за Poliquin, но можеш ли да ми дадеш линк към SBT, за който говориш или някаква статия , няма значение дали е на англииски :) Благодаря ти предварително ! :)
06.06.11
15:25
google = charles poliquin structural balance testing
нарочно го написах на английски за да е по-лесно търсенето.
Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 06.06.11 15:25.
07.06.11
19:52
Има ли упражнения за коригиране позицията на раменете
31.10.11
02:18
Моето мнение ( може да греша) грешна стойка на лежанката, колкото и тъпо да ти звучи. Следващия път изпъваш кръста и даваш гърдите напред, пускаш до гърдите и не заключваш лактите. Без значени какъв е наклона няма да имаш проблеми повече ;) все пак ползвай по малък ъгъл за горна лежанка :D