казано от Atom на 28.05.11, 18:39:
казано от karfi4ka на 23.05.11, 20:44:
- лицеви опори - chest to the ground - 26броя
Игличе, това лицеви в една серия ли са? И не са от колянна опора? (whew)
Да (sun) (sun) (sun) Стриктни chest to the ground, не от коляно, а нормални, от пръсти, с по-широки ръце, трицепсовите ме мъчат много :D Скоро пак ще си тествам макс-а, защото в този ден с 26-те не бях в кондиция за лицеви :D :D :D
казано от kristiancho на 28.05.11, 18:44:
Кърфицо много си закуравяла мъри... що тъй ? :D
‘щот’...де’а знам :D :D :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.05.11 19:00.
Лелеее, огромно браво :):) Аз и в на Карпи дневника мернах нещо подобно, машинки сте :)
казано от Atom на 28.05.11, 19:01:
Лелеее, огромно браво :):) Аз и в на Карпи дневника мернах нещо подобно, машинки сте :)
Благодаряяяяяяя, Атомчеееее (sun) Ако знаеш какъв вкусен бисквитник съм приготвила за утрешната закуска... Утре смятам да пробвам кокоските (sun)
28.05.2011г.
Храна:
09:30 - две филии “Вита” с Филаделфия;
12:30 - две кюфтета от свинска кайма (малки), салата от домат, краставица, 30гр. кашкавал, 20гр. сирене и едно яйце, филия “Вита”;
16:30 - 50гр. сурови ядки;
18:20 - протеин;
20:00 - едно яйце, пастърма, 30гр. кашкавал, 50гр. сирене, айрян;
23:00 - две яйца, извара;
Някъде посред нощите едно малко уиски или една бира, или...нищо :D :D :D Имам странна непоносимост към алкохол напоследък.
Добавки: витамини, 2хОЕП;
Тренировка:
08:30 - 09:00
Кардио:
8х20:20 - спринт:почивка, като след четвъртия спринт почивката беше 40 секунди.
Среден пулс - 172;
Най-висок - 182.
Този път пуснах часовника преди първия спринт, затова и средният ми пулс е по-висок от измерения вчера. Поскачах малко на въже.
17:40 - 18:00
Комплекс:
Cindy:
В рамките на 20 минути максимална бройка рундове от:
5 набирания;
10 лицеви опори;
15 клека;
Резултат: 11 рунда + 5 набирания и 7 лицеви от 12тия;
Набиранията: с подхват и леко оттласкване с левия крак. Не съм отскачала, само се оттласквах леко с левия крак колкото да преодолявам най-ниската точка. Много съм доволна от набиранията, много сила имах, много по-леко ми е. Не съм ги насичала - всичките 12 съм ги правила в серии по 5 без да стъпвам на земята с двата крака и да пускам лоста. Общо: 60 набирания.
Лицевите опори: стриктни chest to the ground, нормални - от пръсти (не от коляно). Страшно ме умориха. Последните три рунда ги насякох на по 2 части - 6+4 или 5+5, или 7+3. Опитах се да ги правя с тесни ръце, но не става, страшно странно ми е, въобще не мога да ги усетя, но ще се опитвам. Общо: 117 лицеви опори.
Клековете: до под хоризонтала без никакъв проблем, общо взето си почивах на тях. Общо: 165 клека.
Първия рунд направих за 1:10, последния за 1:15, по средата имах 2 рунда за 0:59 и един или два за 1:30. Почивах на всеки два завършени рунда до края на минутата - например първите два рунда направих заедно за 2:15 и до края на третата минута почивах.
Комплексът доста ме умори, но съм много доволна от постигнатото. Особено доволна съм от набиранията, мъчих ги да са максимално стриктни, доколкото имам сили и възможност.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.05.11 20:41.
Браво, Карфичке, много ми харесва развитието ти, твоята позитивност и огън : ) Така трябва да сме всички : )
Прогресът ти е повече от голям, но това ти си го знаеш : )
28.05.11
21:45
Аз утре ще направя тоя комплекс :) Надявам се на 14-15 рунда :D
казано от Инис на 28.05.11, 20:51:
Браво, Карфичке, много ми харесва развитието ти, твоята позитивност и огън : ) Така трябва да сме всички : )
Прогресът ти е повече от голям, но това ти си го знаеш : )
ооооо, Полиииии, благодаряяяяя (sun) Да знаеш, че имаш голям принос за развитието ми :D
29.05.2011г.
Храна:
09:30 - бисквитникът на Атом;
13:00 - няколко сушени кайсии;
13:30 - протеин;
14:30 - пълнозърнести спагети “Болонезе”;
17:00 - едно яйце;
18:30 - 30гр. сурови ядки;
20:30 - две яйца, пастърма, 30гр. кашкавал, краставица, домат;
23:30 - извара;
Добавки: витамини, 2хОЕП;
Тренировка:
10:00 - 13:00
Кросфит
1)Заучаване - клек с щанга над глава;
2)Тест:
- 50м спринт - 10:03 сек;
- вертикален отскок - 40см;
3)Комплекс 1:
21-15-9 от:
- сумо тяга хай пул - 12,5кг;
- клек със щанга над глава - 12,5кг;
Тук успях да направя само 21 от сумо тяга хай пул, защото клекът с щанга над глава още не е овладян и не ми се получаваше, затова беше по-добре да спра, като го овладея, ще пробвам пак.
4)Комплекс 2:
10 станции, през всяка трябва да се мине по два пъти, като на всяка станция се прави максимална бройка за една минута от съответното на станцията упражнение. По план трябваше да се почива по 30 секунди между станциите, но в крайна сметка се почиваше по една минута.
Станциите:
- клек с щанга над глава - 12,5кг - 1ви рунд - 12, 2ри рунд - 13;
- набирания с подхват - асистирани с ластик - 1ви рунд - 12, 2ри рунд - 8;
- лицеви опори - chest to the ground - 1ви рунд - 24, 2ри рунд - 21;
- суинг - 16кг пудовка - 1ви рунд - 30, 2ри рунд - 30;
- повдигане на крака - 1ви рунд - 27, 2ри рунд - 26;
- 20м носене на лост - 25кг - 1ви рунд - 2,5, 2ри рунд - 1;
- напади - с диск 5кг над глава - 1ви рунд - 17, 2ри рунд - 17;
- бой по гума с ковашки чук - 4кг - 1ви рунд - 26, 2ри рунд - 26;
- бърпи - 1ви рунд - 16, 2ри рунд - 15;
- 20м фермерско ходене - 2х16кг пудовка - 1ви рунд - 3, 2ри рунд - 3;
Не всички бройки си спомням, ще ги допиша, когато се явят.
Бях в ужасна форма, бях си легнала в 3 часа и естествено това се отрази, уморих се още докато загрявах. Слънцето беше благосклонно днес, по-скоро облаците :D Уморих се бая. Нямаше репетиция поради форсмажорни обстоятелства, зачудих се дали по този повод да не отида на следобедния кросфит, но реших да се пощадя в крайна сметка.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.05.11 12:51.
Днес се позамерих. Последно се мерих преди две седмици - само талия, тегло и гръден кош - точно преди да започна да пия ОЕП и разбира се да тичам. И резултатите за две седмици са -1см в талията, -1кг и -2см в гръдния кош(колкото и да не ми се ще, трябваше още в самото начало да меря и подгръдна обиколка, ама....не съобразих). Не знам доколко са достоверни данните, естествено, особено теглото, но все пак да се отбележи. И без това си беше отдавна време за мерене. Иначе за 1 месец и нещо съм свалила 1 см от ханша, което ми се струва малко малко, но пък клякам и правя тяга, така, че май не мога да очаквам кой знае какво. Прасците ми са с по 0,5см надолу, бедрата - са си същите, не знам защо не желаят да намалеят, мишниците са получили по 0,5см, предмишниците са с по 0,5см надолу.
Две снимки в гръб, другите части на тялото - като му дойде времето :D :
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.05.11 11:44.
Ако ми позволиш един коментар към снимките (казан с най-добри намерения): гърбът ти видимо изостава на фона на ръцете. Не знам в цял ръст как и дали се забелязва диспропорцията, но аз бих му обърнала повече внимание. Нез нам дали е от самата снимка, но се забелязва и дисбаланс в самия гръб. (sun)
Това е защото карфичка вече може да се набира с една ръка, но може само с дясната, и там е по-мощна и голяма :D
казано от Margaritka на 30.05.11, 16:03:
Ако ми позволиш един коментар към снимките (казан с най-добри намерения): гърбът ти видимо изостава на фона на ръцете. Не знам в цял ръст как и дали се забелязва диспропорцията, но аз бих му обърнала повече внимание. Нез нам дали е от самата снимка, но се забелязва и дисбаланс в самия гръб. (sun)
Margaritka, благодаря за включването, всяка градивна критика е добре дошла :)
По отношение на дисбаланса в гърба - на снимката, на която се вижда по-добре гърбът ми, тази на която виждаш дисбаланса в самия гръб - светлината пада странично върху тялото ми, на това се дължи усещането са дисбаланс.
По отношение на диспропорцията между ръцете и гърбът ми - върху ръцете ми все още има доста мазно, въпрос по който работя, предполагам това ги прави да изглеждат по-големи, отколкото ми се иска. Не си тренирам ръцете отделно. Възможно е да изглежда така на снимката, тъй като ръцете ми са с очевидно по-добър тен от гърба. Смятам обаче да работя по-въпроса ръцете ми да станат по-релефни, като чистя мазнини. Ако трябва да съм честна гърбът и раменете си ги харесвам така, естествено ще продължа да си работя по тях, но основно не харесвам мазнините по ръцете :)
Още веднъж благодаря за съвета :) Ще го взема предвид :)
30.05.2011г.
Храна:
09:00 - бисквитникът на Атом;
12:30 - две яйца, пастърма, домат;
16:30 - 120гр. свинско;
20:00 - 50гр. сурови ядки;
22:00 - три пилешки долни бутчета без кожа, краставица;
Добавки: витамини, 3хОЕП - понеже съм АБСОЛЮТЕН слиско и разсейко, свърших голяма, но наистина неволна простотия - като си вадех капсула от бурканчето с ОЕП, незнайно защо вместо една, извадих две..и ги изпих...и се усетих, че съм ги изпила, когато ги изпих. Простоо понякога ги върша едни - мисля за едно, върша друго... Но така или иначе планувах тези дни да пробвам максималната доза, ето, че днес стана неволно пробата. Не се чувствам кой знае колко по-различно, гадното беше, че обърках дозата следобед, да видим как ще е сънят.
Тренировка нямаше, по принцип ми е ден за почивка, но бях решила, че все пак ще тренирам. В крайна сметка нямах никаква сила, набиранията тръгнаха много, ама наистина много зле и реших, че вместо да продължавам да върша тъпотии, най-добре да си следвам плана. Имам интересна мускулна треска - на раменете, на предмишниците и едва доловимо стягане на гърдите.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.05.11 22:22.
Големите ръце са заради барабаните :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.05.11 09:00.
казано от valerious на 30.05.11, 23:50:
Големите ръце са заради барабаните :)
аххахах, силно :D
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.05.11 09:00.
31.05.2011г.
Храна:
09:00 - две филии “Вита” с филаделфия;
13:00 - омлет от 3 яйца и 50гр. сирене, домат;
16:00 - две малки овесени кокоски, 40гр. сурови бадеми;
19:50 - протеин;
21:30 - омлет от 2 яйца, пастърма, краставица;
22:00 - една овесена кокоска - толкова са вкусни!
Добавки: витамини, 3хОЕП;
Тренировка:
18:30 - 19:30
Клек с щанга над главата - 5х6@10кг;
Лежанка - 1х8@20кг, 1х8@25кг, 1х6@30кг, 1х3@32,5кг, 1х6@30кг;
Повдигане на крака от вис - 5х15;
Кофички - 1х5 позитивни, 4х5 (1 позитивни, 4 негативни), 1х 5 сек (изометрични в долна фаза);
Обърнати коремни - 3х10@2,5кг;
Крънчове - 3х15;
Румънска тяга - 1х10@20кг, 1х8@30кг, 3х6@35кг;
Лицеви опори - 1х7, 3х5, 1х3
Клекът с щанга над глава само с лоста, защото още го уча, постепенно ще стане, но реших днес да разнообразя и с него заместих традиционния заден клек. Кофите ги правих с широки ръце, понеже стойката е широка и нямам избор. Трудно ми е, но успях да направя 5 цели бройки почти до хоризонтала, след това още 4 серии, като всяко първо повторение си беше цяло, а останалите четири повторения с чужда помощ за изправянето, а сама само се спусках. Направих и един опит за изометрия в долната част, но издържах....5 секунди :D. Лицевите опори са малко в серия, защото ги правих с тясно сложени ръце, демек на трицепс, а ми е много трудно. Кръстът ми пропада леко, а след 5тото повторение едвам се изправям, въобще много по-нестабилна съм отколкото когато ги правя с широко сложени ръце. Но усещам движението и ще им свикна.
Отделно от тренировката - 4х1 стриктни набирания с подхват. Няма как като преминава човек покрай лоста...
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 31.05.11 22:03.
01.06.2011г.
Храна:
09:00 - една филия “Вита” с филаделфия, 200гр.кисело мляко, червени боровинки, кокосови стърготини, една кокоска;
12:00 - 30гр. сурови бадеми;
14:00 - едно пилешко шишче, салата от морков и ряпа, таратор;
19:00 - свински ребра, салата от домат, краставица, кашкавал, сирене, кисело мляко и пилешко филе;
Тате ме черпи обяд, по случай 1ви юни :D
Набирания с подхват: 1х2, 3х1.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.06.11 22:16.
Респект! Страшна програма :-)
Само не мога да разбера как успяваш да тренираш всеки ден? Аз в най-добрия случай се класирам три пъти седмично за по-сериозна тренировка...
казано от Innocence на 01.06.11, 22:26:
Респект! Страшна програма :-)
Само не мога да разбера как успяваш да тренираш всеки ден? Аз в най-добрия случай се класирам три пъти седмично за по-сериозна тренировка...
Благодаряяя :) Старая се, не винаги се получава, обаче :D
ААА, не тренирам всеки ден, щеше да е добре да го правех :D :D :D По план понеделник и петък почивам от всичко. Ааааа, може би такова впечатление ти създава присъствието на набиранията :D Те не се броят за тренировка, занимавам се с тях като мина покрай лоста :D :D :D
казано от karfi4ka на 02.06.11, 07:57:
[ Ааааа, може би такова впечатление ти създава присъствието на набиранията :D Те не се броят за тренировка, занимавам се с тях като мина покрай лоста :D :D :D
Хахаха, луднцата е пълна :-)) Значи нещо подобно на моите клекове и разтягания всеки път като отида до WC в офиса :-)))
казано от Innocence на 02.06.11, 08:51:
казано от karfi4ka на 02.06.11, 07:57:
[ Ааааа, може би такова впечатление ти създава присъствието на набиранията :D Те не се броят за тренировка, занимавам се с тях като мина покрай лоста :D :D :D
Хахаха, луднцата е пълна :-)) Значи нещо подобно на моите клекове и разтягания всеки път като отида до WC в офиса :-)))
ахахаххаха, дааааа, тоочнооо (sun)
02.06.2011г.
Храна:
08:00 - една филия “Вита” с филаделфия, овес с кисело мляко и червени боровинки;
10:15 - протеин - в 150мл прясно мляко;
13:30 - омлет от три яйца, 50гр. кашкавал;
15:30 - сурови бадеми;
21:00 - пилешко, домат;
Добавки: 3хОЕП, витамини;
Тренировка:
Набирания с подхват – 4х6 (2 позитивни, 4 негативни), 1х3 (2 позитивни, 1 негативно);
Тяга – 1х8@30кг, 1х6@40кг, 1х4@45кг, 2х2@47,5кг;
Гребане с щанга – 1х8@17кг, 1х8@27кг, 1х6@32кг, 1х5@37кг, 1х6@34,5кг;
Военна преса – 1х8@15кг, 1х8@17кг, 2х7@17кг;
Изключително тегава тренировка. Ама аз сама съм си виновна, защото знам, че сутрин не е моето време за силова тренировка, но изборът беше да не тренирам въобще или да тренирам сутринта, понеже следобед имам концерт и тренировката трябваше да е максимално отдалечена от него, а пък нямам представа кога ще се прибера, та да тренирам вечерта. Набиранията изключително слаби, едва си довършвах сериите, в началото на всяка серия двете позитивни си бяха стриктни, но с невероятни усилия се издърпвах нагоре, а сърцето ми щеше да изскочи. Тягата същата история, хем имам сила, хем като направя едно повторение и сърцето ми като на заек. Беше малко безотговорно от моя страна при това положение да пробвам 47,5кг, още повече, че на първата серия колената ми се свиха навътре...ама...поне ударих собственото си тегло + половин кило (party). Гребането, както винаги, вървеше прекрасно. Военната преса си е на същото положение - чака си стойките. Коремът най-безцеремонно беше пренебрегнат днес...затова още дълго време ще имам снимки само на гърба си :D :D :D
С тоя концерт малко стрес, неочаквано изникна, единият танц не съм го танцувала на сцена и не знам дали ще го издържа, ще реша на място дали да рискувам. Още повече....имам ужасни спомени от тая каменна сцена.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.06.11 22:36.
02.06.11
10:19
Тегава ти е сигурно, защото сутрин организма е отпуснат, марзи го ахах :) Аз така преди сутрин тренирах и ми беше ужасно тегаво, но скоро ще пробвам една сутрешна тренировка, а и въздуха сутрин в Балкана е супер :)
Мнението беше редактирано от Ачо на 02.06.11 10:20.
02.06.11
10:23
Адвокатке моля ти се бе, не така безотоговорно ще вземе да ти стане нещо, пази го т’ва тяло малко не си причинявай такива неща :D
В крайна сметка реших, че моментът е изключително подходящ, за да пробвам “Victory” на сцена. Много се притеснявах, понеже е доста тежък и често в залата на последните серии едва си командвам краката, а и фактът, че трябваше да се танцува на плочника пред сцената допълнително усложняваше нещата. Гадно беше и че чакахме адски много време - танцувахме първия танц към 19:00, втория към 20:00, а последното ми хранене беше в 15:30 и то ядки. Съответно след първия танц ми се позави малко свят, на всичко отгоре слънцето така ми блестеше, че имаше един момент, в който мислех, че ще припадна - все едно съм на обедна кросфит тренировка :D :D :D. На втория танц още по-гадно, но пък неочаквано той, който ми беше за първи път, мина перфектно, като изключим стресираната ми физиономия... :D :D :D В крайна сметка си изиграх всичко като хората, но е факт, че нямах енергия, заради неяденето. Абе мисля си...обичам си всичките хобита - много готино се чувствам като си вдигам тежко, кросфитът ме размазва тотално и и него много го харесвам, ноооо чувството на сцената (била тя плочник :D :D :D)...ем...несравнимо е.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.06.11 22:38.
03.06.2011г.
Храна:
09:30 - две филии “Вита”, две супени лъжици овес с кисело мляко и червени боровинки, една кокоска;
14:00 - 150гр. пилешко, един домат;
16:00 - 40гр. сурови ядки;
17:00 - една филия “Вита”, 15гр. кашкавал;
19:30 - протеин;
21:00 - две яйца, пастърма, домат;
Тренировка:
18:30 - 19:05
Комплекс:
Angie:
100 Набирания
100 Лицеви опори
100 Коремни преси
100 Клека
Време: 35:25
Набиранията - с подхват, скалирани - с леко оттласкване от левия крак, колкото да мина най-трудната част и да мога да се донабера догоре. Реших, че ще ми е полезно ако отчитам в какви серии и за какво време съм правила всеки компонент от комплекса - серии: 10+5+5+5+5+5+5+9+2+5+4+7+3+6+3+1+3+2+4+1+5+3+2. Предаде ме предмишницата - както се вижда в един момент сериозно започнах да накъсвам, защото направо ме болеше. Общото време, за което приключих с набиранията с почивките: 14:00 .
Лицевите опори - стриктни chest to the ground. В началото започнах с тясно сложени ръце, но после кръстът ми започна да пропада и съответно разширих ръцете. Серии: 10+10+10+10+5+3+2+11+10+9+7+5+5+3. Общото време, за което приключих с лицевите с почивките: 11:50.
Коремните преси - правих ги по този начин. Изключително гадно упражнение, абсолютно сигурна съм, че ми вреди на кръста, не, че съм усетила някаква болка, де, само няколко крампи в корема, ама така е, който пренебрегва корема, после му е слаб :D :D :D Серии: 25+25+25+5+5+15. Общото време на коремните с почивките: 06:20.
Клековете - до под хоризонтала и със заключване горе. До 40-тия нямаше никакъв проблем, но после стана тегавичко и трудничко, поизтръпнаха бедрата и д-то. Серии: 40+10+25+25. Общото време на клековете с почивките: 03:15.
Амиии опасявам се, че пак се размазах. Следващия път по-добре, като се засилят набиранията - ще стане. Чуден комплекс.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.06.11 20:45.
Това с набиранията, лицевите и кляканията ми се струва интересно.
Ще взема и аз да го пробвам.
Мнението беше редактирано от Odin на 03.06.11 21:26.
03.06.11
22:44
Трябваше да изчакаш да станат готови подложките за под кръста, които сега ми правят. Но пък си потренирала за големите бройки утре :)
Леле. Като чета за тези 100 набирания се комплексирам направо :)) Започвам да се чудя дали да идвам утре... че и рамото нещо ме наболява.. хм.
казано от Odin на 03.06.11, 21:26:
Това с набиранията, лицевите и кляканията ми се струва интересно.
Ще взема и аз да го пробвам.
Принципно в комплекса трябва да се завършва всяко упражнение преди да се започне следващото. Ако това не ти харесва виж други варианти - Barbara - 20 Pull-ups, 30 Push-ups, 40 Sit-ups, 50 Squats - 5 рунда за време. Ако не харесваш коремните преси - виж тези: Candy - 20 Pull-up, 40 Push-up, 60 Squats - 5 рунда за време; Cindy - 5 Pull-ups, 10 Push-ups, 15 Squats - максимален брой рундове за 20 минути; Chelsea - 5 Pull-ups, 10 Push-ups, 15 Squats - в началото на всяка минута за 30 минути;
казано от Oranje на 03.06.11, 22:44:
Трябваше да изчакаш да станат готови подложките за под кръста, които сега ми правят. Но пък си потренирала за големите бройки утре :)
Аз дано да имам ръце за големите бройки. :D
казано от Innocence на 04.06.11, 00:00:
Леле. Като чета за тези 100 набирания се комплексирам направо :)) Започвам да се чудя дали да идвам утре... че и рамото нещо ме наболява.. хм.
Амааа набиранията са скалиранииииии - за да премина най- трудната долна част се оттласквам с единия крак :D :D :D Хич не се чуди, ами идвай :D
04.06.2011г.
Храна:
08:30 - две филии “Вита”, 30гр. кашкавал, две с.л. овесени ядки с кисело мляко, 10тина червени боровинки, кокосови стърготини;
14:00 - няколко сушени кайсии;
14:30 - протеин;
15:30 - спагети “Болонезе”;
21:00 - гювеч/дже - 120гр. пилешко, половин червена чушка, 30гр. сирене, едно яйце;
Тренировка:
10:00 - 14:00
Кросфит
1)Тестове:
- набирания - стриктни с подхват - 2;
- стойка на ръце - 1 минута;
2)Силов блок:
- раменни преси от стойка на ръце - 5х3;
- упражнение за задно бедро с ластик;
3)Комплекс:
Пет станции:
- Подхвърляне на медицинска топка - 5кг;
- Суинг - 16кг пудовка;
- Лицеви опори - с отлепяне на едната ръка в горната фаза;
- Хоризонтални набирания - на въже;
- Бой с ковашки чук по гума - 4кг чук;
На всяка станция се правят 200 повторения отборно - започва един от съотборниците, продължава другият, после третият и се редуват докато се изпълни бройката 200. Този, чиито ред е, прави по 2 бърпита преди да започне да изпълнява съответното упражнение. През всяка станция трябва да се мине два пъти - общо по 400 бройки от упражнение за отбора.
В първия рунд нашият отбор беше тричленен, но поради разпадане на другия отбор, във втория рунд се трансформирахме в петчленен отбор и нещата станаха мааааалко по-лесни :D :D :D Нямам представа какви бройки съм направила на всяка станция. На медицинската топка представянето ми беше изключително слабо, добре, че бяха момчетата.
Комплексът, така описан, не изглежда особено труден, но това, поне според мен е заблуда. А и слънцето доста мори - факт, но за този тип тренировки, за разлика от силовите, определено съм по енергична сутрин. Прибрах се....и заспах, не можах да се събера да се завлека на репетиция...много тъжно, особено като си представя наказанието, нооооо... Така е, като не си спазвам плана в петък да почивам, ама пустият бърнър...той е виновен, не ме свърта.
А само като си припомня, че имах намерение да отида и в Младост, лошо ми става.
Angie също си каза думата - предмишниците ми са като...все едно ги няма. Гадните коремни преси, не баш неочаквано, ми се отразиха на кръста и сега, естествено, ме понаболява.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.06.11 21:29.
05.06.2011г.
Храна:
07:00 - две филии “Вита с кашкавал”, краставица, фреш от грейпфрут, портокал и лайм;
13:00 - 15:30 - свинско, домати краставици;
21:00 - пилешко от бут, домати, краставици, едно яйце;
Добавки:витамини, 3хОЕП;
Тренировка:
07:30 - 08:30
Колоездене - не съм се раздавала кой знае колко, по-скоро се охлаждах и се наслаждавах на празния парк;
11:00 - 13:00
Умиращи буболечки, гущери, червеи, мечки, скакалци, прахосмукачки, жаби, куче-птици и пр. представители на фауната.
Чудна сбирка. Всичко беше чудесно, но месото...месото беше нааааааааааай-чудесно, тоя Митак....чуден готвач.
18:30 - 20:30
Репетиция
Една изключително размазваща репетиция. В меката част - познатите скокове плюс един нов за мен, а на живо изглежда така. Не съм скачала от има няма месец може би, така ми се струва, но съм с поне едно кило надолу и това СЕ усеща, ОПРЕДЕЛЕНО, разбира се забележката “Нагоре, не напред” си я имаше, ноооооо значително по рядко. В загрявката - редовните 10000000000000000 клека, тоя човек ще ни убие накрая. Имаше и някакви нови загряващи скокове, които ми изтръгнаха душицата - приличаха на скачане на ластик, обаче краката трябва да се вдигат на минимум 90 градуса и да се пази крос-а. Тук, естествено, приложихме едно от най-страшните наказания - ако някой спре, всички повтарят, та повторихме...2 пъти по 1 минута с едно...хм... доста сериозно темпо. Мисля, че кросфитърите трябва да взаимстват в комплексите си. В твърдата част - Reel around the sun около 100 милиона пъти :D Докато накрая не си изплюхме....вътрешностите. Плюс още два танца, да не би някои да се почувства отпочинал :D :D :D И разбира се каква репетиция ще е без кликове....този път предимно предни, явно беше решил да пощади ахилесовите ни сухожилия днес. Абе изцеждаща репетиция, а и тая жега...хем бяхме само четири.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.06.11 23:30.
поздравления за HSPU-тата, надявам се е имало достатъчно ROM…
за Angie…какво да ти кажа, явно Юли не ти е обяснил някои неща, приемам че е нямал време...а ги знае...значи Анджи цялото трябва да се направи за 12 минути...не за 40…разбира се, отчитам факта, че тези натоварвания са ти все още нови(да, да, рано е да се каже, че имаш опит)....НО, това не ти е нещо, което си правиш ей така...за тия меткони ти трябва зверска интензивност, а не да ги завършиш и да бързаш да си ги напишеш в дневника(имаше едни пичове с Фран за 18-19мин. WTF!!!!)...Разбира се, отчитам факта, че си момиче и няма как да хвърчиш на набиранията и лицевите, но точно затова тях можеш да ги намалиш оримерно до 60бр. и на коремните и клековете да натискаш на макс...разбираш ли...не да се мъчиш като грешен дявол на по една-две лицеви или набирания...или на един тръстър...просто това за мен означава, че още няма engine-а за да го направиш качествено...
Ще ти кажа отговора на едно момче, което разбира много повече от мен, Юли и Вик взети заедно, относно кросфита конкретно...ако имаш Фран над 6-7мин. и Синди под 19-20 рунда...значи не си готов за тези комплекси просто...не ги прави временно...наблягай на тежки тръстъри и предни клекове, набирай се до отказ в 4-5 серии...бягай 800м., генерирай специфичната сила, която ще ти помогне в тези комплекси...не чети и прави веднага...не е задължително да се нахвърляш на всички възможни WOD-ове, изчакай тялото ти да генерира сила...и тогава се мятай на тежките мет-кони...
Всичко да се чете като градивна критика и нещо, с което искам да ти помогна...
Ако искаш да ставаш сериозна, премислете подхода...защото сега тялото ти се адаптира и всичко ти се струва като песен, но ще дойде момента в който ще грохнеш...
06.06.11
10:39
http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=2935 Тук Юли е описал нивата :)
06.06.11
10:49
Боже,ако видя някоя момиче в наща зала да прави тяга или да се набира сигурно ще си тегля ножа :D
А пък къв е тоя трапец дето си направила не знам :D
Успех и за напред :)
06.06.11
10:55
казано от karfi4ka на 05.06.11, 23:28:
Абе изцеждаща репетиция, а и тая жега...хем бяхме само четири.
Най-тежко се тренира с малко хора. Щом сте били само 4, натоварването се разпределя по друг начин. При мен е същото - ако тренираме целия отбор (12 човека) тренировката може да бъде тежка, но ако сме 5-6 - направо се смиламе, защото става значително по-интензивно (образно казано всеки от нас докосва топката много по-често). В някои отношения и за някои цели това трениране е по-ефективно. В други, разбира се, е по-добре всички от колектива да участват.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.06.11 11:10.
Ако Юли ти пусне таблица с Анджи за 50мин. или Фран за 13 ще се чувстваш ли спокоен, че си добре с времената...
06.06.11
11:02
казано от slavko на 06.06.11, 10:21:
за Angie…какво да ти кажа, явно Юли не ти е обяснил някои неща, приемам че е нямал време...а ги знае...значи Анджи цялото трябва да се направи за 12 минути...не за 40…разбира се, отчитам факта, че тези натоварвания са ти все още нови(да, да, рано е да се каже, че имаш опит)....НО, това не ти е нещо, което си правиш ей така...за тия меткони ти трябва зверска интензивност, а не да ги завършиш и да бързаш да си ги напишеш в дневника(имаше едни пичове с Фран за 18-19мин. WTF!!!!)...
Ако говориш за негативните - има я на снимка и сам може да се убедиш дали има достатъчно ROM.
A ето и какво ми писа тя преди да пробва Анджи: “Питам, защото веднъж се водеше един спор в една тема и Славко каза, че няма смисъл да се правят комплексите със скалирани упражнения, щом тялото ти не е достатъчно силно, за да направи чисто упражнението, а пък аз донякъде смятам, че има резон...но само донякъде, а и все още не мога да преценявам дали си струва или не си струва нещо да се прави, дали има или няма полза и смисъл.”
Моят отговор бе да скалира смело. Както и съм обяснил по-подробно тук.
Тъй че, Славко, ти си виновен да не прави нещата както трябва и веднага да се извиниш на дамата :)
Искал съм разрешението се Иглика за разкриване на част от личната й кореспонденция.
Благодаря :)
за Angie…какво да ти кажа, явно Юли не ти е обяснил някои неща, приемам че е нямал време...а ги знае...значи Анджи цялото трябва да се направи за 12 минути...не за 40…
Времето за начинаещ атлет е 35 минути :) Аз съм начинаещ атлет, понеже се занимавам с това от не знам дали има 3 месеца. На този етап покривам една част от изискванията за средно напреднал атлет, за друга част все още покривам само изискванията за начинаещ атлет. Но се старая :) А Юли ми е обяснил, придържам се към неговите разбирания, понеже съвпадат с моите цели :)
разбира се, отчитам факта, че тези натоварвания са ти все още нови(да, да, рано е да се каже, че имаш опит)....НО, това не ти е нещо, което си правиш ей така...
Приемам, че просто не ме познаваш и не знаеш, че аз не правя нищо просто ей така, особено що се отнася до какъвто и да било спорт. Като правя нещо първо питам, проучвам, подготвям се, премислям и после влагам всичко от себе си. “Ей така” не ми е познато. Който ме виждал лично да тренирам знае, че не правя нито една лицева опора “ей така” ;)
не да ги завършиш и да бързаш да си ги напишеш в дневника
Считам, че и тази част от коментара ти се дължи на недостатъчно познаване на личността ми :)
Разбира се, отчитам факта, че си момиче и няма как да хвърчиш на набиранията и лицевите, но точно затова тях можеш да ги намалиш оримерно до 60бр. и на коремните и клековете да натискаш на макс...разбираш ли...не да се мъчиш като грешен дявол на по една-две лицеви или набирания...или на един тръстър...просто това за мен означава, че още няма engine-а за да го направиш качествено...
Засега е достатъчно да отчетем факта, че съм начинаеща. Може би е трябвало да ги намаля, но това не съм го съобразила. Всяко едно повторение съм направила максимално чисто, според правилата, раздала съм се максимално... и времето ми е като за начинаещ :) с отчитане на факта, че набиранията ми са скалирани :)
Всичко да се чете като градивна критика и нещо, с което искам да ти помогна...
Точно така се чете, бъди сигурен :) Благодаря, за което, полезен, както винаги :)
Ако искаш да ставаш сериозна, премислете подхода...
Този подход е отличен за психиката и физиката ми. Аз виждам и най-вече усещам резултатите си. Занапред - ще видим :)
06.06.11
11:11
Някои кросфит комплекси ме кефят и ги правя 1 път в седмицата. Забавни са, може да са доста трудни, но пък си заслужава да се пробва. Тамън гледаш равнището си ;)
Много му мислите Вие...
И аз съм скалирал в началото...после спрях...защото станах по-силен...
И сега държа на позицията си, че не трябва да се скалира, а да се набляга на съставните към даден комплекс упражнения и тогава да се съсредоточиш върху него...
По тази логика с Иво трябваше да оставим 32-ките на Калсу и да хванем 24-ки, защото е по-леко,а...
А не е ли по-логично да мога да правя 10-ки тръстъри на 80кг. и бърпита с жилетка и след два месеца да се върна с 32-ките...или да си търся 27-28-29 килограмови пудовки ли...:)
06.06.11
11:31
Славко ти сам си каза, че в началото си скалирал и като си набрал, си спрял да скалираш, така и Иглика иска ;)