06.06.11
12:03
Пиша тази тема, защото над половин година ме мъчи контузия в рамото. Инцидентът стана при серия на лежанка. Килограмите бяха малко, но се бях заприказвал по-дълго и очевидно мускулът ми бе изстинал. На 8мо повторение, когато оставях лежанката я закачих от лявата страна, но точно в този момент дясното ми рамо блокира. Нямаше как да я пусна, защото щеше да ми се стовари върху главата... Наложи се да я задържа няколко секунди, въпреки огромната болка, докато дойде човек да я вдигне. Тогава се получи контузия между рамо и трицепс. Възможно и двете да са били засегнати първоначално. Днес с трицепса проблеми няма. Ако травмата го е засегнала той отдавна е възстановен, но не така седят нещата с рамото. Ходих на невролог, който ме прати на снимка и от нея се видя, че няма нищо на костите и ставата. Той твърдеше, че е сухожилие и ми каза само почивка и Дийп Рилийф. 4 месеца след прегледа и изключително редки тренировки проблемът си остава. При ежедневни движения нямам проблем и не усещам болка, но тренировките са трудни. Необходимо ми е значително по-дълго време за възстановяване и съм много далеко от старите постижения в упражненията, където участва рамото, а то участва почти навсякъде.......
Контузията се изразява в пукане на рамото и болки при извиване или натоварване. При извиване на ръката зад гърба и докосване на плешката от другата страна на гърба изпитвам болка около раменната става - усеща се повече към задно рамо. При извиване и усукване напред нямам проблеми. Вече мина достатъчно време и стигам до извода, че ще трябва операция най-вероятно. Възможно е да е прищипан нерв, но за тази цел ще ми трябва наистина качествен невролог или ортопед. Предвид незадоволителното лечение на предишния, моля да ми препоръчате наистина доказани специалисти. Парите не са от значение.
П.П.
Преди контузията дясната половина на тялото ми бе малко по-добре развита, както е при повечето хора. В следствие от контузията не само се изравниха, но лявата стана по-добре развита. Разликата е по-голяма отколкото беше в полза на дясната.
Темата беше редактирана от ІNewbie_ на 06.06.11 12:12.
06.06.11
12:26
Най-добре се свържи с Цветан Василев или Лазар Радков. След среща с тях и серия функционални тестове, ще те насочат към ортопед, който да потвърди диагноза и ще ти предложат схеми за активно възстановяване.
Поздрави,
Владо