Хранителен режим за неспортуващ човек

06.06.11
17:12

Здравейте.Значи проблемът е следния - не мога да ходя на фитнес тъй като имам някакви проблеми с ръката и в скоро време ще ми правят операция ,след това ще нося и гипс-въобще в следващите 8-10 месеца ще е невъзможно да спортувам нищо свързано с ръце.
Заради тази контузия реших да почна да наблягам на краката и тичам всеки ден в парка..въпроса ми е какво да ям в такъв период ,в който не мога да тренирам? 1.80 съм 70 кила искам да запазя килограмите си,с какъв хранителен режим да го постигна??

MF

06.06.11
19:00

Моят съвет като непрофесионалист е нещо банално, но все пак-въглехидратите вечер да идват само от зеленчуци, наблягай на белтъци и умерено количество “добри” мазнини, а въглехидратите остави за първата част от деня. Стреми се да приемаш храни с умерен и нисък ГИ и ГЛ, особено през втората половина на деня. Храни се често, по малко, за да поддържаш бърз метаболизъм, приемай фибри под формата на зеленчуци и подове, ядки, пълнозърнести продукти. Избягвай (направо зачеркни) подсладени (изключвам меда), газирани, оцветени, рафинирани, пресолени, пържени, полуготови и съдържащи е-та храни. Можеш да правиш и силови упражнения за крака и корем-те също са доста разнообразни. Предполагам с тази контузия не можеш и да плуваш? Е, какво пък, не се коси, ще си починеш малко, а защо не да дадеш шанс на тренировките за другите части.
Успех.

06.06.11
19:38

хаха малко ми е странно ,че пуканките и шоколада влизат в графа среден гликемичен индекс , а банани ,картофи ,диня във висок?

TN

06.06.11
19:44

казано от master93 на 06.06.11, 19:38:

хаха малко ми е странно ,че пуканките и шоколада влизат в графа среден гликемичен индекс , а банани ,картофи ,диня във висок?

Не е баш така..  Точно бананите и картофа имат нисък ГИ ..

MF

06.06.11
20:01

Абе и таблиците са едни различни..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1