Въпрос относно оформянето на бицепс

Може ли да ми кажете някаква програма за правилно оформяне на бицепс, защото аз тренирам от около две седмици с дъмбели в нас и бицепсите ми не са оформени над раката, ами са изкривени. Не мога да го обясня точно и не знам дали ще ме разберете, но левия бицепс е пада на дясно(към тялото ми) в смисъл такъв, че по-голямата част на мускула ми е от дясно на ръката, не отгоре...
Десния бицепс също не ми е точно в/у ръката, а на ляво и на горе (точно към подмишницата). Не знам дали ме разбрахте, защото просто няма как да се обясни това, но искам да си оформя ръцете както трябва и ви моля, да ми помогнете :)

10

06.06.11
16:24

/лицедлан

казано от Dique на 06.06.11, 16:24:

/лицедлан

Какво означава това?

06.06.11
16:26

Аууу не :D :D

06.06.11
16:28

Отдели 1 ден да разгледаш сайта и към 1 седмица да прочетеш най-важните статии.За 2 седмици тренировки няма какво да оформяш-проблемът ти е,че мускулите ти са все още малки и отпуснати.

Мнението беше редактирано от Deuce на 06.06.11 16:31.

06.06.11
16:38

като цяло е нормално вътрешната част да ти е по-развита. Просто чети, интересувай се, тренирай, яж, спи и ще стане всичко.

06.06.11
18:15

След година-две ще ти се оформят, стига да продължиш да тренираш.

06.06.11
20:02

Шш, пич от много време тренираш, как така не са ти оформени не знам.

Те са ми оформени, но както казах не там където трябва.... Ще продължа да тренирам и се надявам, че след време това ще се оправи и всичко ще бъде наред

06.06.11
20:39

Някакви снимки, не можеш ли да качиш ??? Според мене нищо ти няма де, но все пак... Пък и само с един дъмбел, бицепси не се правят, камо ли “тяло” !

Знам, но като нямам друго :S Другата седмица ще почвам зала. Ще може ли някой, който е по-напреднал да ми изгради една програма и някакъв режим на хранене като за начинаещ, тъй като не съм много напред с тези неща? Четах доста статий и в повечето от тях всеки казва различна информация и не знам на кое да вярвам и на кое не... На 17 години съм, около 65кг. Целта ми е да кача малко маса и да си оформя тялото... Ще съм Ви благодарен, ако ми помогнете :)

Мнението беше редактирано от Николай Турлаков на 06.06.11 21:08.

06.06.11
21:23

За това се плащат пари, брато. Ако ли не има доста статии в сайта четеш и се учиш, после задаваш въпроси и така, никой не се е родил научен.

07.06.11
16:44

казано от Николай Турлаков на 06.06.11, 16:17:

Може ли да ми кажете някаква програма за правилно оформяне на бицепс, защото аз тренирам от около две седмици с дъмбели в нас и бицепсите ми не са оформени над раката, ами са изкривени. Не мога да го обясня точно и не знам дали ще ме разберете, но левия бицепс е пада на дясно(към тялото ми) в смисъл такъв, че по-голямата част на мускула ми е от дясно на ръката, не отгоре...
Десния бицепс също не ми е точно в/у ръката, а на ляво и на горе (точно към подмишницата). Не знам дали ме разбрахте, защото просто няма как да се обясни това, но искам да си оформя ръцете както трябва и ви моля, да ми помогнете :)

Здравей!
Хайде и аз да се намеся. Пък ще се радвам да съм ти от полза.
Такааа... да започнем от началото.
1. Чувал ли си за понятието “мускулна памет”? Не си... е.. накратко - твоя мускул има много малка такава. А по отношение на тренировките с тежести - така като гледам - май никаква. За да можеш да оформяш тялото си качествено е редно да създадеш собствена памет на мускула. Пояснявам. В началото на заниманията ти с тежести ти е трудно да изпълняваш упражненията. Не си изучил движенията на самите упражнения. Това е 1-вото над което трябва да поработиш. Това е от изключително значение за който и мускул да говорим.
2. Не можеш да говориш за обезформяне на муслула, след като ти сега започваш да тренираш. Не си изградил още нищо. А и има една теория, според която няма начин да се промени формата на мускула. Затова започни с т. 1 и си дай време да опознаеш спорта. Нали когато си се качил за 1-ви път на колело не си знаел какво точно да правиш?!?!
3. Добре е да се насочиш наистина към малко литература. Сега има много материали за спорта. Намери - има книги, списания, сайта е пълен със статии. Но се пази от всяко, зад което стои понятието “ПРОФЕСИОНАЛИСТ”.
4. Карай бавно - това е спорт, който изисква постоянство и упоритост. За 2 седмици ... та ти не можеш за толкова време да изградиш програмата си... какво остава за нещо повече?!?!?!

Успех - и ако има нещо конкретно, след като си минал тези стъпки - питай...!

Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 07.06.11 16:46.

09.06.11
10:58

С дъмбели у дома - тренирай 1-2 пъти седмично. Упражнения: концентрично сгъване и чуково сгъване. Може да се прави последователно/едновременно сгъване прав или седнал. 2 седмици е нищо време, потренирай половин година пък да видим. Ако не получаваш добро натоварване, то или не изпълняваш правилно упражненията или тежестите са неподходящи (прекалено малики или пък големи).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1