06.06.11
20:00
Амигос, попаднах на информация, която ме ШОКИРА, и наистина бих се радвала да чуя мнението ви! Става въпрос за статия, отнесена към мазнините в диетата ни. Тъй като съм на етап покачване, а стомахът ми е доста свит, в последно време, след компетентен сбор от съвети, корегирах менюто си, приемайки около 100г мазнини дневно (благодаря за изчисленията ProXxX) , редом с останалите вещества спрямо РБД. И ето на какво попадам:
“Вие получавате необходимите мазнини от белтъчните храни, които поемате. Не е нужно да поемате храни специално за покриване на нуждата от мазнини (като масла например). В сравнение с нуждите от белтъчини и въглехидрати тази от мазнини е минимална. Когато качвате мускулна маса, дозата мазнини във вашата диета може да достигне до около 0,7 - 1 г. на килограм тегло. Когато сваляте мазнините обаче, не трябва да поемате повече от 0,5 грама на килограм тегло. Старайте се да консумирате мазнините през първата половина от деня, за да изгорят и да не се натрупат под кожата. За повече подробности вижте страниците за диетите, както и хранителните стратегии за покачване на маса и за изгаряне на мазнините. “
Е това ме уби! Аз с това количество мазнини, редом с едно добро количество белтъци и въглехидрати не мога да кача, а те ми разправят за ДО 1г на килограм тегло! Какво мислите???
пОздрави.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 06.06.11 20:04.
06.06.11
20:04
Мисля,че мазнините са НУЖНИ,точно може да ги приемаш по 1-1.5 на телесно тегло при ВМ-НВД,но и при НВД горе-долу :
Protein: 50-55% Carbo: 10-15 % Fats:30-35%
Подобни неща се пишат от идиоти, а им се доверяват още по-големи идиоти.
Какво мнение очакваш, то не си заслужава хабенето на ток за клавиатурата. Толкова много алогични и безумни твърдения в толкова малко текст.
06.06.11
20:41
казано от Ensiferum на 06.06.11, 20:06:
Подобни неща се пишат от идиоти, а им се доверяват още по-големи идиоти.
Какво мнение очакваш, то не си заслужава хабенето на ток за клавиатурата. Толкова много алогични и безумни твърдения в толкова малко текст.
За какво коментираш тогава ? Може някой да иска да види ...
Минималния здравословен минимум мазнини трябва да е поне 20% от калориите, най-добре 30% и повече. Като в случая говорим за качествени мазнини, не за олио и транс мазнини.
“Вие получавате необходимите мазнини от белтъчните храни, които поемате. Не е нужно да поемате храни специално за покриване на нуждата от мазнини (като масла например). В сравнение с нуждите от белтъчини и въглехидрати тази от мазнини е минимална. Когато качвате мускулна маса, дозата мазнини във вашата диета може да достигне до около 0,7 - 1 г. на килограм тегло. Когато сваляте мазнините обаче, не трябва да поемате повече от 0,5 грама на килограм тегло. Старайте се да консумирате мазнините през първата половина от деня, за да изгорят и да не се натрупат под кожата. За повече подробности вижте страниците за диетите, както и хранителните стратегии за покачване на маса и за изгаряне на мазнините. “
При мен важи в пълна сила твърдението и съм съгласна .... но определено е несериозно , като изказване/изписване..... , както и повечето диети и т.н. - при всеки е индивидуално :)
Може ли линк към цялото “писание” :)
06.06.11
21:05
казано от Miss Fight на 06.06.11, 20:00:
Вие получавате необходимите мазнини от белтъчните храни, които поемате. Не е нужно да поемате храни специално за покриване на нуждата от мазнини (като масла например). В сравнение с нуждите от белтъчини и въглехидрати тази от мазнини е минимална. Когато качвате мускулна маса, дозата мазнини във вашата диета може да достигне до около 0,7 - 1 г. на килограм тегло.
Това е ок за ВВД, където нуждата от мазнини е минимална и човек си набавя около 15% мазнини от дневните калории само чрез останалите храни (хляб, месо, ориз и т.н.).
Когато сваляте мазнините обаче, не трябва да поемате повече от 0,5 грама на килограм тегло. Старайте се да консумирате мазнините през първата половина от деня, за да изгорят и да не се натрупат под кожата.
Това пък е в пълно противоречие с НВД режимите, в които минимум 45% от енергията ти идва от мазнините. А второто изречение “рухва” поради моето първо, а именно, че мазнините са енергията на организма. А и при режими за отслабване, в които си в калориен дефицит е трудно нещо да ти се лепи, освен ако не допускаш сериозни грешки в храненето.
ProXxX , май си прав :)
Просто съм се психирала с тез мазнини :D
Sorry за спама :)
06.06.11
21:25
И аз се бях “психирала”, но с времето, с много четене и с полезни съвети дадох шанс на мазнините и ефект наистина има, положителен-по-добро мускулно развитие. (явно не са ми достигали калории) Приемам зехтин, сурови ядки, сирене, кашкавал, ленено семе и ленено олио, сусамов тахан като източници на мазнини.
Старайте се да консумирате мазнините през първата половина от деня, за да изгорят и да не се натрупат под кожата.
Мъка, мъкааа...
06.06.11
22:13
казано от ProXxX на 06.06.11, 21:05:
Вие получавате необходимите мазнини от белтъчните храни, които поемате. Не е нужно да поемате храни специално за покриване на нуждата от мазнини (като масла например). В сравнение с нуждите от белтъчини и въглехидрати тази от мазнини е минимална. Когато качвате мускулна маса, дозата мазнини във вашата диета може да достигне до около 0,7 - 1 г. на килограм тегло.
Това е ок за ВВД, където нуждата от мазнини е минимална и човек си набавя около 15% мазнини от дневните калории само чрез останалите храни (хляб, месо, ориз и т.н.).
Когато сваляте мазнините обаче, не трябва да поемате повече от 0,5 грама на килограм тегло. Старайте се да консумирате мазнините през първата половина от деня, за да изгорят и да не се натрупат под кожата.
Това пък е в пълно противоречие с НВД режимите, в които минимум 45% от енергията ти идва от мазнините. А второто изречение “рухва” поради моето първо, а именно, че мазнините са енергията на организма. А и при режими за отслабване, в които си в калориен дефицит е трудно нещо да ти се лепи, освен ако не допускаш сериозни грешки в храненето.
Proxxx имаш в предвид , че ВМ-НВД има 45% + мазнини,защото при НВД най-големият процент е протеин!
07.06.11
07:47
Мммм, не. Имам си в предвид точно НВД. Ако най-големия процент е протеин, то режима е по-правилно да се нарече ВБД, въпреки, че и той е в графата НВД, тъй като има нищожни въглехидрати и се цели кетоза.
Според статиите за хранителните режими в изданието, нормите на въглехидрати, мазнини и протеин при НВД и НВД-ВМ са едни и същи - до 1,1гр. въглехидрат на телесен килограм, 2,5-3гр./кг (мъже) и 2,3-2,7гр./кг. (жени) за протеина и останалото е за мазнини. Груби сметки показват, че въглехидратите стигат до 15% от дневните калории, протеина между 32% и 39%, а мазнините от 45% нагоре в зависимост от протеина и въглехидратите. ‘)