30.05.11
20:48
Здравейте, искам да споделя какво направих или какво точно не направих. От януари месец се опитвам да постигна що годе добра форма, но никакъв успех. На 25 години съм, 171см, 66 килограма. От януари месец тичам три пъти седмично( по 20-30 мин, понеже после посинявам, понякога и по малко) Храня се здравословно, предимно със зеленчуци, месо, плодове. Рядко ям хляб и сладко, само когато ми се дояде и то в малки количества. Ям също ориз и тестени изделия рядко, правя упражнения през ден за всички части на тялото, а всеки ден коремни преси....но резултат няма. Отслабнала съм само с 2 килограма и мазнините ми си седят по корема. В един период от досегашния ми живот бях отслабнала до 55кл ( в които се чувствам най добре) но това беше с изключителен глад. Нима при мен генетично е обусловено затлъстяването? Или трябва пак да се подложа на глад за да премахна всички тези мазнини? Прилам снимка на “това” което съм сега ... :(
30.05.11
21:24
Това са снимките, ако няма нищо моля да ме извините...
Бъди малко по-ясна какво посинява след 20-30 мин тичане и каква е причината,коремните преси явно нямат резултат,както сама си се убедила.
Били описала как се храниш и тренираш,иначе няма как да се помогне.
След както си била остлабнала до 55кг,как се стигна после до сегашните ти кг.
Глада не е изход,защото първо си изтощаваш организма и второ много е вероятно след това да се получи йо-йо ефекта.
30.05.11
22:35
Здравей, посиняването е главно по устните ми и около очите, незнам на какво се дължи. По принцип бързо се изморявам като тичам, устата ми пресъхва и много трудно дишам. По принцип винаги килограмите са варирали около 55-60 най много, но след като започнах да ям месо ( бях вегетариянка от дете, семейна черта) започнах бързо да пълнея, главно в коремната област и ръцете. Какво е примерно меню за мен: Сутрин задължително ям, 3-4 супени лъжици овесени ядки с ядки и ги покривам с прясно мляко, изпивам чаша кафе с малко захар. На обяд по принцип ям нещо месно, не обичам пържени неща, прибавам към това или ориз понякога или малко хляб, и задължително ям някаква салата( домати, краставици, зеле или каквото имам). Не ям големи количества. След обед обикновенно понякога ми се дояжда сладко или ям сушени плодове, или някакъв плод рядко шоколади и рафинирана захар. За вечеря си позволявам някаква салата и малко количетство месо ( каквото ми е останало от обяда :D) Та това е вобщи линие за храненето. За спортуването, както казах бягам, но не сравнително много( по 40 мин ми е невъзможно), правя упражнения, главно с моята тежест, за корем, бедра, ръце- лицеви опори. Усещам, че след толкова време някакви тренировки мускулите ми са заякнали, но е безсмислено да седят под толкова “сланинка”.... Но явно немога да си улуча хранителния режим.
30.05.11
23:19
ако единственото което си променила е да почнеш да ядеш месо преди да напълнееш, комбинирано с това да не си яла месо от дете(пък и ваште да не са яли) е възможно да не ти понася месото.
за това с посиняването на устните консултирала ли си се с някой?
30.05.11
23:38
казано от ts.vassilev на 30.05.11, 23:19:
ако единственото което си променила е да почнеш да ядеш месо преди да напълнееш, комбинирано с това да не си яла месо от дете(пък и ваште да не са яли) е възможно да не ти понася месото.
за това с посиняването на устните консултирала ли си се с някой?
Да прегледана съм от кардиолог, имам ЕКГ. Всичко е нормално. Какво имаш предвид да не ми понася месото? Чуствам се добре от както ям, няма някакви промени, като изключим пълнотата.... :)
31.05.11
00:47
Ако ти е много трудно тичането, и не можеш да дишаш нормално, възможно е да имаш проблем с белите дробове, виж симптомите на “Цианоза” там се получават посиняване на места по тялото където има богати на кръвоносвни съдове места (вкл. устните) има ли същото посиняване по ноктите?Пушиш ли цигари?И принципно само ЕКГ не е достатъчно за да се види дали сърцето е добре, от ЕКГ може да се разберат не чак толкова много работи.Пусни си по сериозни изследвания на сърцето, белодробни задължително и пълна кръвна картина!
31.05.11
08:10
казано от Bojidar Stefchev на 31.05.11, 00:47:
Ако ти е много трудно тичането, и не можеш да дишаш нормално, възможно е да имаш проблем с белите дробове, виж симптомите на “Цианоза” там се получават посиняване на места по тялото където има богати на кръвоносвни съдове места (вкл. устните) има ли същото посиняване по ноктите?Пушиш ли цигари?И принципно само ЕКГ не е достатъчно за да се види дали сърцето е добре, от ЕКГ може да се разберат не чак толкова много работи.Пусни си по сериозни изследвания на сърцето, белодробни задължително и пълна кръвна картина!
Ще имам грижата да си погледна по сериозно на проблема. на въпроса , не не пуша цигари. Наплаших се доста след като ви прочетох постовете..:( Стана здравна тема, знам че това е най-важно, но бихте ли ми помогнали и по другият въпрос. Не съм медицинско лице, но мисля , че проблема по- скоро се основава на неправилно дишане. Не бягам бавно( поне така си мисля) и може би белодробния ми капацитет е намален...нямам представа, няма да се впускам в теми , в които не съм компетентна. Отчаях се тотално...
Мнението беше редактирано от Павлина Георгиева на 31.05.11 08:23.
Това с посиняването ми звучи като проблем с оросяването - приток на кислород, или сърце. Ако традиционната медицина не помага, защо не потърсиш алтернатива? Аз например от години работя с един лечител, който практикува успешно от десетки години и е помогнал на сума ти хора. Прави безпогрешна диагностика чрез радиестезия, използва при лечението масажи, рейки, различни хранителни режими, билки.
А защо прояде месо след толкова години? :-) “Нищо ми няма, само дето напълнях”... Ами... слушай тялото си - ако всичко беше наред, то нямаше да реагира по този начин :-)
Най-безпогрешният в моята практика хранителен режим за смъкване на мазнини е бил НВ-ВМ. И след близо две години тъпчене с месо, яйца, сметана, масло и малко зеленчуци се докарах до 12% мазнини. И станах вегетарианка :-)))
31.05.11
11:38
казано от Innocence на 31.05.11, 10:13:
Това с посиняването ми звучи като проблем с оросяването - приток на кислород, или сърце. Ако традиционната медицина не помага, защо не потърсиш алтернатива? Аз например от години работя с един лечител, който практикува успешно от десетки години и е помогнал на сума ти хора. Прави безпогрешна диагностика чрез радиестезия, използва при лечението масажи, рейки, различни хранителни режими, билки.
А защо прояде месо след толкова години? :-) “Нищо ми няма, само дето напълнях”... Ами... слушай тялото си - ако всичко беше наред, то нямаше да реагира по този начин :-)
Най-безпогрешният в моята практика хранителен режим за смъкване на мазнини е бил НВ-ВМ. И след близо две години тъпчене с месо, яйца, сметана, масло и малко зеленчуци се докарах до 12% мазнини. И станах вегетарианка :-)))
Проядох месо понеже имах остър дефицит на прием на белтъчини, косата ми започна сериозно да пада( падаше буквално на кичури), бях с повяхнала кожа и тъмни кръгове под очите. Но това е моя грешка, периода за мен тогава беше много стресов и нямах време да се занимавам с определяне на дневните ми хранителни нужди. Бях се стреснала много и започнах да ям месо по малко. Добре благодаря за съветите, но станалото станало. Не мога да поправя грешките, които съм допуснала..... Не мисля пак да ставам вегетариянка, поне в този период от време. На мнение съм , че организма се нуждае от всичко, а животинските продукти не могат да се заменят с каквото и да е било. Така да се върнем на въпроса, не разбрах каква ми е грешката по отношение на храненето или тренировките или всичко греша :D?
Протеиновия дефицит се дължи на неправилно хранене, а не на липса на месо в диетата ти. Стреса (както казваш, си била под въздействието на такъв) също може да е в основата на изброените симптоми.
По въпросите поставени от теб - храната, както си я описала се сътои от месо и зеленчуци. Зеленчуците в голямата си част са Н2О, така че живееш единствено на месо...и овес с мляко (кофти комбинация). Меко казано еднообразно ми се вижда менюто ти. Нищо чудно че имаш подобни проблеми при физическо натоварване.
По отношение на тренировките ти, бих се въздържала от коментар, поради проблемите, които изброяваш и липсата на ясна диагноза по въпроса.
31.05.11
17:34
казано от Margaritka на 31.05.11, 14:00:
Протеиновия дефицит се дължи на неправилно хранене, а не на липса на месо в диетата ти. Стреса (както казваш, си била под въздействието на такъв) също може да е в основата на изброените симптоми.
По въпросите поставени от теб - храната, както си я описала се сътои от месо и зеленчуци. Зеленчуците в голямата си част са Н2О, така че живееш единствено на месо...и овес с мляко (кофти комбинация). Меко казано еднообразно ми се вижда менюто ти. Нищо чудно че имаш подобни проблеми при физическо натоварване.
По отношение на тренировките ти, бих се въздържала от коментар, поради проблемите, които изброяваш и липсата на ясна диагноза по въпроса.
Благодаря ти Margaritka, какъв е съвета ти по отношение на хранителния режим. Разгледах дневника ти, но честно казано не мога да се придържам към такъв режим на хранене, с такива продукти..... (bow)
Съвета ми е да си разнообразиш менюто със здравословни продукти, от които тялото ти има нужда.
(Честно казано, не мога да разбера какво имат предвид хората, когато ми казват неща от типа на “такива продукти”. Това, с което се храня са хранителни продукти, в по-голямата си част са широкодостъпни и вкусни. А режимът ми не е нищо особено, т.е. не се придържам стриктно към такъв и не се ограничавам :) )
Павлина, няма нищо недостъпно. Месото ти излиза много по-скъпо, ако визираш финансовата страна. Балансирано меню, включващо плодове, зеленчуци, ядки, семена, варива и зърнени култури. Има безброй материали по темата правилно съчетаване на храните, и тук в bb-team също имаше чудесна статия за растителни източници на протеини. Боб, леща, нахут, соя, грах, киноа, коноп, сурови ядки, авокадо.. какво ли не. Всичко това го има на БГ пазар и е съвсем достъпно. Почети малко. Колкото до проявата на здравословния ти проблем, сериозно те съветвам да потърсиш алтернативна медицина. Традиционната много рядко успява да диагностицира правилно - тя най-често се опитва да потуши следствията, а не проблемите (причините).
06.06.11
22:46
Благодаря за съветите, вземам си поука. Ще се опитам да се самодисциплинирам. Ще ви държа в течение. Лека и успешна седмица на всички :)