Научаване основите на кик-бокса?

Темата е заключена.

21.05.05
15:45

Като цяло знам, че кик-бокс и фитнес се комбинират, но нещата се усложнавят доста от гледна точка на качване на маса и т.н. По тази причина не мога да си позволя да тренирам и двете едновременно, а и догодина като пак почне учебната година ще ми стане още по-трудно да ходя на двете. Все пак обаче идва лятната ваканция. Интересува ме дали за около 2 месеца може да се научат поне основите на кик-бокса? Или с други думи за два месеца, с 3 пъти на седмица тренировки кик-бокс, какво може да се постигне?

23.05.05
10:05

Ще постигнеш самозаблуда, че може и да си понаучил нещо.
Ти сериозно ли?

26.05.05
16:24

[quote author=“spookyy”]Като цяло знам, че кик-бокс и фитнес се комбинират, но нещата се усложнавят доста от гледна точка на качване на маса и т.н. По тази причина не мога да си позволя да тренирам и двете едновременно, а и догодина като пак почне учебната година ще ми стане още по-трудно да ходя на двете. Все пак обаче идва лятната ваканция. Интересува ме дали за около 2 месеца може да се научат поне основите на кик-бокса? Или с други думи за два месеца, с 3 пъти на седмица тренировки кик-бокс, какво може да се постигне?

- Ако не смяташ да се занимаваш сериозно - по-добре не си губи времето и парите ...
- ако го правиш за разнообразие и аеробика - може ...
- за 2-3 месеца все ще научиш нещо, но при всеки количеството и най-вече качеството е доста различно ...
- кикбокс и силова тренировка вървят заедно ... кикбокс и бодибилдинг - НЕ!!! (взаимоизключващи се са) ... кикбокс и качване на маса - мнооого бавно, но ФУНКЦИОНАЛНА маса, а не “плажни бицепси”

поздрави

^K

26.05.05
19:56

Кикбокса е може би наи-лесно изучаващото се но и едно от наи-ефективните боини искуства защото в основата си е сачетание от няколко стила от които са взето наи-ефективните и сравнително просто техники и удари така че за 2-3 месеца наистина ще научиш 4аст от основните неща. но не си прави илиузията че само за 2 месеца ще ти помогне при едно улично збиване (например). Защото за да свикнеш с боя трябва да го практикуваш редовно (редовни тренировки имам в предвит)  и така изграждаш психика на “тупалка”  :D и  вече го няма страхът и самият ти стил ще стане по-исчистен и ударите ще си идват сами без много да му мислиш.

26.05.05
22:44

[quote author=”^KickBoxer^”]Кикбокса е може би наи-лесно изучаващото се но и едно от наи-ефективните боини искуства защото в основата си е сачетание от няколко стила от които са взето наи-ефективните и сравнително просто техники и удари така че за 2-3 месеца наистина ще научиш 4аст от основните неща. но не си прави илиузията че само за 2 месеца ще ти помогне при едно улично збиване (например). Защото за да свикнеш с боя трябва да го практикуваш редовно (редовни тренировки имам в предвит)  и така изграждаш психика на “тупалка”  :D и  вече го няма страхът и самият ти стил ще стане по-исчистен и ударите ще си идват сами без много да му мислиш.

Точно това ми трябваше да разбера! Благодаря! Ясно, че за 2 месеца боец не се става. Това, което искам е горе-долу да изчистя ударите си, да науча самото движение на удара и т.н.

FR

03.08.05
10:47

Колко време тренировки ти трябват за да постигнеш резултати и да можеш без проблем да са справиш с двама при улично сбиване, в които и до сега си си се варгалял, но не задоволително успешно?  :lol: И да питам, щом не може да се качва маса, то поне релеф с редовни тренировки по кик бокс и фитнес постига ли се? Видях че и много трудно се качва ммаса, но била функционална, при трнировка за маса и кикбокс много бавно ли се развива видимо физиката? Поздрави.

03.08.05
11:06

offtopic: Аве хора, защо постоянно връщате теми пускани преди МЕСЕЦИ ?

18.09.05
18:17

другото лято ще те водя в Шао Лин, може за 2 месеца да научим нещо :))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1