05.06.11
12:57
не успях никъде да намера подробна информация как да “заредим”, може ли без зареждане, колко може да си позволим и какво.
Тренирам не малко, 6 пъти в седмицата, всеки ден кардиото ми е между 2-2,5.часа (в дни с фитнес 3ч), скачам на въже сутрин, бягам 45мин без почивка за издръжливост + спринтове за експлозивност и не минавам 70-80 въглехидрата дневно, вече съм -10 кг, но имам още поне 5-7кг до плочки. Въпроса е как да заредим без да ни иде труда в кенефа.. примерно в понеделник бях 90.2 обаче се омазних много след обед-палачинка с шоколад, половин мелба, чиз и хам от макдоналдс + картофки и половин голям шейк резултата днес 90.8… Днеска съм “само” на 4 парчета пица и 50гр сладолед, ял съм ги тия парчета нарочно 30 мин, че щях да омета и другите 4… въпроса е, с право ли се чувствам гузен? трябваше само 2 да изям май, ама тия тренировки ме скапват, изобщо колко можем да хапнем за душата без да затрием резултата?
иначе по учебник 270 въглехидрата трябва да взема в неделя, предполагам само 1/3 могат може да са “чийт” - аз вече взех 350 бързи...
Темата беше редактирана от emzo на 07.06.11 12:52.
05.06.11
13:51
Най-добре е само въглехидрати с нисък-среден ГИ да се приемат, но и аз след 6 поредни дни на строго НВД в зареждащият ден не издържам и хапвам я малко шоколад, я пица, торта, и т.н.
Щом си свалил 10кг досега значи всичко е наред с диетата и кардиото, продължавай все така. Все пак изгарянето на мазнини не е бърз процес. Ако имаш волята в зареждащият ден избягвай напълно cheat meals и ще сваляш още повече.
10 кг съм свалил, но за 3 месеца, което е супер зле, смъквал същите кг за 50-60дни и то без кардио. проблема е че не мога да налучкам колко сладолед и пица мога да изям в неделя, а определено не мога без тях. едва издържам да не хапвам пица всеки ден, че съм на автопилот през тези 6 дни на 70-80 въгл от леща и боб + разни хапове (липо6, аминокиселини, протеин)+ тренировки за футболист.. в момента съм 91кг, 1.90 и до формата, която искам да влезна (тази на аватара ми), имам поне +/- 10кг :D
Мнението беше редактирано от CoolAsIce на 05.06.11 14:27.
05.06.11
15:08
Според мен 10кг за 3 месеца далеч не е зле, най-малкото ако сваляш прекалено бързо вероятно ще губиш мускулна маса.
Ако все пак държиш да сваляш още по-бързо, можеш да намалиш калорийният баланс или да намалиш съдържанието на порциите и да увеличиш броя им, т.е. да приемаш същото количество храна, но да се храниш по-често.
И както казах вече, в зареждащия ден можеш да опиташ да избягваш сладкото и пърженото и да ядеш картофи, ориз и т.н. без да прекаляваш. Но според това вече е прекалено строго, все пак трябва да изпитваме и удоволствие от храненето.
П.С. Другото, което се сещам е да си купиш шоколад и други сладки неща за диабетици и да си потърсиш в интернет рецепти за по-диетични пици и т.н.
Мнението беше редактирано от ActionHank на 05.06.11 15:15.
05.06.11
20:39
-10 кила за 3 месеца-поздравления. Изобщо не е малко-бавното качване/сваляне = добро качване/сваляне.
http://www.thinkmuscle.com/articles/mcdonald/carb-up-and-ketogenic-diet.htm
CoolAsIce тоя скок от 90.2 до 90.8 не е мазно споко. Задържал си вода заради въглехидратите, които си поел. Тоест тия 600 гр са вода. Зареждането, както и forbidden е посочил, е някъде от порядъка на 8-10 гр на кг тегло (пълно тегло). Тоест в твоя случай около 700-800 гр въглехидрати , бързи,бавни няма никакво значение, като гледаш здраво да намалиш приема на мазнини за същия ден, протеина константно висок като при другите дни. Периода е от порядъка на 24-36 часа. Това важи ако си на кетогенна диета обаче. Ако тия 70-80 гр въглени къде са от боб леща, са реално 170-180 гр няма да се получат така добре нещата, ако ме разбираш какво искам да ти кажа :))
С тоя футбол можеш да си сваляш и с НВД и то на 200-300 гр дневно, ама ти си знаеш , щом кетото работи за теб.
07.06.11
06:49
CoolAsIce, защо всъщност реши, че зареждането се прави с пица, сладолед, шейк и хамбургери?
казано от Кольо Пияндето на 07.06.11, 06:49:
CoolAsIce, защо всъщност реши, че зареждането се прави с пица, сладолед, шейк и хамбургери?
Ама и ти какви въпроси задаваш :D Защото е сладко разбира се, нещо като награда след инквизицията, на която се подлага цяла седмица :D Към автора: Не успееш ли да пребориш психическата си зависимост резултатите ще стават все по незадоволителни, всичко е в главата ;)
07.06.11
08:35
казано от Valdis на 07.06.11, 08:27:
Ама и ти какви въпроси задаваш :D Защото е сладко разбира се, нещо като награда след инквизицията, на която се подлага цяла седмица :D Към автора: Не успееш ли да пребориш психическата си зависимост резултатите ще стават все по незадоволителни, всичко е в главата ;)
Прав си, разбира се... аз разумен отговор на този въпрос не очаквам. ;)
В случая се смесват понятията ‘зареждащ ден’, ‘cheat meal’ и ‘cheat day’.
Всичко може да се яде... изкуството е да знаеш кога и колко.
07.06.11
08:59
казано от ActionHank на 05.06.11, 13:51:
Най-добре е само въглехидрати с нисък-среден ГИ да се приемат, но и аз след 6 поредни дни на строго НВД в зареждащият ден не издържам и хапвам я малко шоколад, я пица, торта, и т.н.
Щом си свалил 10кг досега значи всичко е наред с диетата и кардиото, продължавай все така. Все пак изгарянето на мазнини не е бърз процес. Ако имаш волята в зареждащият ден избягвай напълно cheat meals и ще сваляш още повече.
нисък ГИ?сигурен ли си?
и аз мисля че диетата и тренировъчния му режим е работил...до сега.
[quote author=“ActionHank” date=“1307275731”
Ако все пак държиш да сваляш още по-бързо, можеш да намалиш калорийният баланс или да намалиш съдържанието на порциите и да увеличиш броя им, т.е. да приемаш същото количество храна, но да се храниш по-често.
типичен манталитет на cardio junkie.
1. помисли дали имаш нужда да зареждаш с въглехидрати или да промениш тренировките.
2. помисли дали имаш нужда от зареждане или чийт.
3. помисли дали ако приемаш всеки ден въглехидрати няма да е по-добър вариант(т.е. не да се стискаш и един ден да избухнеш, а контролирано всеки -най-вече тренировъчните - ден да имаш някакво количество въглехидрати различни от джънк. ГИ няма значение).
значи ако си дебел си мързелив мундьо, ако се стараеш повече си кардио джънк? питах съвсем конкретно, колко паста, пица и сладолед мога да ям, не ме интересува особено мнението за тренировките и храната ми (визирам последните 4 мнения)
п.с 800 въгл звучи мноооого добре :D
п.с2 от зареждащия ми ден съм качил, 800 грама, малко е понеже вечерта бях на гости и изядох още 10 руски мазни бонбона и купа ягоди със захар и сметана:)
Мнението беше редактирано от CoolAsIce на 07.06.11 11:34.
казано от CoolAsIce на 07.06.11, 11:26:
питах съвсем конкретно, колко паста, пица и сладолед мога да ям
николко
07.06.11
11:31
казано от CoolAsIce на 07.06.11, 11:26:
питах съвсем конкретно, колко паста, пица и сладолед мога да ям...
Отговарям конкретно - прочиташ първото мнение от важната тема за НВД и виждаш как стоят нещата със зареждането. Аз там препоръки за пица, мелба, хамбургери и палачинки с шоколад не виждам, пък ти направи това, което желаеш. Щом смяташ, че това са подходящите за теб и целите ти източници на въглехидрати, то трябва да ги консумираш в споменатите във важната тема количества. Толкоз... простичко е. Какъв ще е резултатът? Ще разбереш... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.06.11 11:33.
07.06.11
11:42
Биологично не можеш да изядеш повече от 4,5 кг. от което и да е от изброените на веднъж -:)
И аз си правя от време на време такива зареждащи дни само, че ги наричам отклоненя от хранителен режим (любимите ми дни-:)) -:). Всеки може да му казва като иска -:)
Иначе в професионалния спорт има зареждащи седмици - преди състезание, в които не се тренира, но се намалява и калорииният прием.
Успех.
Имах предвид, че зареждането е добре да става, когато почиваш. Отдели 3 - 4 дни без тренировка като намалиш пез този период калорииният прием с 250 - 300(половин ядене) без да променяш диетата и съм сигурен, че ще се почустваш много по - добре.
Горното ми изказване не е с цел спор или нещо друго, в шеговит тон(аз по принцип тъка си говоря). Съдържа много истина. За съжаление палачинките със шоколад, който адски много обичам не влизат в зареждащ ден.
Това е мнение на един лайк все пак-:)
Успех и дано съм ти помогнал(поне малко).-:)
Мнението беше редактирано от Delfin Dimitrov на 07.06.11 13:00.
братле не съм тук да споря с никой, в темата за нвд, няма достатъчно информация как да заредим за това създадох нова.
след 3 месеца липса на нормална храна идва период в който тялото ти казва “спри се” и имаш нужда да се нахраниш като хората, иначе си като центурион (безмозъчен робот от battlestar galactica). свалял съм 10кг за 2 месеца(напълно в нормите) и затова сега не съм особено доволен, знам че без да чиийтвам дори веднъж ще свалям по-бързо, ама ми е доста заета програмата и не се издържа
07.06.11
12:03
казано от CoolAsIce на 07.06.11, 11:54:
...в темата за нвд няма достатъчно информация как да заредим...
Дали?
Най-просто казано зареждащия ден е ден, в който количеството въглехидрати и калории се увеличават и по този начин лъжем организма, че диетата е свършила. Силата на НВД според мен е именно в зареждащите дни.
В този ден въглехидратите стават 3.0-3.5 гр./кг телесно тегло.Как да заредим:
6.1 Като по учебник:
- пак се използват въгл. с нисък до среден Г.И. - кафяв ориз, пълнозърнести ръжени макарони, овес, царевица и др. за които пак не се сещам точно в този момент6.2 За душата:
- така наречените Cheat meals - т.е. може да си позволите нещо забранено, но да се внимава т.к. Вашия труд отива отива ..................Кога да заредим:
- веднъж на всеки 6 дни - това си е стандартния подход
- веднъж на всеки 3-4 дни - при този подход без Cheat meals !
Кое от тези неща не е ясно и недостатъчно като информация?
Давай да го изясним.
казано от CoolAsIce на 07.06.11, 11:54:
след 3 месеца липса на нормална храна идва период в който тялото ти казва “спри се” и имаш нужда да се нахраниш като хората, иначе си като центурион (безмозъчен робот от battlestar galactica). свалял съм 10кг за 2 месеца(напълно в нормите) и затова сега не съм особено доволен, знам че без да чиийтвам дори веднъж ще свалям по-бързо, ама ми е доста заета програмата и не се издържа
Никой не ти е виновен, че тормозиш психиката си и ходиш като безмозъчен робот от battlestar galactica.
Всичко си има времето и количеството.
човеко иди си излекувай алкохолизма или деменцията от подписа, за кво ми спамиш в темата? в цитата от теб никъде няма упомената граница за бързи въглхидрати за която питах и вече разбрах (не и от теб)
07.06.11
12:44
Мери си приказките, моля!
Не е удачно да зареждаш с бързи въглехидрати и junk food - това мисля, че е видно. Бързите въглехидрати си имат време и количество в НВД, при това - не само в зареждащите дни. Опитвам се да ти кажа, че не зареждаш правилно, но така или иначе е ясно, че няма какво да научиш от мен по принцип. Аз ти казах достатъчно (много повече от това, което си струва на фона на отношението ти). Щом си научил това, което ти трябва, би било честно да го споделиш, за да може утре някой да прочете и използва тази информация (така форумът става по-полезен и уважаван). Аз отивам да си допия питието (забравих какво е, пуста деменция) и да спамя другаде...
P.S. emzo, благодаря.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.06.11 13:15.