Възможност за показване само на подкрепени мнения?

Здравейте,

Гравитира една идея, за чиято ефективност ви питаме. Какво ще кажете за опция, при която да може да видите само подкрепените мнения в дадена тема? Може да важи за всички с 1+ гласа или само оранжевите, т.е. с 5+ подкрепи.

Моля да се аргументирате за / против.

07.06.11
14:46

Против!

Ще стане много скучно и няма да има бисери от форума :)

Гласувах с не/против.

Лично за мен няма особен смисъл в такава опция. Забелязал, че опцията “подкрепи” не се използва по най-пълноценния начин (включително и от мен), както съм забелязал, че много качествени и смислени мнения/коментари остават неподкрепени.

Какво се случва в една примерна ситуация:

Отварям тема и имам два варианта:
1. Моментално да използвам опцията и да видя само подкрепените мнения. Това е ок, но от къде съм сигурен, че така не пропускам нещо интересно, нещо важно, което е останало неподкрепено.
2. Изчитам всички мнения, но пък тогава използването на опцията за отсяване на подкрепените мнения губи смисъл.

07.06.11
15:06

И аз съм против.

1) Просто любопитството за мен винаги би надделяло ...
2) Отделно, че колкото повече хора ползват опцията, толкова по-малко ще бъдат подкрепените мнения (т.е. ще е доста трудно някое мнение да прескочи бариерата, каквато и да е тя)
3) Информацията в 99% от случаите е свързана ... т.е. много рядко ще има случай когато можеш от една тема с 20+ мнения да прочетеш 5 филтрирани и да разбереш как се е стигнало до изводите в подкрепените мнения.
4) Струва ми се, че повечето форумни потребители са свикнали да четат и отсяват бързо информация ... т.е. няма да им се спести много време, но пък шанса да се изпусне нещо съществено би бил доста голям.

07.06.11
15:10

Ако е с опционене клавиш може и да е полезно.
Ако не е с опционнен клавиш съм твърдо против. Доста, често ми помагат на мотивацията странични мнения и писания.
Как би прозрял истината ако не вижда грешните (не логичните) мнения?
А и форума е отворен може да получиш добър отговор и година след като си задал въпрос, а през това време да има подкрепени мнения, които не те устройват.
Както и има подкрепени мнения с незначителна стойност за темата, или пък са подкрепени мнения на известни във форома хора просто като пдръжание(от тяхни приятели, трниращи заедно, които е напълно нормално да споделят идентично мнение по дадени въпроси). Не говоря за въпрос колко е 2+2 разбирасе. Повечето въпроси обаче имат различни гледни точки и не е добре да бъдат подвеждани от групи хора или колективи. Просто трябва да се виждат и другите мнения си мисля.

Хубав ден!

07.06.11
15:52

По-скоро не.

Това колко гласа е получил един пост не е гаранция за неговото качество. Поради простата причина, че гласуващите не са компетентно жури.
Много често, някои качествени и полезни съвети остават неподкрепени, защото остават неразбрани от масата.
Със сигурност, ако се въведе такъв филтър, ще има хора, които ще го ползват непрекъснато, за да си спестят голяма част от четенето, което и без това не е от любимите занимания на българите. А така ще изпускат важни съвети.
И освен това, ако има опция да се виждат само 1/10 от мненията в една тема, няма ли да се наруши смисловата последователност на темата!?

Нека не превръщаме форума допълнително във фейсбук ;)

Аз имам една друга идея, която като намеря време, ще развия в детайли.

07.06.11
17:17

писах писах и изтрих всичко,абсолютно-Не.Горните мнения са достатъчно ясни и пълни.

пост скриптум-Димитър ,предполагам от какво е провокирана темата ,не разбирам много от програмиране ,ако има начин при доклад на мнение да се вписва и аргумент,защо е докладвано.Надали много от хората,които разбират ще имат достатъчно време,но чат пат могат поне да се елиминират потребителите даващи съвети против здравето,което е най важното.А останалите с глупостите как действат различните храни и добавки в какво съотношение не са чак толкова важни,могат единствено някакви предупреждения ,както в някой от автомобилните форуми.

Мнението беше редактирано от Тони1 на 07.06.11 17:27.

07.06.11
17:33

Според мен ще  е добре да има опция,когато разглеждаш една тема,да може да избереш да виждаш само подкрепените или всички.

казано от Тони1 на 07.06.11, 17:17:

ако има начин при доклад на мнение да се вписва и аргумент,защо е докладвано

Имаме вече такава опция - освен причина по подразбиране сме добавили и поле, ако докладващият желае да допълни с още нещо.

07.06.11
20:29

Ако го направите да не стане така, че да няма неподкрепено мнение?  Вместо това защо не направите бутон за последно непрочетено мнение (nhappy2)

07.06.11
20:39

казано от Димитър Михайлов на 07.06.11, 19:52:

казано от Тони1 на 07.06.11, 17:17:

ако има начин при доклад на мнение да се вписва и аргумент,защо е докладвано

Имаме вече такава опция - освен причина по подразбиране сме добавили и поле, ако докладващият желае да допълни с още нещо.

Моя грешка не съм погледнал ще влиза в употреба стига да се обръща внимание.

07.06.11
20:40

казано от x_3_mar на 07.06.11, 20:29:

Ако го направите да не стане така, че да няма неподкрепено мнение?  Вместо това защо не направите бутон за последно непрочетено мнение (nhappy2)

Амин :)

07.06.11
21:21

Не смятам, че това може да замести бутона “Игнорирай”. (Ако това е целта, де.)
Никога не бих използвал предложената опция. Особено за всички с 1+, абсурд.
Нали подкрепата на мнение трябваше да спре постовете “Х2”, “:)” и т.н.? Резултатът е на лице и всички са доволни (особено, като се виждат гласоподавателите). Сега предлагате да може “да спира” половината форум...Не виждам смисъл тука...

07.06.11
22:32

Гласувах с “Не”.
Напълно подкрепям мнението на ProXxX.

Смятам, че ако се въведе такава опция, то потребителят трябва да има възможност (за всяка една отделна тема) да избира дали да вижда само подкрепените коментари или всички.

Лично аз, дори и да се въведе тази опция, не бих я използвала. Предпочитам да изчета всички мнения в темата, никога не се знае кое може да бъде полезно. Пък и това, че 6 човека са решили, че им харесва, не означава, че на мен ще ми е от полза.

Мнението беше редактирано от Jewelz на 07.06.11 22:33.

07.06.11
22:47

Гласувам с НЕ!Против!

08.06.11
14:41

Аз лично никога не съм се интересувала от мнението на стадото, винаги е по-интересно да се чуе нещо различно...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1