пукане+болка

05.05.05
17:49

спрях тренировките преди около 2 седмици (редовна почивка, не заради контузия), но преди ден-два ми се появи една болка в дясното рамо...като ръката е отпусната до тялото усещам рамото сякаш е някак схванато, сякаш не бих могъл да извърша пълната амлитуда на обикновено завъртане..като вдигна ръката все едно че тренирам рамо като стигне до успоредна на пода нещо там щраква и ме заболява, но не мога да определя дали е ставата или мускула. Имате ли идея какво може да е и какво да го правя освен да не тренирам докато не мине?

05.05.05
23:54

Знам точно какво имаш в предвид. Но за съжаление и аз знам колкото теб. Демек, нищо сигурно. Мога само да предполагам, че проблема е ставно-хрущялен. Възможно е да се дължи на нарастване на гръдния кош и разширение в рамената. Нарастване на костите и намествания и т.н.

Най-добре консулт с ортопед и после сподели тук. Може да пробваш гелове/които и без това изписват тез скапани лекари/ но не е сигурно. Почивка също е наложителна.

06.05.05
13:04

по принцип заболи ли те нещо спираш да тренираш докато мине болката и после пак почваш ама малко по малко.Ако болката пак се появи не прави грешката отново да почиваш а с и фащай пътеките и към чичо доктор/ама не кой да е а някои по-уважаван/ и нататък вече всичко зависи от тебе

06.05.05
14:32

тпд, казал си че знаеш, да разбирам ли че ти се е случвало? ако да как се справи с проблема?

11.05.05
00:27

[quote author=“marzipan”]тпд, казал си че знаеш, да разбирам ли че ти се е случвало? ако да как се справи с проблема?

Ами при мен се получи май по-слаба форма от голямо натоварване или евентуално претрениране или пак евентуално от растежа./за послендите 4 месеца съм се разширил адски много в раменете/ НЕ знам точно какво е, за това ти казвам-лекар.

Но иначе пак имаш пукане. Болки, може да се каже, че съм нямал... Но с времето и почивката се оправих. Правих и малко стречинг и улекотено натоварване, като плавно увеличавах натоварването. И просто това си отшумя. Пукане ... може би има някакво, понякога, но болки никога, както и дискомфорт и т.н.

Опитай, но ако имаш опасения, бъди мъж и иди на лекар. :)

Поздрави.

25.05.05
02:00

Както вече казах в една друга тема от месец и половна не съм тренирал и то си мина само....никаква идея си нямам какво е....обаче появи ли се пак - на лекар съм....нека цитирам една книга която прочетох наскоро, доста подходящ и верен ми се струва цитата:
“Онова, което се е случило един път, може да никога повече да не се случи. Но всичко, което се е случило два пъти, със сигурност ще се случи и трети!”

25.05.05
14:49

[quote author=“marzipan”]Както вече казах в една друга тема от месец и половна не съм тренирал и то си мина само....никаква идея си нямам какво е....обаче появи ли се пак - на лекар съм....нека цитирам една книга която прочетох наскоро, доста подходящ и верен ми се струва цитата:
“Онова, което се е случило един път, може да никога повече да не се случи. Но всичко, което се е случило два пъти, със сигурност ще се случи и трети!”

Добро разсъждение. Виж и аз имах подобни истории/както казах/. И при мен положението е подобно.

През последния половин месец се храня доста добре, но тренирам значително по-малко и повече със собствено тегло. Също нещо което промених е, че спрях да взимам витамини/което няма много много връзка, според мен, но все пак... :)/.

Пуканията ми намаляха изключително много. За разлика от преди. За себе си го обяснявам с това, че в следствие на тренировките просто тялото тръгва да се развива и от нараствания на места се положение на стави, хрущяли и кости леко се размества и трябва малко време да се наместят... Друго обяснение нямам, това не е никак научно обосновано, но грубо казано мисля, че е това... или нещо подобно.

Имам доста основания да смятам, че не е нищо супер сериозно. /При мен, болка така и нямаше, никога/

27.05.05
00:00

Ам аз пък не тренирам отдавна
дано като почна пак да няма проблеми :)
и аз вярвам че е нещо с наместването на тялото...ама като гледам за 17 години мойто май няма намерение да се намести :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1