02.06.11
21:18
на едно място четох ,че не е хубаво да се ядат плодове въобще независимо дали е сутрин,следобед или след тренировка в период на релеф.
вярно ли е това според вас?
02.06.11
21:21
Не.
За справка ям от месеци сутрин, мюсли с много стафиди и си свалях нормално.
Аз от плодове не се лишавам. Умерено.
Ама не ги ям вечер де :)
В период на релеф можеш да ядеш плодове, пържени картофи, октоподи и каквото друго се сетиш. Просто трябва да знаеш как да го правиш без да противоречи на целите ти.
Няма такива неща като хубаво/лошо за релефа.
Има хранителен състав и хранителни нужди. Така че е хубаво :) едното да отговаря на другото.
03.06.11
14:02
Аз винаги съм правил релеф и този проблем с плодовете не ми е идвал на ума .
03.06.11
19:57
Не е вярно,но пък когато искаш да чистиш след 4-5 не яж въглехидрати (това включва И плодовете!)
казано от ЛюбенК на 02.06.11, 21:44:
В период на релеф можеш да ядеш плодове, пържени картофи, октоподи и каквото друго се сетиш. Просто трябва да знаеш как да го правиш без да противоречи на целите ти.
Няма такива неща като хубаво/лошо за релефа.
Има хранителен състав и хранителни нужди. Така че е хубаво :) едното да отговаря на другото.
и как да разбера как да го правя?
07.06.11
21:31
А бе яж си плодове бе пич,просто не прекалявай и гледай да не ги ядеш в късни часове,когато искаш да сваляш.
Повечето плодове (изключвам банан, авокадо, ананас, ягода) съдържат ПО-МАЛКО енергия (във вид главно на въглехидрати), отколкото е нужна за разграждането им.
Следователно няма как да качиш килограми ако консумираш плодове.
Друга е идеята, че плодовете се ядат внимателно, тъй като след консумацията им (само на плодове) се усеща чувство на “изкуствен глад”. Това чувство идва именно от това, че плодовете взимат повече енергия, отколкото дават.
Абе нямаше ли в сайта статия за плодовете?
казано от master93 на 07.06.11, 20:51:
и как да разбера как да го правя?
Като разбереш как храната се разгражда, преработва и усвоява от тялото ти.
Сядаш и почваш да четеш за: “бързи” и “бавни” въглехидрати; каква е разликата между наситени и ненаситени (включително и трансмазнини); какво е това инсулин; какво прави панкреаса в цялата тая карантия; защо половината форум набива извара докато гледа “Шоуто на Слави” и още и още.
казано от master93 на 02.06.11, 21:18:
на едно място ЧЕТОХ ,че ...
Отговарям ти така, защото виждам, че четеш. Дал съм ти ключовите думи за търсачката.
В противния случай, защо да пиша, като няма да прочетеш евентуален огромен пост :). Пък и аз не съм сигурен, че съм достатъчно (само)образован да го напиша.
Мнението беше редактирано от ЛюбенК на 07.06.11 22:01.