07.06.11
20:12
Каква е разликата да дигаш с прав лост или с крив за бицепс ?
Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 07.06.11 20:14.
07.06.11
20:16
Най-вероятно в хвата..
Прав лост- възможност за по-голям хват..
07.06.11
20:46
Като цяло проучванията показват, че правия лост е най-ефективното упражнение за бицепс - как го мерят вече е друг въпрос, но съм чел такива неща :)
07.06.11
21:07
казано от entwickler на 07.06.11, 20:46:
Като цяло проучванията показват, че правия лост е най-ефективното упражнение за бицепс - как го мерят вече е друг въпрос, но съм чел такива неща :)
Аз пък попаднах на статия...май в T-nation, че набирането със супиниран хват било най-ефективното. Но и аз залагам на правия лост.
Разликата се крие в това, че кривия лост първо намаля напрежението в китките, а и по-тесния хват, както бе отбелязано по-горе акцентира на външната (дългата) глава на бицепса. При правия лост можеш да хванеш доста по-широко, което акцентира повече на вътрешната (късата) глава. Като цяло винаги и двете глави работят, но се води, че може да се акцентира по-малко в полза на едната или другата.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.06.11 21:12.
07.06.11
21:08
Пълни глупости ! Разликата е че е по-лесно с ЕZ лоста върху китките има по-малко напрежение ! Хвата не трябва да е по-широк или тесен от раменете ...
Мнението беше редактирано от Никола Николов на 07.06.11 21:11.
Кривия лост променя натоварването не само върху китките, ами и върху бицепса.
Също така, тесен хват - работи повече външната глава, с широк хват - вътрешната.
Не съм се интересувал и само гадая,но според мен акцентът върху екстензорите и натоварването на брахиалиса е разликата.За супинирания хват Йейтс казва,че не е препоръчителен заради травми,така че отново различни източници,различна информация.
07.06.11
21:19
Сега е твой ред, Castiel :P
07.06.11
21:20
казано от Тони1 на 07.06.11, 21:18:
За супинирания хват Йейтс казва,че не е препоръчителен заради травми,така че отново различни източници,различна информация.
Супинирания хват на кое? На сгъването с прав лост?
казано от Castiel на 07.06.11, 21:08:
Пълни глупости ! Разликата е че е по-лесно с ЕZ лоста върху китките има по-малко напрежение ! Хвата не трябва да е по-широк или тесен от раменете ...
Значи е все едно дали ще го правим чуково или не?
При кривия лост както спомена Тони1 се включва отчасти и бранхиалиса, а това кое щади повече китките е относително при мен с правия няма проблем но с EZ имам дискомфорт в китките
Мнението беше редактирано от Stan на 07.06.11 21:26.
казано от ProXxX на 07.06.11, 21:20:
казано от Тони1 на 07.06.11, 21:18:
За супинирания хват Йейтс казва,че не е препоръчителен заради травми,така че отново различни източници,различна информация.
Супинирания хват на кое? На сгъването с прав лост?
Не нали говореше за набирания със супиниран.Иначе супиниран с прав лост за повечето хора е базата няма как без нея и никой не отрича.
Стоянчо ,някога четох една статия в която се споменаваше думата вулгус,въпреки че по принцип се използва за колената демек разликата в натоварването също зависи и от анатомията на цялата ръка някой са родени за правия лост ,докато други не биха постигнали резултати с него.
Защо на някои места съм чел че вътрешната глава е от дястана страна,а на други от лявата ? Демек, че на някои места пише че вътрешната е късата, а на други че външната е късата ?
Мнението беше редактирано от Юли на 07.06.11 22:50.
08.06.11
08:14
казано от Death__ на 07.06.11, 22:45:
Защо на някои места съм чел че вътрешната глава е от дястана страна,а на други от лявата ? Демек, че на някои места пише че вътрешната е късата, а на други че външната е късата ?
На този въпрос могат да ти отговорят само тези, които са ги описали по този начин. Вътрешната е късата, външната е дългата. Другото е чиста гаща плява (nod)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 08.06.11 08:14.
Даа, то като се вгледаш в някой, на който бицепса му е по-изпъкнал си личи коя глава, каква е... и при мене го наблюдавам, когато си остава ръката да виси и стегна... но просто питах, защото както казах съм попадал на такива работи из нета
08.06.11
23:45
:D :D Повечето работи тука са наизуст дето пишете ... от акцент върху определена глава на бицепса няма смисъл растежа нито ще се ускори нито щe намалее от хвата ! Това е бицепс все пак ...
Разликата не е голяма, но я има! Най-лесно се установява когато 1 месец се тренира само с крив лост и след това се направи една тренировка с прав - на другия ден мускулната треска ще е по-силна в различни места. Относно това, че кривият сваля натоварването от китките, фактът е неоспорим.