07.06.11
18:33
Тази година, както и предишните две тренирах волейбол (не сериозно, на студентско ниво). Също така от преди 3 години започнах с фитнес, почвах спирах и тн. Така, че не мисля, че мога да го нарека сериозно. В следствие на волейбола тази година започна да ме боли дясното рамо. Реших, че е защото не загрявам и тн, за това започнах да загрявам повече и понамаля болката и дискомфорта. Също така преди 5 месеца започнах да тренирам и футбол (вратарски пост) и ме болеше рамото при мятане на топки и тн. От 2 седмици не съм тренирал почти нищо, но когато отидох във фитнес не можах да тренирам нищо заради рамото... Дали да го оставя още няколко седмици да почине, както пише в една от другите теми, или да започна леки упражнения за рамо, с идеята да го подсиля? В момента не мога да отида на доктор да го види, най-рано след месец и малко...
07.06.11
19:43
с почивка може да спре да те боли, но не променяш причината да те боли на първо място. може да починеш 3-5 дена да му дадеш преднина, но трябва да почнеш да го трнеираш.
08.06.11
01:07
казано от super2 на 07.06.11, 18:33:
Тази година, както и предишните две тренирах волейбол (не сериозно, на студентско ниво). Също така от преди 3 години започнах с фитнес, почвах спирах и тн. Така, че не мисля, че мога да го нарека сериозно. В следствие на волейбола тази година започна да ме боли дясното рамо. Реших, че е защото не загрявам и тн, за това започнах да загрявам повече и понамаля болката и дискомфорта. Също така преди 5 месеца започнах да тренирам и футбол (вратарски пост) и ме болеше рамото при мятане на топки и тн. От 2 седмици не съм тренирал почти нищо, но когато отидох във фитнес не можах да тренирам нищо заради рамото... Дали да го оставя още няколко седмици да почине, както пише в една от другите теми, или да започна леки упражнения за рамо, с идеята да го подсиля? В момента не мога да отида на доктор да го види, най-рано след месец и малко...
Вратарският пост е може би най-лошият избор за човек с проблем в рамото. Имам един вратар тук, на когото ми щракат и двете рамене от игра на гадни терени и трениране по явно недомислена треньорска методика. А “щракането” не е просто щракане, а следствие от множество контузии.
Другото го е написал Цецо - открий при какви движения те боли. Прочети в нета какви са най-често срещаните контузии при волейболистите. Общо взето .. стискам палци да попаднеш на някой добър кинезитерапевт или спортен лекар.
поздрави
П.П. Цецо, мислиш ли си за слаби и/или стегнати външни ротатори + нещо по дългата глава на бицепса? Не знам защо, но в съзнанието изникват образи на стегнати горни трапци и слаби долни ...
Мерси много, към края на седмицата ще се занеса до фитнеса да видя... Ако пак ме наболява ще изчакам още една седмица... И тогава ще му мисля...
08.06.11
08:38
казано от Лазар Радков на 08.06.11, 01:07:
П.П. Цецо, мислиш ли си за слаби и/или стегнати външни ротатори + нещо по дългата глава на бицепса? Не знам защо, но в съзнанието изникват образи на стегнати горни трапци и слаби долни ...
редовната комбинация която се среща при повечето хора? вероятно да :)
08.06.11
10:04
super2
Гадаене тип врачка от канал 2001 няма да ти помогне,най добре отиди на лекар,той ще диагностицира добре
Аз единствено бих добавил следните неща:
Не тренирай по 1234234 спорта едновременно,ти не си Здравко Желязков със хром-молибденовите стави,рано или късно нещо ще изреве,както в твоя случай
Волтарен,примерно,при мен помага,и то 1 път дневно,преди тренировка,аз също имам лек проблем с лявото рамо
Рибено масло-огромен плюс
Във форума,има оргомен брой теми как точно да изпълняваш упражненията,така че да пазиш рамената си,потърси ги,и ги прочети внимателно,особено мненията на Стоянчо
Такива неща като тежки легове,легове с тесен хват,набирания зад врат и тнт,ги забрави,каквото и да ти приказват,ако искаш да тренираш и за в бъдеще
Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 08.06.11 12:57.
11.06.11
21:17
Пробвай една седмица почивка и пий Diclac 150 ID по една таблетка дневно, след хранене 4-5 дни. Етодин също помага доста- но него 2 табл х 400мг на ден. След това пиши дали има подобрение. Продължи с хомеопатия (Zeel например) и виж как ще се почувстваш.
Казвам ти го и като човек, който страда от постоянно-щракащ хумероскапуларен артрит.
Мнението беше редактирано от introducer на 11.06.11 21:18.