08.06.11
12:45
Здравейте,
От около два месеца включих едно упражнение за бицепс, което не съм виждал описано тук и затова реших да го споделя, има поне две причини да му се обърне внимание - първо показа ми го човек с 12 години стаж и ръка 53 см. и второ откакто го изпълнявам имам растеж в празното място, което ми се образува при свита в лакътя ръка между предмишницата и бицепса. Изпълнението е от наклонен назад седеж, гърба подпрян, ръцете отпуснати отстрани на тялото с дъмбели в надхват, все едно ще се извършват чукови вдигания. Сега трябва да завъртим дясната ръка по часовника, лявата обратно на часовника на 180 градуса, така че китките да са обърнати навън от тялото. Отдалечаваме ръцете от тялото, да не са подпрени или на човек със силно развити перки ще му се подпрат в тях, и сгъваме в лакътя като придвижваме дъмбелите към раменете. Ако някой прояви интерес и не е ясно изпълнението ще се опитам да направя някакъв клип.
Мисля че трябва да се намали тежестта в сравнение с тази на бицепсово сгъване или концентрично. Аз например правя серии концентрично с 17,5 - 20 кг, а това упражнение с 10-12,5.
Вторият ми въпрос е виждате ли някакъв проблем, по-точно някаква полза от изпълняването на избутващ пуловър от пода с една ръка.
Темата беше редактирана от Александър Хайдуков на 09.06.11 10:23.
Много ще ми е интересно, ако сложиш клип на това упражнение :) Аз си представям нещо, но едва ли е това, което си обяснил
08.06.11
14:27
Качи клипче защото ми стана интересно :)