08.06.11
12:43
Здравейтее!! На кратко за меннн.. Решила съм да тренирам здраво и няма да се откажа докато не постигна това което искам! Нямам синдромът “Аз съм дебела”, но пък имам нещо обичайно, искам да стегна коремчето. За сега съм на изчистване, без драстични диети. Хапвам умерено, салатки, спрях газираното и ограничих сладкото, което не ми представляваше проблем, понеже не обичам много много. От два дни започнах фитнес, но си извадих карта иначе няма да съм редовна.. Ден първи ми беше 1 час и 45 минути велоаргометър, и 15 минути пътечка /тичане/, 2 х 50 коремни преси. Ден втори само кардио: 1 час колело и 20 пътека. Искам първо да изкарам мазнините и след това да започна да стягам :) Приемам всякакви съвети и предложения за тренировки, диети и т.н.! На 19 167/50 :)
Темата беше редактирана от Nikol Ly на 08.06.11 23:34.
казано от Nikol Ly на 08.06.11, 12:43:
Ден първи ми беше 1 час и 45 минути велоаргометър, и 15 минути пътечка /тичане/, 2 х 50 коремни преси.
Здравей
Колко пъти в седмицата ще тренираш? Като за ПЪРВИ ден много си се пренатоварила.Почни с кардио 3 пъти в седмицата макс. по 25 мин,ако можеш сутрин на гладно или след силова тренировка.Ако правиш всеки ден кардио и преси НЯМА да има ефект само ще претренираш. ето от тук си избери тренировъчна програма http://www.bb-team.org/fitness/workouts?gender=248. Тренирай цялото тяло,яж по 5-6 пъти на ден спри сладкото,газираното,пърженото и тестените храни.Само имай търпение и не се отказвай.
Успех!
Мнението беше редактирано от Power на 08.06.11 13:01.
08.06.11
13:10
Благодаря! Ще разгледам тренировъчните програми. Имам възможност да тренирам всеки ден. :)
08.06.11
13:23
Да, да си редовна е много по-важно отколкото дали ще тренираш 7 дни в седмица по час и половина. Доста по-важно е дали ще тренираш в продължение на една година, дали ще формираш навик да спортуваш цял живот.
Успех!
казано от Nikol Ly на 08.06.11, 12:43:
Здравейтее!! На кратко за меннн.. Решила съм да тренирам здраво и няма да се откажа докато не постигна това което искам! Нямам синдромът “Аз съм дебела”, но пък имам нещо обичайно, искам да стегна коремчето. За сега съм на изчистване, без драстични диети. Хапвам умерено, салатки, спрях газираното и ограничих сладкото, което не ми представляваше проблем, понеже не обичам много много. От два дни започнах фитнес, но си извадих карта иначе няма да съм редовна.. Ден първи ми беше 1 час и 45 минути велоаргометър, и 15 минути пътечка /тичане/, 2 х 50 коремни преси. Ден втори само кардио: 1 час колело и 20 пътека. Искам първо да изкарам мазнините и след това да започна да стягам :) Приемам всякакви съвети и предложения за тренировки, диети и т.н.! На 18 съм след десетина дни на 19 :) 167/50 :)
Здравей Nikol Ly,
Преди всичко честит дневник и успех с целите. Постът ти ми се струва малко противоречив. Първо казваш, че си решила здраво да тренираш докато не постигнеш целите си, а след това, че си извадила карта защото иначе няма да си редовна.
Е дано все пак наистина да си мотивирана, а не просто да ходиш до залата, защото си платила :)
Според мерките, които си ни дала си мисля, че нямаш никаква нужда от намаляване на мазнините а по-скоро увеличаване на мускулната маса. И като казвам увеличаване няма предвид да изглеждаш като мъж :)
Моето скромно мнение е, че кардиото ти е прекалено много. За постигане на целите ти, може би е добре да включиш и тренировки с тежести , като им дадеш приоритет пред кардиото.
Добре е да опишеш как се храниш, а не само това какво отбягваш и си намалила. Ако искаш може да прикачиш и някоя снимка за да добием по-добра представа за теб.
Има доста полезна информация тук и ми се струва, че трябва да прочетеш това онова в раздела с дамски дневници, Хранителни режими и тренировъчни програми :)
Успех
Привет и от мен,аз се опулих на 2-часовото кардио....? И то като за начало,не е ли множко?
08.06.11
13:54
Сетих се още нещо, ако те мотивира това че си платила, направи така, че направо всеки месец да ти вземат автоматично парите от сметката :). Говоря сериозно. За мен не е важно каква е мотивацията да се спортува - важното е да РАБОТИ :).
08.06.11
14:17
Привет на всички отново!
entwickler, не ме мотивира това че съм си платила. Но като имам карта, си знам че ми е част от ежедневието. Че в деня трябва да отделя поне час-два и да отида. А като ходя без карта, ходя когато си искам.. За два дни много свикнах с обстановката. А и ходя сама! Което също си е напредък... поне за мен. Но аз съм супер разговорлив човек и се запознавам с всички, разпитвам за всичко.. С нетърпение чакам да стане 19-19:30ч. и да изчезвам:)))
ralista, здравей! В тези жеги, мързелът е силен противник. Целите ми са да се стегна здраво, мотивацията ми е пълна! И няма да се откажа.. За мазнините. Всеки си има макар и малко, на коремът искам да ги махна изцяло. Храня се нормално, сутрин мляко с мюсли или някоя ябълка. На обяд различно. Вчера беше малка пилешка пържола, днес салатка /не слагам нито олио, нито зехтин, само ако позволява оцет/. За вечеря също е различно. Нямам точно определено меню. Сладко хапвам много рядко. Газирани напитки не пия.
гаги, аз не се претоварвам от кардиото, не чувствам умора.. Много е само от страна, че не бях тренирала от много време /зимата/. Мускулна треска имам единствено на седалищните части от велоаргометъра :D :)
Мнението беше редактирано от Nikol Ly на 08.06.11 23:35.
09.06.11
12:17
Привет! Вчерашната тренировка беше лека.
3х50 коремни преси,
и едно хубаво тичане на въздух! :))
За вечеря - 18:30ч.
една ябълка
и 500мл вода.
09.06.11
12:21
казано от Nikol Ly на 09.06.11, 12:17:
една ябълка
и 500мл вода.
Това е допълнение към закуска. Не е вечеря! И, ако смея да попитам цял ден само това ли консумира?
09.06.11
12:25
Nikol Ly, систематизирай си храненето за деня в едно мнение, за да бъде по-лесно за съпоставяне на данните от режима ти.
Вечерята ти е била една ябълка в 18:30 часа... така ли ще я караш или все пак ще ни дадеш основание да ти четем дневника? :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.06.11 12:26.
09.06.11
12:47
Не, как ще изкарам цял ден на една ябълка.. :) Начинаеща съм, все още не съм си изградила режим на хранене, навици.. Хапвам си на често по малко. Ядки, кисело мляко, мюсли, понякога Корни, ябълки, много ВОДА, салатки, обичам да си цедя портокали и лимони, от време на време по малко натурален шоколад.
09.06.11
12:51
казано от Nikol Ly на 09.06.11, 12:47:
Не, как ще изкарам цял ден на една ябълка.. :) Начинаеща съм, все още не съм си изградила режим на хранене, навици.. Хапвам си на често по малко. Ядки, кисело мляко, мюсли, понякога Корни, ябълки, много ВОДА, салатки, обичам да си цедя портокали и лимони, от време на време по малко натурален шоколад.
Дотук имаш само един източник на белтъчини (протеини) - кисело мляко. Чудя се дали можеш да включиш и други - месо, яйца, извара и т.н.?
09.06.11
13:03
Мога да включа пилешко месо, извара, но яйца не обичам. :)
09.06.11
13:24
Имах предвид, че си вечеряла една ябълка.
В моите очи това е безумие, независимо какво друго си яла за деня.
Балансирай си храненето, осигури си качествени белтъчини, прецени добре количествата и вида на въглехидратите, а и недей да бягаш от мазнините.
09.06.11
18:21
Благодаря за съветите, ще се вслушам в тях. :)
Ето и менюто ми от днес:
09:00ч. Закуска:
Кисело мляко с мюсли;
13:00ч. Обяд:
50гр. маслини;
малко сирене;
парченце пилешко филе;
18:00ч. Вечеря:
малка пилешка пържола /чисто бяло месо/;
салатка;
Следва -> Тренировчица (muscle) (sun)