Фитнес и "начинаещ"

08.06.11
15:42

Здраейте :) Мисля да започна сериозно с фитнес,както и с качването на мускулна маса.

На 18год съм,177,58кг.

Ходих на фитнес,но от 3-4 месеца не съм ходил,но не съм се “спекъл” с тежестите. Правя в нас упражнения,на лостове - понякога.

Мисля да започна да тренирам по тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1OBWa0pmW - 3 дни в седмицата. Знам,но мога ли да я изпълнявам 2 седмици и след това да премина на сплит?

Ще започна и с хранителен режим,но по скромен поради финанси.

1хранене: 06:30 - 100гр овесени ядки с 0.1% прясно мляко + 2 цели яйца.
2 хранене: 10:30 - 150гр ориз + 1 банан.
3 хранене: 14:30 - 1 порция варени картофи + 2 яйца
4 хранене: (Преди тренировка) 17:30 - Какво ?
Веднага след тренировка - какво ?
5 хранене: 21:30 - какво?
6 хранене: към 23:00 - 150гр извара.

Мога да си взимам фъстъци и печена соя,към кои хранения да ги вместя?
Понеже финансите ми са ограничени и не мога да си взема от скъпите гейнери,съм се спрял на Mass Gainer (по добре от колкото нищо?)

Приемам критики по режима.

08.06.11
16:01

Какво,какво,какво??? —-  Месо,месо,месо.
Това е от мен по върпоса с храненето.

08.06.11
16:57

Към 21:30 месо,ОК! А преди и след тренировка мога ли да си звимам по 50гр. от този Mass gainer ? И трябва ли и нещо друго ?

08.06.11
20:10

Така ако се чудиш какво да ядеш яж продукти богати на белтъци-мляко,яйца,за предпочитане е месото поради многото съдържание на протеини.И ако си готвиш или копуваш месо гледай да е сварено не пържено защото така се увеличават мазнините.За яйцата препоръчително е да ядеш само белтъка и малко жълтък.Например 10 белтъка + 2 жълтъка и т.н.А щом си начинаещ не си и помисляй да взимаш добавки.Просто те се взимат когато малко понавлезеш в фитнеса и знаеш какво правиш,и повярвай ми неправилното им използване води само до загуба на средства.Надявам се да съм помогнал :)

08.06.11
20:19

За храненето препорачително е да се храниш през 2 часа ако искаш да отслабнеш.Ти правилно си направил избора 6 пъти хранене,но след всяко хранене метаболизма се ускорява и така все едно го тренираш да ти е по бърз тоест яденето по бързо се разгражда за енергия.На всяко хранене трябва да ти има на трапезата храни богати и на трите вида вещества-белтъци,мазнини,въглехидрати.Например в хранене 2 има само храни богати на въглехидрати а по бедни на другите в-ва.Проучи малко съдържанието на храните и ги комбинирай по описаният начин.Този план е за качване на ММ и сваляне на тегло.Но има и още неща за които може да стане дума.Ако искаш да развия малко въпроса тука ?

08.06.11
20:43

Джеид, какви са тия тъпи съвети дето даваш? Пич, яж си яйцата цели, както и месото си го яж както ти е вкусно, стига да не си го готвил в половин литър олио.. Яж стабилно през 3-4 часа. Като са ти ограничени финансите, дай си паричките за месо и яйца, от гейнъра няма смисъл.

08.06.11
21:08

мерси за отзивите.А има ли някакъв шанс да кача маса без добавки,но при доста добра диета ? Със стабилни хранения с месо,яйца,риба,картофи,ориз,млечни продукти,ядки,доста вода....

09.06.11
23:14

И какво ми е на саветите?
Тези неща които съм написал не са ли верни.

11.06.11
11:13

Естествено че може да качиш маса с тези храни, но с умното им приемане.Прочети още някоя статия в сайта за храненето и ще се образоваш :).Хранителните добавки вече са за допълнителна маса за по бърз,голям разтеж на мускула.Но можеш да достигнеш и добро ниво с тези храни.Няблягай повече на месото и яйцата тоест на белтъчните храни.А аКо искаш да станеш релефен и в същото време да покачваш ММ прави кардио 3 пъти седмично след тренировка като отначало започнеш с 10-15 мин и след това стигнеш на по-високо ниво 45-40 мин.Избери си и някоя диета от сайта,защото като гледам имаш неправилна комбинация на храни като ориза с банана.Тъй като ще правиш кардио,ще държиш диета и ще тренираш силово резултатите ще са налице, но имай търпение.Надявам се да съм бил полезен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1