27.05.05
10:31
Трябва ми нещо с цел да се освежа и повиша работоспособността и издръжливостта си по време на дълга кардио-аеробна тренировка. Да кажем 3-часова, може и да бъде двъразова.
Кажете какво мога да предприема преди самата трен. за да бъда повиша работоспособността и евентуално да изконсумирам по време.
Мисля за едно кафе след 2-рия час... и задължително въглехидратно зареждане 1 час преди началото.
Мислил съм за “Редбули” и т.н., но съм скептично настроен относно съставките и “страничните ефекти”, а и като им видях цените... за едно такова по 5 лв да давам, къде ще му излезе края ако почна... :)
Аз не че, клюмвам и не мога да стоя на краката си, но ми трябва пълна производителност, през цялото време.
Какво мислите?
Според мен: хапни добре, но до началото на тренировката стомахът да е празен (напълно); никакви въглехидратрни зареждания; по време на тренировката вода. Но отново зависи от целите и от самото естество на тренировката. Горенаписаното важи за мен, целта би била по време на заниманието организмът да се “храни” от телесните мазнини. При теб не са много.... но със сигурност имаш да изкараш една тренировка :D
[quote author=“Martin”]Според мен: хапни добре, но до началото на тренировката стомахът да е празен (напълно); никакви въглехидратрни зареждания; по време на тренировката вода. Но отново зависи от целите и от самото естество на тренировката. Горенаписаното важи за мен, целта би била по време на заниманието организмът да се “храни” от телесните мазнини. При теб не са много.... но със сигурност имаш да изкараш една тренировка :D
Еее, ако се наложи и 2 ще изкарам.:lol: МЕрси за съвета и аз мислех нещо подобно.
При вас случвало ли ви се е от прекалено наплюскване/особено въглехидрати/ да ви се доспи адски много. И за това сега ще внимавам колко ям...
Един път прекалих с варените картофи преди трен, да не кажа, че изядох всичкия си калориен прием за деня само с картофите на 1 ядене...... ейй , такъв сън ме треска по едно време, че направо щях да задрямам на лежанката... /то сигурно от там и идва де-лежанка :P /
Иначе за възстановяването не питам, там си знан аз как да се насвиня. :lol:
Други чалъми, ако се сещате, моля...
аз като се нахраня вскеки път ми се доспива. ако преям тогава така ме домързява, че двам преживявам :D
27.05.05
12:41
Вземи си едно шишенце амоняк кат ти се досъни вдишваш силно и си бодър още поне час малко е странно но действа :wink:
[quote author=“Voltmachine”]Вземи си едно шишенце амоняк кат ти се досъни вдишваш силно и си бодър още поне час малко е странно но действа :wink:
А, мерси, за това не се сетих, щангистите нали с амоняк ги “Третират” преди опит. Може да опитам, въпреки, че ще е странно да извадя аз шишенце и да се нашмърквам яко... ама карай, важен е резултата. :D
27.05.05
12:52
За Редбулите съм съгласен - ногу скъпи, ама има и бг аналози дето имат горе долу същото съдържание: Energyx, Pitbull и т.н. Струват по 80-90 ст. Единственото което ги отличава един от друг е използваният подсладител (аспартан, захар и пр.) Съдържанието на кофеин, гуарана и др. подобни на мен ми действа доста освежаващо. Единственото лошо е че са газирани и вкуса им бързо накъртва. Като теглиш чертата, май е по-добре да си купуваш разтвор на л-карнитин, дето върви по 1.20 - 1.50 лв., пък си е гаранция полезен. По едно време си бърках домашна лимонада с два лимона и лъжица мед на 500 г. вода - и това е доста освежаващо.
Ами tpd, и аз като Мартин гледам да нямам много вещества в себе си,тъй като трудно чистя.Понеже тренирам сутрин рано единственото което приемам е протеин и 1 кафе 40-50 мин преди да отида в залата,понякога взимам и нещо сладко,но малко и горе-долу съм добре тъй като след тренировка винаги правя аеробика 30мин.Ти като гледам нямаш мазно така че мисля би могъл 1 час преди тренировка да си направиш едно добро хранене или един шейк даже с въглехидрати.Мисля че ще се чустваш добре.Абе какво да ти кажа не е еднозначно за всички,но пробвай