как загрявате

27.05.05
10:51

знам хора които загряват по специални програми,разни подобни изцепки,аз лично редувам аеробни упражнения(мятам се насама-натам) с леки упражнения с гирички(8кг) на мускулната група,която ще тренирам,е естествено ако ще правя някое тежко упражнение винаги загрявам да кажем с 2/3 от тежестта,която ще вдигам

27.05.05
11:28

1) леко покачване на пулса, обикновено карам колело преди трен - 5минути
2) загрявам внимателно ставите/врат, рамене, лакти,кръст, колене, глезени/
3) загрявам “невнимателно” ставите. :) Тоест по мощни движения, без доп. тегло.
4) започвам загрявка на мускулната група която ще тренирам. Примерно гърди, правя 1 серийка опори, много леки
5) после подготвителна серия с доп. тежест, много малка, направо незначителна.
6) Започвам упражненията в пирамидални церии, което допълнително помага.

27.05.05
12:08

Правя общо разгряване, около 5 мин., стандартните махове, въртения и тн.
Преди всяко упражнение правя специализирана разгрявка (изцепка :D ) по схема, зависеща от конкретния случай.

WO

27.05.05
12:38

привечер ще ви дам едно линкче..... :D .....

27.05.05
12:56

Ами загрявам около 5 мин.най вече стави и сухожилия.Като започна със сериите винаги 1 загряваща от 20 повторения,за големите групи и по 2

27.05.05
13:12

Междувпрочем, според мен качествените загрявки не падат под 15 минути и са жизненоважни. А ако може човек да изтрае, преди да се “метне” и 20-25 мин, още най-добре.

За бойни спортове в родината на някои от тях-Япония, съм чувам твърдения, че трябва да се загрява час и половина. /въпреки, че бойните истории са по различно, но все пак е показателно.../ Това сигурно е и една от причините, японските джудисти да са класа над останалите... :?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1