Какви аминокиселини да избере един начинаещ - комплексни или ВСАА?

08.06.11
20:59

Смятам да си купя аминокиселини, но се чудя между БЦАА и комплексни. Принципно на фитнес ходя от няколко години, но това беше любителски, без добавки и стриктен режим. Сега имам времето и възможностите да започна сериозно.

Годините са ми 18, ръст 196, тегло 76 кг. ще тренирам 3-4 пъти седмично.

Лично аз мисля, че комплексните аминокиселини поне в началото са по подходящи, ако може някой компетентен да ме посъветва.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 08.06.11 22:36.

HE

08.06.11
22:01

казано от avirex на 08.06.11, 20:59:

Смятам да си купя аминокиселини, но се чудя между БЦАА и комплексни. Принципно на фитнес ходя от няколко години, но това беше любителски, без добавки и стриктен режим. Сега имам времето и възможностите да започна сериозно.

Годините са ми 18, ръст 196, тегло 76 кг. ще тренирам 3-4 пъти седмично.

Лично аз мисля, че комплексните аминокиселини поне в началото са по подходящи, ако може някой компетентен да ме посъветва.

Още преди да си почнал с фитнеса - добавки :D
Я се спри с глупостите до тук и си направи хранителен и тренировъчен режим!

08.06.11
22:26

С фитнеса почнах преди доста време, но както казах предимно любителски.

Възнамерявам да тренирам по следния начин:
1 ден гърди и бицепс
2 ден гръб и трицепс
3 ден рамо, трапец и корем
4 ден крака

Хранителният режим. В него включвам голямо количество въглехидрати и мазнини.
1. 7:30-8:30 – Закуска 1
2. 10:30-11:30 – Закуска 2
3. 14:30-15:30 – Обяд
4. 18:30-19:30 – Закуска 3
5. 22:30-23:30 – Вечеря
6. Преди лягане – закуска 4

След тренировките се възстановявам трудно и понякога и нямам сила да правя качествени тренировки. Мисля, че аминокиселините ще са от полза, но както казах от първия пост не знам комплексните или БЦАА ще са по подходящи за начало.

Само аминокиселини ли те интересуват, т.е. протеин е избран вече? Ако не си, в твоя случай бих преценил, дали бюджетът ми стига за достатъчно протеин и след това ще помисля за допълнителни суплементи.

09.06.11
21:04

казано от avirex на 08.06.11, 20:59:

Принципно на фитнес ходя от няколко години, но това беше любителски

А сега професионално ли ще се занимаваш ? ... Относно въпроса Бцаа ако имаш пари по добре един суроватъчен протеин трябва да ти влезе добре в началото .
ПС: така като гледам трябва яко да ядеш по 1час хранене или ядеш много или дъвчиш бавно :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1