27.05.05
15:58
Здравеите,
Аз съм на 14 год. и съм висок 1,65(горе-долу), ходя на фитнес от месец и половина и се притеснявам от това, че може да ми спре растежа. Говоря главно за раменните преси. Защото четох във една книга че това упр. във изправено положение не е много полезно, но не пишеше нищо за същото ако си седнал. А ако може да ми кажете някое упр. което дори може да ускори растежа ще сам ви благодарен.
Благодаря. :wink:
и седнал е вредно,избягвай раменните преси,тягата,клековете,не се изсилвай с тежки килограми
Какви упражнения тогава да правя за рамо, от които да има подобен ефект :?:
Също така да попитам и за лежанката дали играе някаква отрицателна роля :?:
27.05.05
19:24
Ами виж за растежа мисля,че може да ти помогне висенето по лостове и подскоци и спортове като “баскетбол,волейбол...”
за рамо можеш да правиш упражнения с дъмбели,за предпочитане нещо от полулег
[quote author=“Veliko”]Здравеите,
Аз съм на 14 год. и съм висок 1,65(горе-долу), ходя на фитнес от месец и половина и се притеснявам от това, че може да ми спре растежа. Говоря главно за раменните преси. Защото четох във една книга че това упр. във изправено положение не е много полезно, но не пишеше нищо за същото ако си седнал. А ако може да ми кажете някое упр. което дори може да ускори растежа ще сам ви благодарен.
Благодаря. :wink:
Здрасти, ако бях на твое място, нямаше да ходя на фитнес, щях да хапвам качествено/това не значи да се тъпчеш/ и да правя общи упражнения.
За разтежа сме говорили доста в този форум ми се струва... А според мен е персонално до генетика. Може да ти попречи на растежа, може и не. Но е безсмислено да рискуваш на тази въздаст.
Има други занимания, спортове, които да ти помагат хем да си здрав, хем да нямаш грижи от тозитип. Примерно карате.
Успех ти желая.
И все пак ако ходя на фитнес и не правя тежки упражнения, а само основните каде е проблема?
Толкова много ли пречи (като изключа упражнения като раменните преси и всички останали които изискват пождигане на тежест над рамо) това натоварване, все пак единственото по тежко упражнение е лежанката.
Няма ли да ми помогне повече положително от колкото отрицателно на растежа.
А колкото до форума чета го от няколко дни и все още не сам намерил някоя тема която да набляга на растежа(все пак немога да изчета всичко за отрицателно време).Ако може да дадете линк кам някоя тема.
[quote author=“Veliko”]И все пак ако ходя на фитнес и не правя тежки упражнения, а само основните каде е проблема?
Толкова много ли пречи (като изключа упражнения като раменните преси и всички останали които изискват пождигане на тежест над рамо) това натоварване, все пак единственото по тежко упражнение е лежанката.
Няма ли да ми помогне повече положително от колкото отрицателно на растежа.
А колкото до форума чета го от няколко дни и все още не сам намерил някоя тема която да набляга на растежа(все пак немога да изчета всичко за отрицателно време).Ако може да дадете линк кам някоя тема.
Форума има търсачка, изплзвай я.
За разтежа... 95% вероятност, изобщо няма да ти попречи лекия фитнес. Но според мен много по-ефективни ще са другите упражнения. Фитнеса може и след време да го зопочнеш сериозно.
Както ис прецениш...
по принцип няма проблем,обаче пак внимавай с тежкото,ставите ти още не са заякнали достатъчно,не забравяй,ти все още растеш