26.05.05
17:52
Този въпрос май е повече за категория упражнения,но понеже ми изпуска най вече на тягата- нещо да ми препоръчате??
използваи фитили. има и едно пак като фитл, но двата края са му свързани :D то за тяга е екстра
Аз лично тренирах доста сега без фитли тягата силово и доста ми задобря хвата. Тренирай си така и пробвай да облепиш щангата с лекопласт, ако дават де :) и някви такива щуротии и талк и т.н. , но ако тренираш силово фитилите няма да заздравят хвата
по-здрави
27.05.05
00:05
[quote author=“Emil_mlo”] талк и т.н.
Магнезий. Иначе твърдо без фитили.
Може да се редува с и без фитили.
За заздравяване на хвата много помагат упражненията на лостове, от всякакъв тип.
Дори може да се опита просто висене, колкото може по-дълго. С времето ще се подобри здравината на хвата. По себе си съдя. :)
27.05.05
09:18
Tpd, фитилите са си чиста проба вредители, а висенето е упражнение за издържливост на хвата.
Колко точно ти издържа хвата на гола щанга, необлепена и без магнезии? Като килограми?
[quote author=“D3BEP”]Tpd, фитилите са си чиста проба вредители, а висенето е упражнение за издържливост на хвата.
Колко точно ти издържа хвата на гола щанга, необлепена и без магнезии? Като килограми?
Да за издържливост е, но сила въврви заедно с нея, малко или много. Ако тренира на лостове, спорет мен ще вдигне много и 2-та си показателя. Все пак щом я изтърва щангата, то и издръжливостта му надали ще е голяма...
Та, казвам, че пое себе си съдя, защото аз откакто се занимавам хвата ми е станал много по-здрав, съще не толкова по държането на щанга, колкото по движение на кон с гривни и някои други.
Иначе щанга... ами не съм опитвал да държа високи килограми, но около 100кг щанга , при положение че съм 65, мога да я държа достатъчно в рамките на 1 упражнение, без да ми бяга изобщо. А също аз тяга с високи килограми не правя.
Обоснови се за фитилите, защото според мен, ако се редуват ефекта на закърняване, поради ползването им няма да има толкова голям и едновременно с това ще може да си прави с нужните килограми.
27.05.05
10:15
Значи принципно е положението. Рецепторите за тестостерон ве предмишницата са ужасно малко и категорията не дава толкова съществено отражение върху хвата.
Фитилите са вредители ,защото отнемат от него основното специфично натоварване. Не говорим за закърняване; говорим за това, че здравият хват трябва да държи колкото кръста, една съвкупност от огромни в сравнение с предмишничните мускули, Което значи, че хватът трябва да движи бързо напред за да навакса.
Нужните килограми са в зависимост от целите, но според мен е абсурдно във форум за трибой да говорим за “вдигане на необходмите килограми” с фитили.
[quote author=“D3BEP”]Значи принципно е положението. Рецепторите за тестостерон ве предмишницата са ужасно малко и категорията не дава толкова съществено отражение върху хвата.
Фитилите са вредители ,защото отнемат от него основното специфично натоварване. Не говорим за закърняване; говорим за това, че здравият хват трябва да държи колкото кръста, една съвкупност от огромни в сравнение с предмишничните мускули, Което значи, че хватът трябва да движи бързо напред за да навакса.
Нужните килограми са в зависимост от целите, но според мен е абсурдно във форум за трибой да говорим за “вдигане на необходмите килограми” с фитили.
Разбирам... МЕждо другото се извинявам, не обърнах внимание в кой раздел е темата, аз мислих по принцип. Вече силовия трибой си е силов трибой... :) Аз там съм пас.
Поздрави
27.05.05
13:00
Не, че строгостта тържествував някой от форумите, но Мишкин е стар член на форума и много добре знае нещата. Ако искаше просто да заздрави хвата щеше да напише тема примерно в “упражненията”
Явно я е написал тук за да попита силови трибойци за силовото вдигане.
А и даже и при упражненията пак същото бих казал - вдигане с фитили не е упражнение за хвата. То изолира гърба.
————Извън темата—————
Tpd, братле, дали има шанс малко да намалиш - как да го нарека - височината на аватара ти... При пост, по - къс от 10 реда аватарът ти ще резтегля темите.
Не знам, аз съм виждал по други форуми автоматично ресайзване на аватари, но тук нямаме такова затова ни се налага така.
————Извън темата—————
Поздрави!
PAk ne mi izliza butoncheto za smiana kam kirilitsa :(
NE znam kakvo e polojenieto, no az iskam da si kaja mnenieto. Probval li si ralichen hvat: ednata raka v nadhvat, drugata v podhvat? PRobval li si zaklichvane s paletsa, kato paletsa parvi obhvashta losta, a ostanalite prasti obhvashtat i nego i paletsa? Shtangistite go polzvat - trudno e v nachaloto, no se svikva.
27.05.05
18:35
Цаци тва ти е стихията :lol: :lol: :lol:
:idea: светни момчетата как се дърпа голяма гира с твоите къси кебабченца :lol: :lol: :lol:
Аз нищо немога да кажа, нямам такъв проблем :wink:
Мисля че предложението на Rexer за ключ-хват е най-добро.
Както казва Сашо:)Ако имате проблем с хвата,аз съм човека,който може да ви помогне,но не и да го реши:)Но си има някои особености:
1.Ако имате слаб хват заради къси пръсти-проблемът ви винаги ще ви мъчи:)Оправия няма!Иска се просто постоянство и много работа и пак няма да можете да използвате потенциала на тялото си:)Да ви успокоя.
2.При всички други условия освен късите пръсти,решението на проблема е много тяга без фитили,колкото и трудно и неприятно да е това:)ако не сте свикнали.Не се безпокойте,отначало ще изпускате,но колкото повече тренирате,толкова повече ще свиквате.
3.Пазете кожата на ръцете си от образуването на мазоли,защото като се втвърдят мазолите и станат по-дебели са по лесно късливи и стават рани,които ви пречат да дърпате без фитили и спират развитието ви.След тренировка като се къпете,оставете ръцете да се накиснат в горещата вода,докато подпухнат и кожата омекне,след което изтърквате мъртвата кожа с пемза,докато не остане гладка и нежна.След като ръцете изсъхнат намажете обилно и втрийте в кожата крем за ръце.
4.Правете упражнения за предмишница в края на тренировката си.
5.Най-важното-не оставяйте слабия хват да ви отчая от здравата тренировка на тягата,а просто дърпайте и слагайте фитилите само при сериозни скъсвания на мазол например.
Правя тягата със смесен хват,като на всяка серия сменям ръцете.навремето прочетох някъде,че трябва да се върти хвата и така си свикнах.по принцип исках да си заздравя хвата,понеже никога не бях правил с фитили и след като опитах за пръв път миналата седмица,установих че ми вдигат макса с 15-20 кг и издръжливостта с 2-3-4 повторения.Благодаря за всички отговори.