10.06.11
13:25
В тази тема всеки, които тренира на открито(лостове, успоредки...изобщо стрийт) може да опише своята тренировка, защото виждам, че все повече се увеличават темите за начина на трениране. В една тема може да се обединят достатъчно примери ,за да могат тези, които тепърва започват , да могат да си нагодят трен схема специално за тях. Понеже това лято ще тренирам в зала, ще опиша тренировката си отпреди няколко месеца:
Пон: Гърди
2х10 загрявка(собствено тегло)
3х8 Лицеви опори нормална ширина на ръцете(малко по-широка от раменете) х20кг в раница на 3 стола
4х8 Лицеви опори голяма ширина на ръцете х20 кг на 3 стола
3х8 Лицеви опори краката нависоко х20кг
Сряда:Гръб
1х 5 загрявка
3(понякога 4)х6-7-8 Широк надхват предгърди (х 15кг,10кг,5кг)
3 х 7-8 Широк надхват зад врат пак с тежест
4-5 х 7-8-9 Нормален подхват с тежест
ако имам достатъчно сила включвам и тесен подхват 1-2 сериики
Петък:Успоредка(долни гърди+ трицепс)
Тук тренирах винаги различно... 3-4х 8 широк хват със лактите навън, 3-4 х8 тесен със лактите навън и 3-4 серии с прибрани лакти.
Това е от мен. Задължителните неща в храненията за деня са ми 2х(100гр овес със 200гр мляко) и 2х100-150 гр(сурови) макарони със филе, много хляб, месните продукти са най-вече домашни или охладени от магазина. За другите хранения импровизация каквото има. ;]
Темата беше редактирана от pull ups на 10.06.11 13:26.
10.06.11
13:34
Аз до преди 2 дена тренирах гърди,трицепс,гръб, бицепс, рамо в 1 тренировка. Крака и корем на другия ден и пак така. Но от днес започвам:
Понеделник - гръб и бицепс, корем
Вторник - гърди и трицепс, рамо, крака
Сряда - като понеделник
Четвъртък - като вторник
Петък като понеделник
Събота като вторник
10.06.11
13:43
Аз мисля да запоЧна ето така:примерно днес тренирам горна Част на тялото утре крака след това пак горна Част и така ги редувам.Изкажете някво мнение молеви.
Модерация: Заместването на букви с цифри е против правилата!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.06.11 13:53.
10.06.11
13:49
Да тренираш на лостовете по типично бодибилдинг маниер е като да превеждаш кръстословици от японски на език, на който думите се пишат с букви, а не на срички.
Да тренираш на лостовете само с кофи, набиране и лицеви е като да тренираш бодибилдинг само с трите движения от трибоя - лег, клек и тяга.
Да се стремиш да наподобяваш бодибилдинг тренирането с ограничението на лостовете, ограничавайки си сам възможностите, които предоставят лостовете, води до загуба и на красотата на бодибилдинг тренирането, и на красотата на гимнастическото трениране. То е като да позлваш трактор за лична кола, а да ореш с лека кола.
На лостовете тренирайте/разделяйте на движения, не мускули.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 10.06.11 13:49.
Напротив, точно обратното е, да ги съчетаеш е много по красиво. Фитнеса с какво допринася , със скрипците и кабелите?! Или като е навън трябва задължително да правиш по 1к повторения и движения, които нямат място в една програма за маса(силови набирания, и другите коремни щуротии по лостовете, или да се въртя на лоста като шашав) ...
“Да тренираш на лостовете само с кофи, набиране и лицеви е като да тренираш бодибилдинг само с трите движения от трибоя - лег, клек и тяга.”- сравнението ти никак не е правилно.
Какво значение има къде тренираш , мускула ти сигурно знае че тренираш на лостове и успоредки или във фитнес?!. Нещата много зависят от целите, моята цел е покачване на маса и оформянето и, за тази цел мисля че програмата ми е супер. Нищо не ми пречи да ора със Subaro Impreza WRX .
Мнението беше редактирано от pull ups на 10.06.11 14:07.
Фитнеса допринася с щангите ;)
А ти примерно с твоята програма тренираш едва половината мускули в тялото. Къде са краката, раменете, средната част? Да не говорим, че и набиранията тренират само половината гръб (независимо от хвата).
10.06.11
14:18
Ок, нека видим какво съм казал и какво четеш.
Кабелите и скрипците имат своето място в тренировката. Специфични цели имат нуждата от кабели и скрипци. Но тук не говорим за тях.
Лег, клек и тяга - програмата ти по-горе е лицеви понеделник, набирания сряда и петък - успоредка. Т.е. трибоец понеделник да прави лег, горен лег, тесен лег, гилотина..., сряда да прави клек с лоста ниско и високо и преден клек, а петък - тяга, сумо тяга, румънска тяга... Т.е. правиш точно каквото съм казал, но казваш, че не го правиш.
Не знам какво си разбрал - мразя тренирането на открито и величая само това в залата може би?
Тракторът и колата - точно това имам впредвид - нека използваме тракторът където е силен и леката кола, където тя е силна. Съчетаването не е да се ограничиш, както и съм казал. Използването на доброто от гимнастиката и от бодибилдинга е ключът. А не използването на каквото може от бодибилдинга на лостовете и каквото може от гимнастиката - в залата. Това, което аз казвам е: ако си лостаджия и идеш в залата - не тренирай само на успоредката и лоста в залата. Ако си билдер (или искаш да качиш мускули) на лостовете - не тренирай както би се тренирало в залата, а използвай принципите от бодибилдинга при лостовете.
@Петко К: За краката и долната част на гърба определено си прав , но не и за раменете. Раменете са може би най-натоварената част от всички мускули, особено ако се комбинират и с раменни преси(аз лично не правя,защото считам,че достатъчно се натоварват).
Мнението беше редактирано от pull ups на 10.06.11 14:28.
казано от Oranje на 10.06.11, 14:18:
Ок, нека видим какво съм казал и какво четеш.
Кабелите и скрипците имат своето място в тренировката. Специфични цели имат нуждата от кабели и скрипци. Но тук не говорим за тях.
Лег, клек и тяга - програмата ти по-горе е лицеви понеделник, набирания сряда и петък - успоредка. Т.е. трибоец понеделник да прави лег, горен лег, тесен лег, гилотина..., сряда да прави клек с лоста ниско и високо и преден клек, а петък - тяга, сумо тяга, румънска тяга... Т.е. правиш точно каквото съм казал, но казваш, че не го правиш.
Не знам какво си разбрал - мразя тренирането на открито и величая само това в залата може би?
Тракторът и колата - точно това имам впредвид - нека използваме тракторът където е силен и леката кола, където тя е силна. Съчетаването не е да се ограничиш, както и съм казал. Използването на доброто от гимнастиката и от бодибилдинга е ключът. А не използването на каквото може от бодибилдинга на лостовете и каквото може от гимнастиката - в залата. Това, което аз казвам е: ако си лостаджия и идеш в залата - не тренирай само на успоредката и лоста в залата. Ако си билдер (или искаш да качиш мускули) на лостовете - не тренирай както би се тренирало в залата, а използвай принципите от бодибилдинга при лостовете.
Разбирам какво казваш, просто така ги виждам аз нещата. Темата се отклони ненужно много от първоначалната и цел...
Колкото и да се опитваш да изолираш някой мускул няма как да стане, защото самите упражнения на висилка и успоредка са многоставни. Ако искаш да “удряш” различни мускулни групи - прави различни упражнения, а не различни варианти на едно упражнение.
Тренирам във залата ми 3 пъти седмично 3 дни почивка и 1 ден тренирам на лоста, програмата на лоста ми е следната :
3х5 - Коремни набирания
3х10 - Силови набирания
3х10 - Набиране зад врат
3х10 - Набиране с широк хват
3х10 - Набиране с подхват ръцете 1 до друга прибрани
3х12 - Кофички
3х20 - Лицеви опори
3х25 - Кофички на пейка
10.06.11
16:23
Не ми се влиза в спорове(в тренировката на вън те ограничава само въображението ти!)
Понеделник :
1. Лицеви опори с тежести 50 кг. 8х8
2. Флаис с дъмбели 17,5 кг на дъмбел 8х8
3. кофички с тежест 20 кг. с изпънати крака напред 8х8
Вторник :
1. с колело за ръце 8х10 от стоеж с опора
2. вдигане на крака от лег с постоянно напрежение 8х15
3. полу кормна преса с постоянно напрежение 8х15
Сряда :
1. С дъмбели за бицепс с въртене на китката с 22,5 кг на дъмбел 8х8 с 20 сек. почивка между сериите
2. С дъмбели за бицепс с фиксиран лакът с 17,5 кг на дъмбел 8х8 с 20 сек. почивка между сериите
3. С дъмбели за бицепс без ротация 17,5 кг на дъмбел 8х8 с 20 сек. почивка между сериите
Четвъртък :
1. с колело за ръце 8х10 от стоеж с опора
2. вдигане на крака от лег с постоянно напрежение 8х15
3. полу кормна преса с постоянно напрежение 8х15
Петък :
1. 8х3 мин. на ски тренажор на 6-та степен с 60 уборота в мин. с 25 сек. почивка м/у сериите
2. 8х8 пълен клек с 80 кг. с 25 сек. почивка
Събота:
1. Набирания широк хват с 20 кг. 8х8 25 сек. почивка м/у сериите
2. С дъмбел за гръб 30 кг. 8х8 25 сек. почивка м/у сериите
3. С дъмбели (нещо като тяга) 8х8 - това още не съм го правил-гърбът ми много дръпва (плувц съм бил)
Неделя :
1. Леко кардио - ходене час и половина
2. Рамо - с дъмбели от седеж - с 25 кг на дъмбел 8х8
3. Рамо - упражнението на Арноуд 8х8 с 12кг на дъмбел
П.П. : Знам, знам ще ме заплюете, че не се тренира всеки ден, че трудно бих се възтановявал. Спестете си го -:) Пиша как започвам да тренирам не го препоръчвам на никой! -:)
Тъй като записах бойно изкуство тренировката ми се промени та в момента представлява това :
Само да отбележа че всяко повторение набиране или силово е deadhand и цял живот така съм си ги правил.
4х6 - силово възлизане
2х6-7 - набиране раменен надхват до пъпа
3х10 - набиране широк надхват до гърди
2х10 - набиране раменнен надхват хват до ключица
2-3х8-10 - набиране събрани една до друга ръце надхват
2х10 - смесен хват (така че лоста разцепва тялото на две между очите) 5 повторения лява ръка предна - 5 дясна ръка предна без слизане от лоста
2х10 - кръстосан хват с редуване ляво, дясно на всяко повторение
1х8-10 - раменнен подхват
2х8-10 - подхват ръцете една до друга
3х15,12,10 кофички
Следващия ден ми се пада БИ вечер като през деня правя примерно 3- серии кофи и малко лицеви...
1 ден седмично имам крака + полулег или средно рамо
Преди да запиша БИ тренирах по горната схема 1 ден а на другия кофички и лицеви опори всички варианти... Трети ден след 1 почивка (крака) редувам серия набиране,кофи,лицеви и така кръгове докато изредя всички набирания като намалям сериите от гореизброените.
Мнението беше редактирано от Manigga на 10.06.11 16:28.
10.06.11
16:27
Ама то и аз тренирам всеки ден :) Всеки си има свои методи на трениране :)
Това беше целта на темата, всеки да опише схемата, по която тренира...в началото имаше малко “лирическо отклонение” ....
Ами, аз когато бях още тинейджър, преди много време, тренирах в къщи и програмата ми беше:
Всеки ден:
200 клека (4х50)
100 лицеви (4х25)
Поне 100 коремни преси (максимум съм правил по 500, в 5х100).
От време на време ходех да се набирам и да правя кофи. Лятото можеше 3-4 седмици подред всеки ден да ходя да се набирам и да правя кофички, и то като допълнение към горната програма.
Мнението беше редактирано от Петко К на 10.06.11 17:45.
10.06.11
17:56
Не мога да разбера, защо си губиш времето, а просто не влезеш в залата !?
Едва ли 30лв месечно за карта толкова ще ти съборят бюджета.
И като вляза в залата , какво? .. ще стана Рамбо за 1 месец .... лелеее как не се бех сетил преди ?! ..... така като гледаш заглавието и твоя пост wtf им е общото ... чак пък и парите ми били проблем.... що не ми услужиш направо.
10.06.11
18:49
Залата винаги е най-доброто решение,има всичко което има и на стреет фитнеса + още 1001 неща ;)
Мнението беше редактирано от The Next на 10.06.11 18:49.
10.06.11
18:56
Стига де. Темата е за описване на тренировката не кое е по - добро или не.Като ти харесва фитнеса опиши си тренировката. Или направи силови на лоста във фитнеса -:).
Програмата по която тренирам от няколко месеца е :
1. набиране широк хват за гръб 1 серия 5 повторения(толкова ми е максимума, не съм най-атлетичния тип -> висок съм 187см и тежа 90кг) и понеже нямам сила за повече от широкия хват продължавам с
2 . набиране хват на ширината на раменете за бицепс 6 или 7 серии по 5 повторения
3. кофички 10 серии по 9 повторения
Редувам серия набиране със серия кофички. Понеже сършвам с набирането по-рано правя 3 серии хоризонтални набирания на успоредката
Ако чувствам че имам сила правя и 2 серии лицеви опори по 20 повторения
Тренирам през ден. Като направя 4 тренировки почивам 2 дни и почвам пак. Някой път като съм уморен спирам и при 3 тренировки почивам 2 дни и пак продължавам
П.П.
В последно време си мисля да разделя програмата на придърпащи и избутващи упражнения, защото с тая нещо много се уморявам.
1 ден - набирания за гръб, бицепс и хоризонтални
2 ден - да редувам кофички и лицеви опори
3 ден - почивка
4 ден - набирания за гръб, бицепс и хоризонтални
5 ден - да редувам кофички и лицеви опори
6 ден - почивка
7 ден - почивка
10.06.11
21:52
казано от berchev на 10.06.11, 20:18:
1. набиране широк хват за гръб 1 серия 5 повторения(толкова ми е максимума, не съм най-атлетичния тип -> висок съм 187см и тежа 90кг) и понеже нямам сила за повече от широкия хват продължавам с
2 . набиране хват на ширината на раменете за бицепс 6 или 7 серии по 5 повторения
Редувам серия набиране със серия кофички. Понеже сършвам с набирането по-рано правя 3 серии хоризонтални набирания на успоредката
Ако чувствам че имам сила правя и 2 серии лицеви опори по 20 повторенияТренирам през ден. Като направя 4 тренировки почивам 2 дни и почвам пак. Някой път като съм уморен спирам и при 3 тренировки почивам 2 дни и пак продължавам
П.П.
В последно време си мисля да разделя програмата на придърпащи и избутващи упражнения, защото с тая нещо много се уморявам.
3 ден - почивка
6 ден - почивка
7 ден - почивка
И аз нещо подобно ще тренирам, но къде са краката, корема ? Наистина и аз до преди няколко месеца не тренирах крака много често, но все пак те са полувината от тялото ни. Хубаво и те да се тренират. А коремната преса прави тялото още по-красиво. А за в бъдеще, като набереш опит ще се иска и здрав корем за по-трудни упражнения.
казано от Ачо на 10.06.11, 21:52:
казано от berchev на 10.06.11, 20:18:
Ако чувствам че имам сила правя и 2 серии лицеви опори по 20 повторенияТренирам през ден. Като направя 4 тренировки почивам 2 дни и почвам пак. Някой път като съм уморен спирам и при 3 тренировки почивам 2 дни и пак продължавам
П.П.
3 ден - почивка
6 ден - почивка
7 ден - почивкаИ аз нещо подобно ще тренирам, но къде са краката, корема ? Наистина и аз до преди няколко месеца не тренирах крака много често, но все пак те са полувината от тялото ни. Хубаво и те да се тренират. А коремната преса прави тялото още по-красиво. А за в бъдеще, като набереш опит ще се иска и здрав корем за по-трудни упражнения.
На мен целта ми е не да свалям килограми, а да натрупам повече сила. Рано ми е още за тренировка с допълнителни тежести, даже не знам дали някога ще ми се и наложи, като гледам темповете с които върви развитието ми.
За пресата - тя не ми е приоритет
За краката - сигурно ще ги включа преди една от двата вида тренировки, ама първо трябва да видя коя ще ми дойде по леката. Тази с придърпването или с избутването.
Като почна по новата програма, която съм описал по-горе, пак ще ми се съберат много серии и не знам дали е добре. Надявам се да се включат още хора и да кажат и те как тренират или как са тренирали.
поздрави :)
Мнението беше редактирано от berchev на 10.06.11 22:14.
Да споделя и аз как тренирам по лостовете....разделям упражненията на няколко двойки от по няколко кръга всяка и действам,ето и някой от скорошните ми тренировки за пример:
muscle ups 4
handwalk 25m
x3
front lever tuck 4x5sec hold
back lever straddle 4x5sec hold
x3
pull ups chest to bar 7
dips 10
x4
Старая се двете управнения да са комбибирани като бутащо с дърпащо или обратно.Няколко пъти седмично съм на лостовете и въртя 10на упражнени:кофи,силови,набирания,раменни преси,везни,вдигане на крака от вис,лицеви опори в различни варианти за всяко упражнение.
Няколко пъти в седмицата ходя на зала,където правя обръщания,изхвърляне,клекове,тяга в различни варианти.
17.06.11
00:13
Здравейте всички,
Съвсем скоро си съставих и тренирам по тази програма и ако на някой му допадне и реши да пробва, ще се радвам след време да сподели мнение :). Като цяло винаги избягвам да тренирам до отказ, като изключение правя само за последните серий на последните упражнения:
-10-15 мин. скачане на въже
-3,4 серий лицеви опори
-3,4 серий набирания на висилка
-3,4 серий кофички
-3,4 серий хоризонтални набирания
-3,4 серий повдигане на краката от вис
-3,4 серий повдигане на краката на успоредка
-15-20 мин. скачане на въже
Тренирам през ден и почти винаги правя упражненията по различен начин. Стремя се да правя тренировката си разнообразна с цел да избегна бързата адаптация на тялото. Най-често сменям ширината на хвана на лицевите, както и вида хват на набиранията на висилка и тези на успоредка (хоризонталните набирания). Да скачам на въже се зарибих съвсем скоро и открих, че е отличен начин за цялостна разгрявка на тялото в началото на тренировката, а в края главно за изгаряне на мазнини. Това е в общи линии, надявам се да бъда полезен на някой или да си отнеса критиката, стига да е добре обоснована. Успех. :)
Здравейте! Аз тренирам от близо месец така:
загрявка
серия набирания широк хват
серия кофички
серия кофички
серия кофички
серия набирания широк хват към ръка
серия лицеви опори/гръб/
серия лицеви опори/гръб/
серия набирания широк хват зад врат
лицеви опори/трицепс и рамо/
набирания раменен надхват
нормални лицеви опори
нормални лицеви опори
набирания раменен подхват x2
набирания смесен хват x2
Правя го през ден и гледам да не надвишавам 30 минути (без загрявката). Вече ще включа след кофичките и раменна опора. Корема и краката засега си ги натоварвам добре на бокса :) ,но скоро ще трябва да започна да ги тренирам и тях. Лошото е,че там където тренирам няма къде да се правят нормални коремни преси :(
Мнението беше редактирано от lonely на 17.07.11 22:37.
17.07.11
23:12
казано от rabbit rabbit на 17.07.11, 22:37:
Здравейте! Аз тренирам от близо месец така:
загрявка
серия кофички
серия кофички
серия кофички
серия лицеви опори/гръб/
серия лицеви опори/гръб/
нормални лицеви опори
нормални лицеви опори
набирания раменен подхват x2
набирания смесен хват x2
Правя го през ден и гледам да не надвишавам 30 минути (без загрявката). Вече ще включа след кофичките и раменна опора. Корема и краката засега си ги натоварвам добре на бокса :) ,но скоро ще трябва да започна да ги тренирам и тях. Лошото е,че там където тренирам няма къде да се правят нормални коремни преси :(
Как успяваш да направиш 22 серии упражнения за 30 минути?? Колко почивка правиш, ако правиш такава изобщо?
Иначе аз тренирам така:
Първата тренировка е:
3х15 лицеви упори с повдигнати крака
3х8 кофи
3х10 ромбоидни лицеви
6х9 набирания за бицепс (редуване тесен и широк хват)
2х макс кофи
корем(3х20 вдигане на краката и 3х30 преси)
Втори ден:
3х7-10 набиранки с широк хват за гръб
3х20 лицеви с широко разположени ръце
3х7 набирания зад врат
3х8 кофи
2хмакс набирания с редуване пред врат-зад врат
корем
Трети ден:
интервално бягане 15-20 мин
бягане по стълби до 10 етаж
крака