10.06.11
21:49
Уважаеми съфорумници, за пореден път моля за помощта ви, но този път става въпрос не за менюто или тренирането, а за професионалната ми бъдеща кариера. Проявявам изключителен интерес към диетология и фитнес, но за съжаление в България образованието в тази сфера не е развито достатъчно и, за разлика от чужбина, тук не съществува специалност “специалист по фитнес и хранене”, за какъвто можеш да учиш в Испания или Щатите например.
Засега нагласата ми е да уча задочно именно тази специалност, но междувременно би следвало да запиша нещо и България. Специалност, която поне да се доближава. Както и да е-молбата ми към вас е в случай, че сте запознати с начините за получаване необходими знания в сферата на диетологията или фитнеса чрез някакъв курс или друг вид подготовка, да споделите и да дадете малко акъл, за да ми помогнете да изготвя бъдещите си планове.
Предварително благодаря.
пОздрави
10.06.11
21:57
Имаше скоро пусната такава тема, но не мога да се сетя за заглавието. В нея се споменаваше, че единия начин е да завършиш медицина, а след това диетология. Ако я намеря ще я пост-на. Опитай и търсачката. Излизат няколко теми, в които е писано доста. :)
ПС: Оп, ето я.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.06.11 22:01.
10.06.11
23:14
Вариант 1. Хранене и кърмене в МУ София - 2/3 години професионално, под патронажа на проф. д-р Донка Байкова (ако още го има)
Вариант 2. НСА 2/3 години професионалният колеж за фитнес инструктор под патронажа на Доц. Карабиберов и Доц. Боянов.
Вариант 3. НСА 4 години, бакалавър с профил Фитнес и културизъм + Втора специалност Спортен мениджмънт
Вариант 4. Медицина - където пожелаеш 6 години + 2 специализация по Диетология.
Вариант 5. Кинезиология - доста универистети я предлагат. А храненето с го учиш сама, като хоби.
Поздрави,
Владо
11.06.11
16:50
Благодарности.
18.06.11
11:31
А къде мога да си изкарам сертификат за фитнес инструктор? И какви пари горе долу е? Гледах някои подобни теми, но спец. за Варна никъде не пишеше.