24.05.04
12:24
Не тренирам вече 10 дена като последният път правех само корем около 40 мин.(е претренирах го но това е друга тема),та след като не извършвам никакви физически усилия е нормално организмът да спре да ми иска толкова храна както и метаболизмът поне малко да се забави.Да ама не е така при мене,от 8 пъти сега пробвах на 5 храненета и умирам от глад,сега ги увеличих на 6 но порциите от които въглехидрати приемам инстинктивно ми станаха много по големи от тези по време на тренировъчни цикли!Идея си нямам защо съм толкова гладен и усвоявам храната както когато тренирах!
Някои ако има идея защо е така да пише!
Също тези които са правили по дълги паузи от една седмица да ми кажат как преформират хранителният си план след седмица без тренировки и по колко пъти на ден и по колко храна ядат!
Може би протеинът ми е към 180гр. само от протеиновите храни!
А въглехидратите не ги броя но са доста!
Уж бях спрял да си почина от тренировки и от диети а то кво стана :oops:
Това което аз си мисля е следното: Да намалиш въглехидратите и мазнините... например като ти се яде хапвай някакви зеленчукови салатки.. Също доста ефективно е да пиеш вода.. тя намалява острият глад.
Метаболизмът - неговото ускоряване или намаляване става за доста дълаг период.. например при мен за да го ускоря значително ми отне около 1-2 месеца. Проблемът е комплексен: 1-во си придобил навик да се храниш редовно и почети “инстинктивно” се храниш.. това е навик от който трудно можеш да се отучиш (пак хапвай същото количество..но не и същото качество като храна.. т.е. спести си въглехидратие и мазнините..както ти писах по-горе). 2-ро метаболизмът ти е ускорен и организмът ти е свикнал на определено количество храна.. най-погрешно ще е да спреш с храната.. тъй като организмът ще изпадне в стресова ситуация.. и следващият път когато хапнеш нещо.. организмът ти ще започене да се запасява (ще дебелееш - нещо което съм убеден, че нежелаеш :)
Моето решение е изключително просто и аз го прилагам от 15 години :)) и не включва (сериозна) промяна на хранителният режим... Обичам футбола (предимно аеробно натоварване)... и когато не съм в зала.. обичам да “горя” излишните калории на футболния терен...
24.05.04
17:01
Ок звучи интересно,но не разбирам,как ако това се базира на навика тази поета храна не се изхвълря???Къде отива след като нямам какво да възстановявам?
Ако това се базира на навик как може да се спре тои,защото за какъв чеп през почивен цикъл да ям 6 пъти на ден(било то и салатки:) след като не гоня нищо,то по добре да премина на 3 храненията?
Идеята на това да ям салатки сигурно е в слисъл такъв че ще се чувствам сит,като по този начин не стигам до катаболизъм и не преяждам в следващите хранения ,но и в същото време няма да трупам мазнини защото това е лека храна?
И все пак не мога да си представя още 3 седмици през които ще почивам основата да са ми зеленчуци!
Усещането за глад опира предимно до стомашните сокове.. (количество зависещо от метаболизма).. Известно е, че нехранещите се редовно стигат до язви.. усещане на глад, стигащи до болки в стомаха. Това е и сигнал за да поемеш храна.. организма ти е “свикнал” да обработва определено количесто храна и отделя всички необходими в-ва за да протичат метаболните процеси. Очевидно се нуждаеш от храна за да поддържаш метаболизмат си (който до сега си се стремил да ускориш). Вярно е, че идеята ми е да поемаш лека храна.. от гледна точка на състава..така че да “излъжеш” огранизмът си. Вярно е и че белтъците които премаш (и в по-малка степен въглехидрати и мазнини) няма да бъдат използвани пълноценно.. но дори и да има ефективен начин да забавиш метаболизмът си.. след месец като започенеш да тренираш.. ще се чудиш как отново да го забързаш. Интересно ми е дали..някой ще даде идея как това да стане (както да се забави, така и да се ускори) :)