11.06.11
12:57
Здравейте на всички. От 3-4 месеца вече съм сред железата във фитнес залата и се боря да кача ММ, но тъй като съм ученик и нямам време за друго, се ограничавах само до това. Сега след няколко седмици идва лятната ваканция и мисля да започна да спортувам още нещо, но не съм решил какво. Много ми се тренира кану-каяк, но в моя град (Пазарджик) няма гребна база и... Колебая се между бокс и плуване. Досега съм тренирал 3-4 години плуване, а бокс никога, но имам няколко приятели боксьори и са ми предлагали да тренирам и аз. Не знам доколко целта ми да покача ММ и паралелно с това да тренирам и някакъв друг спорт е усъществима, но просто съм от хората, които не обичат да се заседяват на едно място.
Затова, ще ви помоля за съвет. Кажете кои спорт според вас е по-добре да тренирам (може и да не е от гореспоменатите 2 спорта) и ако можете даите някаква обосновка. Благодаря предварително!
Тренирай което те кефи. Пробвай колкото можеш повече неща и остави това, което ти харесва.
Какво значи “по-добре” за нещо, което ще правиш за кеф и как друг може да предполага кое ще ти допадне без да те познава ;)
Исках да питам от гледна точка на това, дали има някакъв спорт, който не трябва да се тренира с фитнес. Чел съм, че плуване и фитнес не е особено добре да се тренират едновременно.
11.06.11
15:12
Ами това за плуването и фитнеса не е съвсем вярна. Ако плуваш един два дена в седмицата и тренираш 4 във фитнеса е ок. Ако е обратното няма да стане разбирасе(за ММ говоря). При бокса е горе доло същото.
Плуването изгражда продълговата мускулатура и ако си плувец е проблем да наблягаш на фитнес, а не обратно. Другото, е че при плуването ниската температура на водата възпрепятства до извесна степен орелефяването. При бокса този ефект липсва, но пък ръцете изостават (по - точно бицепса). Според мен тенис на корт, бягане, колоездене са по - удачни за кардио ден (при изгараждане на ММ).
Все пак аз лично бих практикувал спорта, който ми е на душата без да се съобразявам с недостатъците му-:)
Това все пак е личен избор -:)
Успех.
http://www.bb-team.org/workout/1335_kak-da-kachim-funktsionalna-masa-v-bedrata#axzz1MnsMW7x0 Обмислям да започна тази програма за крака. Само имам няколко въпроса по нея.
1/ Тъй като гледам, че е само за по около 30 минути на ден, трябва ли да тичам още преди или след това?
2/ Кога да я правя, сутрин на гладно ли?
3/ Ще попречили на качването ми на ММ?
4/ Във фитнес дните трябва ли да прескачам упражненията за крака (клек, бедрено разгъване, сгъване)?
5/ Докато я правя, мога ли да правя и някакви упражнения за пръсците?