08.06.11
17:09
На 20 съм , 177 , 75-6кг.Тренирам от година и половина полагам адски мн усилия при тренировките ми но уви’ ефекта е съвсем слаб.Хранителния ми режим е както трябва , храня се с месо яйца плодове и т.н. Тренировките ми също са добри , не смятам да описвам точно какви упражнения правя но ето последователноста.
Понеделник : Бицепс , Трицепс
Вторник : Гърди , корем
Сряда - почивка
Четвъртък - Гръб , трапец
Петък - Крака , рамо
Другото е което е че свалям адски бавно , дори при стриктна диета НВД + Оксито ефекта беше съвсем минимален.За месец да свалих 3-4 кг.Гледам да не ям джънкове понеже моя организъм и вода да пия на г*за ми се лепи дето има такъв лаф. Та въпроса ми е , как да се активизарам и кое да променя като цяло. Кардиото си го правя както трябва или на колелото 40 минути или бягам 20 мин с средно темпо.ХИИТ не съм пробвал но и при него ако няма ефект не знам вече др варианти.Дайте некви мнения кое как да променя да видя и аз някакъв ефект ?
08.06.11
17:13
Не си казал как се храниш и как тренираш.
“Ям месо”, “тренирам бицепс понеделник и гръб четвъртък” е почти същото като “ям и тренирам нещо си там”...
Как да ти се помогне?
казано от ThugLife на 08.06.11, 17:09:
На 20 съм , 177 , 75-6кг.
казано от ThugLife на 08.06.11, 17:09:
Другото е което е че свалям адски бавно , дори при стриктна диета НВД + Оксито ефекта беше съвсем минимален.
Казали са ти за по-адекватна информация, на мен ми се набива в очите, че нито имаш стаж, нито мерки за сваляне - може би проблемът идва от неясни цели. Дай по-конкретно как тренираш, какво ядеш и какво искаш да стане.
месо яйца плодове и баба ми яде но едва ли за да качи мм или да чисти тук е важно и количеството не да мушнеш 3 яйца на ден и да викаш че храненето ти е добре. 4 кила на месец никак не е малко за сваляне но според мен на тия кила и ръст нe си баш за сваляне но ти си знаеш.
Окей така да бъде.
Закуска : Мюсли или овесени ядки 150 грама с прясно мляко.
Обяд : Мусака 200 грама + салата домати краставици - според зависи какво има
След тренировка : Пилешко месо 200 грама + салата
Следобедна закуска : Банан + 3 яйца от които 2 само белтъците.
Вечер : Пилешко месо - 200 грама + салата
Това е примерно хранене , пилешко ям всеки ден и разбира се мусаката се замества всеки ден с различна готвена храна ориз , картофи според зависи какво е наготвено.
Ето и тренировките ми :
Понделник : Ръце
Трицепс
-Трицепсово разгъване на горен скрипец
-Френско
-Изтласкване на щанга с тесен хват.
Бицепс
-Повдигане на дъмбели от прав стоеж
-Скотово разгъване
-Бицепсово сгъване с крив лост от прав стоеж
Вторник:
Гърди + корем :
-Хоризонтална лежанка
-Кофички
-Дъмбели от полулег
-Флайс
Корем
-Вертикално повдигане на краката на стенд
-Коремни преси от полулег
Сряда - Почивка
Четвъртък: Гръб + трапец
-Набирания с широк хват
-Придърпване на горен скрипец пред врат
-Едностранно гребане с дъмбел
-Придърпване на долен скрипец
Трапец
-Трапецовидно повдигане на рамене с лост
Петък - Крака
-Клекове
-Лег преса
-Предно
-Задно
-Калф машина
Много рядко виждам хора с мойта структура.75 кг съм а за 178 съм доста мазничък.Много бих желал да измеря какъв ми е процента подкожни мазнини за да ви кажа точно , но със сигурност няма да е малък.Другият ми въпрос е от малък имам гинекомастия (puffy nipples) май беше на английски. Възможно ли да е от големия % подк. мазнини. Не съм употребявал от “забранените” средства и не ми е ясна причината каква е ..
08.06.11
17:44
Ако пилешкото ти не е домашно, а от магазина, то най-вероятно на ден да не докарваш и грам белтъчини на килограм телесно тегло.
Я дай някакви работни тежести на лежанката, клека и брой набирания.
Колкото до програмата: нали се сещаш, че и двамата можем да правим френско, но аз да свърша 8 повторения за 40 секунди, а ти за 12 секунди. Дали няма разлика? Или аз да се затисна и да ми помогнат с още 2 повторения, а ти да правиш с 60% от тежестта, с която правиш 8 повторения...
Иначе на твоите данни не съм сигурен, че си на нивото, което изисква 1 седмица почивка за отделните мускули.
Както Oranj каза храненето е слабо белтъчините са малко, имам и леки забележки към програмата на те са на заден план.
Мнението беше редактирано от Stan на 08.06.11 17:51.
На лежанката 10х60 , 10х70 , 6х80 , 10х60 , клека - 10х70 10х90 , 10х100 , 7х120. Набиранки не са ми силна част , 4х8 с големи мъки .. На хранене го докарвам , това което съм написал е примерно, смисъл вкарвам и по нещо между тези хранения. Забравих да спомена че се контузих при бягане нещо ми се схвана прасеца и гледам краката да не ги натоварвам, поне докато не отшуми болката.Ще пусна снимка да видите точно кво представлява тялото ми , и да ми дадете някакъв съвет как да процедирам за по нататък.За сега целта ми е да сваля поне докато не изчистя както подобава корема.Мерките ми са следните : Прасец:37 , Талия : 89 , Бицепс : 38 , Предмишница : 32 , Гръдна обиколка : 110
казано от ThugLife на 08.06.11, 18:07:
На лежанката 10х60 , 10х70 , 6х80 , 10х60 , клека - 10х70 10х90 , 10х100 , 7х120. Набиранки не са ми силна част , 4х8 с големи мъки .. На хранене го докарвам , това което съм написал е примерно, смисъл вкарвам и по нещо между тези хранения. Забравих да спомена че се контузих при бягане нещо ми се схвана прасеца и гледам краката да не ги натоварвам, поне докато не отшуми болката.Ще пусна снимка да видите точно кво представлява тялото ми , и да ми дадете някакъв съвет как да процедирам за по нататък.За сега целта ми е да сваля поне докато не изчистя както подобава корема.Мерките ми са следните : Прасец:37 , Талия : 89 , Бицепс : 38 , Предмишница : 32 , Гръдна обиколка : 110
Докато изчистиш подобаващо корема на сегашното ти ниво може да отнеме много време и доста труд. Ако отделиш година, година и нещо да направиш малко повече мускули после ще е по-лесно. Прицели се в 20 клека на 100, 110-5 на лега и поне 15 набирания като за начало, и аз лично бих те посъветвал да тренираш цяло тяло 3 пъти седмично.
казано от Oranje на 08.06.11, 17:44:
Ако пилешкото ти не е домашно, а от магазина, то най-вероятно на ден да не докарваш и грам белтъчини на килограм телесно тегло.
Oranje,би ли пояснил повече това,защото и аз доста често съм имал феномена на 700-800 грама дневно от магазина да не мърдам а като взема домашно или карам на други меса разлика започва да има.
Така е, защото като вземеш от магазина половин кило пилешко,като разкараш водата и другите добавки получаваш 200-250-300 гр “чисто?” месо. Ядеш вода и след това казваш,че на ден ядеш по 1 кг пилешко, разликата настъпва когато изядеш 1кг месо от домашно животно, доста голяма разлика.
Извод мерим след готвене. При мен от 700 грама пилешко филе накрая я има 350 грама я няма.
казано от pull ups на 08.06.11, 19:38:
Така е, защото като вземеш от магазина половин кило пилешко,като разкараш водата и другите добавки получаваш 200-250-300 гр “чисто?” месо. Ядеш вода и след това казваш,че на ден ядеш по 1 кг пилешко, разликата настъпва когато изядеш 1кг месо от домашно животно, доста голяма разлика.
Айде да не се изказваш неподготвен относно моите мнения само !Това за водата е пределно ясно ,питам Юли ,за качеството на белтъчините в пилешкото,месо домашно или купешко винаги меря във сготвено състояние не съм от вчера в този спорт.
Така ти разбрах въпроса, така ти отговорих, не виждам как съм бил неподготвен wtf?!
П.С за примера нямах предвид теб, а като цяло.
Мнението беше редактирано от pull ups на 08.06.11 21:33.
08.06.11
21:46
pull ups ти е казал едната (основната в случая) причина.
Освен това има разлика в месото при домашно гледани и такива от птицефермите. Един път от разликата в храненето и суплементацията (да, и тук имаме забранени субстанции) и второ от това, че домашните са ‘свободни кокошки’. Има изследвания за разликата в месата при паслите на воля и гледаните във ферми животни. Ако не се лъжа телешкото от ферма е 10% мазнини, докато паслите на воля дават месо с 2-3% мазнини. Хранените с трева имат по-високи нива на омега-3, витамини и т.н.
eatwild имат доста изнесени факти, ако ти се чете започни от тук: http://www.eatwild.com/healthbenefits.htm
Домашното пилешко месо,колкото и по-вкусно да мирише при готвене,пада едно дърпане като започне да се яде,тая ти кокошка бягала цял живот.Това убива доста от вкуса на храната.
Извинявам се за закъснението , според вас как ще е по добре да процедирам , много ми се иска да изчистя корема , а други ми казват да качвам още , но лято идва искам да съм както трябва. Какво ще ме посъветвате ? Другият ми въпрос е да ми препоръчате протеин и аминокиселини така с по нормални цени.
Мнението беше редактирано от ThugLife на 13.06.11 01:04.
11.06.11
14:36
Според мен трябва да качиш още преди да започнеш да чистиш :)
казано от Oranje на 08.06.11, 21:46:
pull ups ти е казал едната (основната в случая) причина.
Освен това има разлика в месото при домашно гледани и такива от птицефермите. Един път от разликата в храненето и суплементацията (да, и тук имаме забранени субстанции) и второ от това, че домашните са ‘свободни кокошки’. Има изследвания за разликата в месата при паслите на воля и гледаните във ферми животни. Ако не се лъжа телешкото от ферма е 10% мазнини, докато паслите на воля дават месо с 2-3% мазнини. Хранените с трева имат по-високи нива на омега-3, витамини и т.н.
eatwild имат доста изнесени факти, ако ти се чете започни от тук: http://www.eatwild.com/healthbenefits.htm
С две думи ,белтъчините все пак са си белтъчини в правилното съотношение нещото,което ме притесняваше дали е факт.Единствено са с по-ниско качество на фона на животните хранени не със цел-продажба,