11.06.11
10:50
Доста неприятно се получава при мен, но дясната ми ръка изостава доста. Така като гледам се дължи на трицепса.
По принцип съм десничар, но имам сериозно подозрения, че съм бил “програмиран” за левичар :D Например, буркани отварям като левичар, когато правя бицепс с дъмбел, лявата ми е по-добра, дясната пък ми е по-добра при лежанка .. като започна да се изморявам и компенсирам с нея.
Както и да е, това едва ли има някакво значение, ще се радвам ако може да споделите как да разреша този проблем и дясната ръка да се балансира с лявата?
11.06.11
11:17
Сашо,шом ти изсостава едната ръка наблегни на упражненията с дъмбел за да може да балансираш нещата,ако мислиш че само трицепса ти изостава може да наблегнеш на ритник,разгъване на скрипец с ръкохватка и двата хвата(натоварват различни глави на трицепса) и разгъване с дъмбел над глава.
Имам абсолютно същи проблем !!! Дясната ми е много зле, а съм десничар (и аз мисля че се дължи на трицепса)... :( Какво ли не съм пробвал, но никакъв напредък... доста е гадно и май няма оправия тФа..... :@
Мнението беше редактирано от Юли на 11.06.11 12:51.
11.06.11
16:02
И аз съм така. Десничар съм, но лявата ми ръка ( бицепс и трицепс ) е по-голяма, за разлика от дясната. И според мен се дължи на трицепса...
13.06.11
08:11
И при мен разликата е голяма 1см. Аз пък си мисля че лявата ми ръка е по-голяма защото е по-омазнена. Все пак с дясната ръка извършвам повече движения и е по изчистена. Не мисля че ако почна да тренирам дясната ръка повече нещата ще се оправят. Само дето ще стане по-силна от лявата и пак ще се получи дисбаланс. Ще изглеждат еднакво, но лявата ще е доста по-слаба от дясната. Според мен нещата може би ще се оправат ако почна да права с лявата ръка упражненията с по-малки тежести и повече повторения, но все пак съм начинаещ само от 1 година затова да каже някой по-опитен дали съм прав или греша.
13.06.11
08:44
Дори и едната да е по-голяма на размер, винаги трябва да се тренират с еднакви тежести, по-конкретно с дъмбели :)
100% симетричност почти няма :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.06.11 19:14.
така съм и аз, много е кофти щото при набирания дясната започва да ме боли а на лявата нищо и няма