12.06.11
23:56
ако тичам вечер или следобед добре ли е веднага след това да хапвам някой плод? защото съм чувал че е добре да се яде нещо сладко след тренировка ,но пък от друга страна плодовете трябва да се ядат само до обяд и затова съм малко объркан
13.06.11
06:42
Точно плод не мисля ,че трябва да се яде ,а пък сладко абсурд :D По-скоро 3-4 белтъка !
Протеинов шейк е удачен вариант. Хем приемаш течности, които си загубил, хем белтъчини. Ако нямаш пудра, може и BCAA.
Ако не ти се яде твърда храна след тичане, не се насилвай, аминотата ще възстановят. Ако си гладен: месото е най-добрият избор.
13.06.11
10:27
Какво съдържа сладкото - въглехидрати. Какво съдържат плодовете - въглехидрати. Тогава защо да не може? Вече зависи какво целиш с това тичане. Ако целта ти е отслабване протеиновия шейк както се посмена е по-добър избор или чисто от към мазнини месо, яйчни белтъци и др. Ако тичаш просто за здраве и главната ти цел е мускулната маса - яж плодове, сладко и т.н. + пълноценен протеинов източник. Под сладко също зависи какво разбираш. :)
13.06.11
11:03
казано от ProXxX на 13.06.11, 10:27:
Какво съдържа сладкото - въглехидрати. Какво съдържат плодовете - въглехидрати.
не мислиш ли че от въглехидрат до въглехидрат има разлика? основната разлика е глюкоза-фруктоза.
а какво всъшност представляват тренировките ти? дълго и бавно, отсечки, интервали, колко време?
13.06.11
11:07
Е, така като се хванете за дребните неща и... :x Естествено, че има разлика. Просто му показвах връзката между сладкото и плодовете, и че щом и двете съдържат едно и също нещо, то няма логика едното да може да се яде, а другото да не може. :)
13.06.11
11:15
казано от ProXxX на 13.06.11, 11:07:
Е, така като се хванете за дребните неща и... :x
аз смятам че разликата между глюкозата и фруктозата е достатъчно значителна. например лимита за фруктоза е много по-нисък. също така има значение колко енергоемка е била тренировката му и дали тази енергия е изразходена по време на трнеировката(steady state) или ще бъде изразходвана след нея(HIIT).
13.06.11
11:19
Напълно прав си, но няма как всеки пост да е дълъг по 1000 думи, за да опише всичко детайлно. И дори тогава сигнатурата ми пак ще е в действие. :)
казано от master93 на 12.06.11, 23:56:
защото съм чувал че е добре да се яде нещо сладко след тренировка ,но пък от друга страна плодовете трябва да се ядат само до обяд и затова съм малко объркан
Това с трябването е много относително, първо. На мен примерно кило череши в 10 вечерта не ми пречи никак, на друг може и да му пречи - това “трябва да се прави еди какво си точно” е пълна глупост.
Второ, по принцип никога не е добре да се яде “сладко” в смисълът, който 99% от хората влагат в него - нито след тренировка, нито никога.
И трето, точно след тренировка има по-качествени неща за ядене от плодове. Даже по инерция бях написал “има по-качествени яйца за ядене”, сещай се сам ;)
Мнението беше редактирано от G33K на 13.06.11 11:26.
13.06.11
11:53
казано от ProXxX на 13.06.11, 10:27:
Какво съдържа сладкото - въглехидрати. Какво съдържат плодовете - въглехидрати. Тогава защо да не може? Вече зависи какво целиш с това тичане. Ако целта ти е отслабване протеиновия шейк както се посмена е по-добър избор или чисто от към мазнини месо, яйчни белтъци и др. Ако тичаш просто за здраве и главната ти цел е мускулната маса - яж плодове, сладко и т.н. + пълноценен протеинов източник. Под сладко също зависи какво разбираш. :)
Защото да си чувал за прости въглехидрати ? Да това са захарта примерно ... Не виждам как примерно захарта ще му помогне за друго освен да надебелее ... Трябва му белтък да възстанови и после може някакво орижче да обърне ... ето ориза са хубави въглехидрати !
За какво си тичал ? Особено вечер ако е - само белтъчини и мазнини, никакви карбс.
основната цел са коремните мускули , а също и да развия малко краката
иначе редувам обикновено тичане с HIIT
тъпото е че както и да се храня и каквото и правя имам чувството че коремните ми мускули си седят еднакви и не се развиват
не знам какво да опитам вече
казано от master93 на 13.06.11, 13:07:
основната цел са коремните мускули , а също и да развия малко краката
иначе редувам обикновено тичане с HIIT
тъпото е че както и да се храня и каквото и правя имам чувството че коремните ми мускули си седят еднакви и не се развиват
не знам какво да опитам вече
Аз мога да ти кажа какво да опиташ и да гарантирам че ще работи. Промени приоритетите - зарежи ги коремните мускули (или по-скоро, зарежи видимата страна на нещата) и се насочи към сериозно трениране (а не търсене на релеф и преса - това са глупости). С времето ще стане - това е парадоксът, докато тренираш за корем (тоест, лабави тренировки) не става, пък като спреш и започнеш да тренираш не за плажа (тоест, сериозни тренировки) и изведнъж и плажните неща става по-добри ;)
а ако тичам примерно 10 км без проблеми трябва ли да променя нещо примерно да правя HIIT тренировки или да си продължавам така?
и нормално ли е от крос тренажора да се уморявам много повече от тичането
15.06.11
20:25
Същата работа както по време на тежести! След тичането взимаш амино(или по време на тичането) чакаш към 30 минути и после протеин+въглехидрат,въглехидратът МОЖЕ да бъде и плод (банан) и протеин (било то пудра или 5-6 белтъка!)
Не се занимавайте с огромни подробности,простите неща носят най-добри резултати :)
Stick to the basics ;)
Мнението беше редактирано от The Next на 15.06.11 20:26.