12.06.11
17:00
Здравейте всички.
Искам да сваля 7-8 кг.(толкова останаха вече :wink: ).Пия течен л-карнитин на Експлоуд от две седмици почти.
Тренирам 3 дни в седмицата с тежести и 3 дни тичане(крос 1,5км и 500м. спринт) + каране на колело като ги редувам(ден фитнес ден тичане и така)
Храната ми се състой от плодове,зеленчуци,кисело мляко(много) ,яйца,извара,сирене(рядко),овесени трици,бадеми(рядко) и пилешко месо(по една пържола или бутче на ден,даже има дни в който не ям месо).
Обаче,наскоро четох,че за 1кг. от теленото тегло трябва да приемам по 3гр. протеин на ден.(което за мен значи около 250гр. ,а аз не приемам сигурно и 50)
Което ме накара да се замисля за суроватъчен протеин.Но от там изникна и въпроса редно ли е да пия протеин след като искам да отслабна(само за корема става въпрос,иначе искам да кача мускулна маса и да се орелефя)...и се замислих за аминокиселините...
Та въпроса ми е протеин или амино трябва да взимам в този случай,и ако е протеин да го взимам само в дните със силови тренировки ли?
12.06.11
18:22
Ако ядеш само по 50 гр. протеин на ден не очаквай да загубиш нищо друго освен мускулна маса.
12.06.11
21:02
Протеин и аминота можеш да пиеш във всички случаи.. сваляш/качваш :)
Как изчисли, че нямаш и 50 гр белтъчини? Нали ядеш яйца, мляко, сирене и пилешко? Я смятай пак.
Иначе аз съм привърженик на аминотата, но и протеин да си вземеш, ще е добре.
Това са недоказани теории за 2-3 гр протеин на телесно тегло. Според последното което съм чел, 75-150гр са напълно достатъчни за натурално трениращ индивид. И другото което е, или качваш или сваляш. Номера да махна мазнините и да кача мускули и е трудно изпълним. Едното или другото.
Днес си взех суроватъчен протеин,посъветваха ме да го пия преди и след тренировка.
Иначе не съм изчислявал но колко протеин да има в 3-4 кисели млека,1 краставица,2 яйца(само белтък) и 1 супена лъжица овесени трици?Невярвам да са повече от 50г. протеин,а във дните в който не ям месо ми е това менюто :)
13.06.11
14:18
казано от Ivan_GT на 13.06.11, 14:16:
...колко протеин да има в 3-4 кисели млека, 1 краставица, 2 яйца (само белтък) и 1 супена лъжица овесени трици?
Хайде де... това някой трябва да го пресметне вместо теб ли?
казано от Vlado89 на 13.06.11, 07:29:
И другото което е, или качваш или сваляш. Номера да махна мазнините и да кача мускули и е трудно изпълним.
Не,не,не си ме разбрал(явно съм се изказал неправилно) искам да махна мазнините и не да качвам мускулна маса а да си запазя моята + това след всяка тренировка имам много силна болка в мускулите(не мускулна треска а болка) и се замислих че може да идва от това че не приемам достатъчно протеин(който доколкото знам е за възтановяване на мускулите-както и аминото).
казано от Кольо Пияндето на 13.06.11, 14:18:
казано от Ivan_GT на 13.06.11, 14:16:
...колко протеин да има в 3-4 кисели млека, 1 краставица, 2 яйца (само белтък) и 1 супена лъжица овесени трици?
Хайде де... това някой трябва да го пресметне вместо теб ли?
Казах че не съм го смятъл....но мисля че не е повече от 50г.
Както и да го смяташ си е малко :)
Мнението беше редактирано от VaN на 13.06.11 14:22.
4 кисели млека са ти 50гр. протеин.
Порови се тук: http://www.bb-team.org/hrani
Относно първоначалния ти въпрос, аз бих подходил по-сериозно към хранителния си режим преди всичко друго.
казано от kermit на 13.06.11, 14:44:
4 кисели млека са ти 50гр. протеин.
Порови се тук: http://www.bb-team.org/hrani
Относно първоначалния ти въпрос, аз бих подходил по-сериозно към хранителния си режим преди всичко друго.
Да знам че храненето е много важно но,работя по 12 часа нощен труд,имам време само за тренировка,много пъти се случва да се храня в движение.Много искам да имам правилен хранителен режим но работата не ми го позволява :(