Суровоядство - осигуряване на нужните храни?

12.06.11
21:29

Здравейте от скоро на съм на вълна суровоядство и ви моля за хинтове свъзани с  магазини и хранителни вериги от където мога да закупя съответните продукти. По-точно от къде мога да си набавя семена и кълнове ? Мерси за отговорите предварително :>

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.06.11 22:49.

Месото също ли го ядеш сурово?

12.06.11
23:21

казано от Freelancer на 12.06.11, 22:16:

Месото също ли го ядеш сурово?

Е принципно хората, които се хранят по този начин, обикновенно не ядат месо :)

12.06.11
23:31

Месо не ям (вече). Експериментирам върху себе си с различни методики на хранене. Като суровоядстовото изглежда доста обещаващо. До скоро бях на ВМ - НВД.

12.06.11
23:35

По колко време караш на даден режим?

семена и кълнове можеш да си набавиш от диетичните или био магазини. има всякакви.
месото го спря защото искаш да опиташ без него или не си се сетил че може да го ядеш сурово?

13.06.11
00:25

Решил съм да пробвам как ще ми се отрази липсата на месо върху тренировките и настроението , също така го правя с пречистваща цел. А и впрочем не бях се замислял за ядене на сурово месо. Като цяло няма да изпадам в крайности може да си позволя някой прегрешение тук там (зависи как се чувствам).

Мнението беше редактирано от Виктор Цонев на 13.06.11 00:27.

13.06.11
09:19

Как да ти се отрази :-) Зависи какъв период си решил да си дадеш и зависи какво ядеш и как го съчетаваш. Ако си само на плодове и зеленчуци, непременно ще свалиш тегло. Силата е много възможно да не намалее. Във всеки случай е добре да обмислиш добре менюто си и да включиш добро количество ядки и кълнове. Последните много лесно можеш сам да си ги правиш, не е нужно да ги купуваш. Най-много да установиш, че имаш повече сила и издръжливост и си по-устойчив на всякакви иначе неприятни външни влияния ;-) Ще следя с интерес :-)

Кое е крайсност, крайност според кого?  За мен лично крайност е да не ям месо.
Aajonus Vonderplanitz, него може да го наречете суровоядец ;)

13.06.11
10:12

Познавам му един “последовател” на тоя последния - праска си сурово мясо on a regular basis от няколко години и засега нищо му няма, ама все пак ми е малко екстремно .. откакто има огън вече колко години ( :D ) все го печем, сигурно си има причина.

13.06.11
16:35

казано от G33K на 13.06.11, 10:12:

Познавам му един “последовател” на тоя последния - праска си сурово мясо on a regular basis от няколко години и засега нищо му няма, ама все пак ми е малко екстремно .. откакто има огън вече колко години ( :D ) все го печем, сигурно си има причина.

Друго си е пъстарма от мамут :D.
Да хо ядеш сурово е подобно,на това да не вариш яйцата,играеш си на руска рулетка,особено с българският контрол по храните.

13.06.11
19:26

Термичната обработка на месото позволява по-доброто му усвояване, суровите яйца пък съдържат авидин, който свързва биотина и можеш да получих хиповитаминоза. Да не говорим за здравните рискове. За мен суровоядството си е чист вид ненужна изгъзица, неносеща плюсове.

14.06.11
12:25

За миг помислих, че темата е някаква стара от преди година. Ама съм се объркала. Какво става със суровоядството, върви ли? :-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 14.06.11 12:26.

14.06.11
14:38

казано от Виктор Цонев на 13.06.11, 00:25:

също така го правя с пречистваща цел.

Това с пречистването не мога да го разбера...
От какво си се “оцапал”, че искаш да се пречистваш?

14.06.11
19:23

казано от Владимир8507 на 14.06.11, 14:38:

казано от Виктор Цонев на 13.06.11, 00:25:

също така го правя с пречистваща цел.

Това с пречистването не мога да го разбера...
От какво си се “оцапал”, че искаш да се пречистваш?

Е, не започвай тук, има цяла тема по случая ;)

14.06.11
19:29

казано от G33K на 13.06.11, 10:12:

То и цигари и наркотици има от доста години, но дали има причина да ги ползваме? ;)
Не го казвзм по отношение на суровото месо, а във връзка с факта че човешката интелигентност е изобретила доста неща, които някакси считаме за “цивилизовано” да се ползват.

17.06.11
19:29

Такаа..... да се разпиша:).Силата и издържливостта нарастват, настронието е перфектно.Килограмите не мърдат заковал съм на 72 бодиуейт.В момента карам на плодове, зеленчуци, мед и ядки скоро ще включа към менюто си кълнове и водорасли.

18.06.11
06:28

Уф, не успях да свикна с “аромата” на водораслите и това е! :D :D :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1