13.06.11
19:25
Здравейте,
Имам направление(талон) за травматолог, но не знам къде да отида. Моля да препоръчате някой добър доктор ( с опит), тъй като проблемът ми, смея да кажа, е доста странен. Все пак ще се радвам освен на препоръки за доктор, така и за съвети/коментари по заболяването
А именно:
Случи се преди месец. След едноседмична почивка отидох на тренировка за гърди. Затиснах се още на 1ва серия след лоста - 60кг (попринцип дигам 90-100) Оказа се, че не мога да стегна десния си гръден мускул, както и десния трицепс. Вече един месец след злополучната тренировка ситуацията е същата. Усещам мускулите, успявам да стегна малко- не са отказали напълно, но при стягаме дясната гърда и трицепс остават полу-меки. Не ме боли нищо, не са сменили цвят или форма.
Предполагам лекарят ще ми даде направление за невролог, но има вариант и да е нещо друго.
п.п Възможно ли е да съм скъсал мускулно влакно и да не усетя никаква болка?
Поздрави,
Евгени
Темата беше редактирана от Evgeni Nedelchev на 13.06.11 19:26.
При скъсване на мускул се получава кръвоизлив. Ако по някаква причина (прекъснати нерви и други) не усетиш болка - то кръвоизлива ще го видиш. Така че не е скъсване.
Добри лекари - в Пирогов (ако имаш връзки, ако нямаш - не стъпвай там).
13.06.11
22:00
Не съм доктор, но това ми прилича повече на микро инсулт. Отиди да ти направят кардиограма. Баща ми получе микро инсулт преди много години и го разбра след 6 години. При него няма искривявания а само отпускане на мускулит от едната страна на тялото. Без краката. На по - късен етап мускулите се въстановиха, но усещаше лека болка в рамото, която си стои и до днес. И всичко това заради късното диагностициране.
Не искам да те сряскам, но сшега не бива с това.
13.06.11
22:23
И на мен ми мина през главата инсулт, но тогава се засягат цели вериги нерви. Може да е временна пареза в следствие на прищипване на нерв в рамото.
14.06.11
09:19
Пробвай в токуда, ако не те притесняват парите. Аз съм много доволен от тях. Срещу парите си получаваш добро отношение и правилната консултация. Само спешното им се заплаща другото минава през здравна коса, ако си с направление. Разгледай сайта им прочети коментари за докторите и си избери един.
Това, което казва Влади е напълно реална може и нерв да е. Усещаш ли при определени движения лека пареща болка?
Мнението беше редактирано от Delfin Dimitrov на 14.06.11 09:20.