нуждата от сладко през лятото

14.06.11
19:58

искам да ви питам дали изпитвате уникално голяма нужда от сладко сега в тези топли дни?
аз напоследък просто не мога всеки ден ям някви боклуци я някой сладолед , сникерсче ,марс ,вафли и е такива неща и просто не мога да се спра. Зимата беше съвсем различно.
кажете плс какво да правя как да си набавя сладко от по-качествени източници и как да не изпитвам тази нужда постоянно да ям разни боклуци?

TN

14.06.11
20:39

казано от master93 на 14.06.11, 19:58:

искам да ви питам дали изпитвате уникално голяма нужда от сладко сега в тези топли дни?
аз напоследък просто не мога всеки ден ям някви боклуци я някой сладолед , сникерсче ,марс ,вафли и е такива неща и просто не мога да се спра. Зимата беше съвсем различно.
кажете плс какво да правя как да си набавя сладко от по-качествени източници и как да не изпитвам тази нужда постоянно да ям разни боклуци?

Не изпитвам тази нужда,но можеш да ядеш най-малкото плодове,а и има доста рецепти дето стават сладки и вкусни(виж раздела за рецепти ;) )

MF

14.06.11
21:05

Мен ако питаш, самовнушение е. На всеки му се прияжда сладичко сегиз-тогиз, нормално е, не зависи от времето или сезона. Хубавото е, че сега излизат страшно много плодове и всички те много вкусни, сладки, свежи и...полезни! Е, ако не прекаляваш-фруктозата също предлага не дотам полезно действие при големи количества и неправилно разпределение. Гледай да избираш плодове с нисък ГИ и ГЛ. Динята и черешите например са такива. Отбелязвам го, защото си умирам за тях, но има и други. Можеш да хапваш и по малко пчелен мед. Прибавяй канела в киселото/прясното мляко с ядки или мюсли, придава леко сладък вкус, а самата тя е много полезна и богата на фибри.

14.06.11
21:44

Отговора се крие в плодовете приятелю, от както започнах да се занимавам със фитнес съм спрял сладкото и газираното. Преди на ден, ако не ям сладко ще полудея сиг, 1/3 от яденето ми беше само сладко, сега просто консумирам повече плодове.. Плодове, мед и т.н :). Успех

14.06.11
21:48

Яж си, бе брат, няма да ставаш културист ама не прекалявай... Примерно е нормално да хапнеш нещо сладичко 3-4 пъти в седмицата като сладолед,ледено сокче, тортичка лятото е съвсем нормално, мойте авери цял ден карат на боклуци и всички изглеждат добре..

14.06.11
21:52

Какво мислите за зърненото блокче Corny ? Към боклуците ли го слагате?

14.06.11
22:19

казано от TasteOfCherry Cherry на 14.06.11, 21:52:

Зеленото,което има малко ядки в него е горе-долу,аз лично препочитам това с черен шоколад.Но изобщо не мога да се нарекат полезни неща.След тренировка става ,все пак са доста вкусни и доста трудно е да им устоиш.

15.06.11
00:01

Rikooo, твоите авери имат добър метаболизъм сигурно :)

Много рядко ми се ядат вече такива работи.Ако мислиш да ядеш го прави до два часа след тренировка.

15.06.11
00:24

Може би това внушение ти идва от това, че не си хапвал и грам залък,от примерно 3-4 часа и като видиш сладко, веднага да се хвърляш на него. Аз днеска за малко да налазя 4 броя kit kat :D ма се удържах.

15.06.11
12:28

При положение, че ям главно качествена храна и винаги се чувствам сит, не изпитвам нужда да ям преработени сладки или солени храни. Повече би ме прелъстило студена бира или черен Буш след тежка седмица, но това пак е изключение.

15.06.11
13:19

По темата - ще се повторя за стотен път сигурно ( :D ), нужда от сладко можеш да изпитваш при хипогликемичен шок, евентуално и при някое друго екстремно състояние за което сега не се сещам. Тъй като случаят определено не е такъв очевидно или не говорим за НУЖДА, или не говорим за нужда от СЛАДКО ;) Хубаво е човек да се научи да си диагностицира правилно проблемите, че като се започне с тия нужди от сладолед и е доста смешно за четене.

Абсолютно неотличимо от тях :D
Лесен критерий за да се ориентира човек - оставя ли след себе си вкус на аптека в устата даденото нещо (който вкус си стои понякога дори след изяждането на нещо друго; или ако не на аптека, че не всеки я схваща правилно тая дума - ако оставя натрапчив вкус в устата за доста дълго време след изяждането) - ясно за какво говорим.

казано от Rikoo на 14.06.11, 21:48:

Яж си, бе брат, няма да ставаш културист ама не прекалявай... Примерно е нормално да хапнеш нещо сладичко 3-4 пъти в седмицата като сладолед,ледено сокче, тортичка лятото е съвсем нормално, мойте авери цял ден карат на боклуци и всички изглеждат добре..

Какъв ще ставаш няма общо с това как се отнасяш към себе си ;)
Нормално от чия гледна точка ? От гледна точка на това, което природата е мислила за теб не е със сигурност, от гледната точка на твоите авери очевидно е. Така погледнато, нормално е и да не спортуваш (щом толкова много хора го правят), да си некадърен, неспособен, абсолютно нямащ представа какво се случва около/с теб (масата хора са така) ... еми нормално е в днешно време, ама нужно ли е? ;)
А това пък как нещо ще ти повлияе на въшния вид не би следвало да е от топ10 (примерно) фактора, които да отчиташ когато взимаш решение дали да го направиш или не това нещо.

Аз пък през лятото въобще нямам апетит, а за сладко не си и помислям. Ако ми се дояде, ще хапна, но просто не ми се яде. Сигурно от 1 месец не съм ял сладко, не изпитвам и нужда. Сутрин овесените ядки с мед и стевия ми стигат :) А януари и февруари почти всеки ден съм си позволявал разни вкусотии, просто защото ми се ядеше :D

15.06.11
15:34

хаха е не знам защо при мен е точно различното
цяла зима почти не съм ял сладко , а сега лятото е точно обратното.

15.06.11
16:23

Зиме, лете, все имам нужда от сладко :D

24/7

Мнението беше редактирано от emzo на 15.06.11 16:24.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1