Плуване

14.06.11
16:59

Здрасти хора!
Знам, че форумът е предимно за фитнес, но гледам, че има много спортяги тук и може би ще се намерят и плувци.

В последния месец реших да ходя да плувам, започнах с 1 километър, в момента правя по 2.5 километра кроу за 90 минути сутрин, 4-5 пъти в седмицата. Чувствам, че скоро ще ги докарам до 3 километра за същото време.
Тръгнах да плувам с цел да се постегна малко, като цяло има вече някакви резултати, но плуването ми влияе най-малко върху корема? Доста кофти, така ли е по принцип или аз съм някакъв специален случай?

Искам да попитам още дали е добре да се плува толкова често или трябва да си давам повече почивка? Има ли някакви неща, които е препоръчително да се ядат? Аз по принцип не ям мазно и не ям след 18:30 /най-много да мушна някоя ябълка вечер/, но като цяло нямам много представа от хранителни режими.

И последно - какви странични упражнения мога да правя като допълнение към плуването? Само да кажа, че изобщо не съм фен на вдигането на разни железни неща.

Дано някой да пусне коментар по темата. Мерси предварително и лек ден. :)

14.06.11
19:06

z

Мнението беше редактирано от мартин киров на 27.06.11 22:51.

MF

14.06.11
21:16

Плуването е много приятно и полезно занимание, аз лично също му се отдавам през летния сезон.
Обаче да, “мечтаното тяло” изисква по-различно натоварване. Ако искаш хармонична фигура, особено след като си мъж, трябва да развиеш мускулатурата си. А това става с вдигане на “железни неща”. Не е необходимо да ставаш фитнес маниак, но 2-3 пъти в седмицата силови тренировки са нещо много препоръчително и полезно за здравето. Ако не искаш железа, изпълнявай програма, съставена от упражнения със собствено тегло, но мускулът трябва да се напрегне, да усети тежест, коята във водата не съществува. Плувай за кардио в дните, в които не правиш силови тренировки-това е идеалната комбинация както за фигурата, така и за здравето, а има и разнообразие.
Не бих ти препоръчала плодове вечерно време, нещо повече-те са за първата част от деня. (За справка-прочети статии за фруктозата)
Да не ядеш след 18 и т.н. изобщо не е гаранция за здравословно хранене. Важно е разпределението на храната през целия ден, отношението В, Б и М, калорииния баланс, качеството на продуктите, честотата на хранене. С други думи-хранителен режим, устроен според целите.

15.06.11
01:36

Имам един приятел, който тренира водна топка. Не излиза от водата и нещо по-тежко от гира не е вдигал през живота си. Е, момчето има 4 реда плочки на корема. Явно, ако не става с плуване ще стане с много плуване. :)

И като гледам по телевизията всички плувци са като от снимка в учебник по биология - всеки мускул по тялото им е развит идеално. И доколкото знам не блъскат във фитнеса и т.н. Фелпс примерно, четох наскоро, приема 8000 калории на ден, 6 дни в седмицата има тренировки, всяка по 6 часа във водата . Плува по 12 километра дневно...

15.06.11
16:04

http://www.fitnesslinebg.com/articles.php?article_id=49

С плуване много, ама наистина много трудно може да се постигне дълбок релеф. Напиши в google плувец и отиди на изображения, ще забележиш, че много малко от плувците са релефни.
Искам да кажа, че аз съм тренирал пуване 12 години всеки ден. За мен си остава най - добрия спорт. Но за релеф ти трябва диета и кардио. Като подчертавам на диетата(режим на хренене е по-точно).

Успех и не спирай да плуваш -:)

MF

15.06.11
21:31

Ти верно ли мислиш, че плувците не тренират нищо друго?!! Хаха

16.06.11
15:29

Благодаря много за отговорите!
Ще започна да правя, коремни преси, лицеви упори и такива неща. Ще гледам да увеличавам натоварването постепенно.

Това за плодовете вечер ми стана много интересно и ще видя сатията. Аз досега си мислех, че плодовете, по което и да е време на денонощието, само могат да бъдат полезни. Освен това, специално за ябълките знам, че помагат на храносмилането. :/

И тъй като в два коментара споменахте за хранителен режим, може ли да кажете какви храни трябва задължително да избягвам? Или да пуснете някакъв достоверен линк по темата, че аз срещам противоречиви съвети в интернет. Както вече разбрахте, не искам да ставам голям и мощен, просто искам по-стегнато/релефно тяло.

Мерси още веднъж, че обърнахте внимание на темата ми, не очаквах толкова мнения.

19.06.11
00:20

Преди 4години се занимавах с плуване.Това е един прекрасен спорт,но за релеф трябва да се потрудиш и във фитнеса.Едно от нещата е яж здравословна храна и мини на режим.Има доста статиики.Влез в google там със сигурност ще намериш нещо.Успех с тренировките.

Както повечето отгоре казаха плуването е страхотен спорт.Аз се занимавам професионално от 10г и мога да ти кажа че наистина плувците не плуват само правим и така наречените сухи тренировки.Много е хубаво че си почнал да плуваш и като гледам прогресираш ,продължавай с плуването и го съчетай с тренировки във фитнеса или във вас с гири,ластици и собствено тегло.С много воля правилно хранене и почивки ще има ефект.Пък твоя приятел от водната топка има ген и това и аз познавам един от тренировките който всеки мускул му личи което е необичайно за плувците.А относно режима прочети в тоя сайт има куп информация и чак тогава задавай конкретни въпроси.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1