16.06.11
23:38
От къде се взима документ за съдимост ? Дали по местожителство по лична карта, или в града, който съм раждан. Тоест настоящия ми адрес е гр Вършец, обл Монтана, но съм раждан в гр. Бяла Слатина, обл Враца. До колкото разбрах май е в града, в който съм раждан. Някои да знае ?
По постоянен адрес е. Ако си раждан в Монголия, оттам ли ще трябва да си го вадиш? :)
Мнението беше редактирано от Anthony на 16.06.11 23:58.
17.06.11
00:01
Да, разбрах вече :) Благодаря Ви. Тъй като настоящия адрес ми е в гр. Вършец, обл Монтана, мога да взема документа от съда в Берковица. Но това е, ако случайно ми го искат това от университета.
17.06.11
00:31
http://www.srs.justice.bg/61/page.html “Съдът трябва да издаде свидетелство за съдимост в срок до 3 дни от подаване на молбата. Ако молбата е подадена в съд, различен от съда по месторождение на молителя, срокът е седемдневен”
Значи аз трябва да си взема това от града който съм роден - Бяла Слатина а там има съдебна палата.
Мнението беше редактирано от Ачо на 17.06.11 00:32.
Няма значение,къде ще го подадеш,просто ако не е в родният ти град,срока е една седмица както е написано.
Там където подаваш искането после там си го търси.
17.06.11
07:17
Казва се “свидетелство за съдимост”. Само ако ти е спешно ще ходиш до града по месторождение, а иначе отиваш на попа в бившия нотариат и подаваш документи. Бившия нотариат ти точно зад градинката на паметника. Влизаш от вратата, има двама полицаи ще ти поискат лична карта - при всички положения ти трябва. След това си попълваш молба - имат готови формуляри, които само попълваш /формулярите се намират от дясната страна на два метра след полицаите/. Плащаш си таксата на гишето на банката, с бележката от банката, личната карта, молбата и акта за раждане отиваш на гишето, което е за родените извън София. Въпросното гише се намира в дясно от гишето на банката, в една голяма зала с много гишета /напомня тези на КАТ/. Това, което търсиш е от дясната страна /на него си пише/. Подаваш си документите и след седем работни дни отиваш да си го вземеш. Ако имаш път към града по месторождение, въпросното свидетелство се вади веднага.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 17.06.11 07:18.
17.06.11
09:19
Благодаря Ви ;) Като си ида края на месеца на Бяла Слатина ще извадя свидетелството за съдимост.