Струва ли си това ?

SN

15.06.11
20:33

Здравейте! Много ме измъчва един випрос. Като за начало тренирам плуване и също така посещавам фитнеса 2-3пъти на седмица.
Та искам да попитам добре ли е да пия SCIVATION WHEY за повече сила и малко покачване на ММ ? Ако протеина е добро решение кажете и дали марката на която съм се спрял е добра за мен аз съм на 15г. 69кг. 173см. И искам да знам поприцип на колко години е най-добре да се почне да се приемат протеини по конкретно whey protein или няма обща дефиниция ?
МС предварително!

TN

15.06.11
20:43

казано от Steliyan Nedev на 15.06.11, 20:33:

Здравейте! Много ме измъчва един випрос. Като за начало тренирам плуване и също така посещавам фитнеса 2-3пъти на седмица.
Та искам да попитам добре ли е да пия SCIVATION WHEY за повече сила и малко покачване на ММ ? Ако протеина е добро решение кажете и дали марката на която съм се спрял е добра за мен аз съм на 15г. 69кг. 173см. И искам да знам поприцип на колко години е най-добре да се почне да се приемат протеини по конкретно whey protein или няма обща дефиниция ?
МС предварително!

Обяснявам :D

От протеинът НЯМА да качиш сила!
САМО от протеинът няма да качиш маса! , т.е. иска се и хранителен режим! Ако си мислиш ,че с 2-3 дози от този протеин/ден и ще качиш маса грешиш.
И трето няма определена възраст,когато искаш,сега хранителният режим е доста по-важен и първо трябва той да е на лице.

Стига да ти кажа,че протеините на прах се пращат и в Африка,от всички се пият,не със същата цел,общо взето новаците са си/са им изградили един ОГРОМЕН мит за тези протеини на прах,НО уви ПРОСТО МИТ! :)

15.06.11
21:02

Мускулна маса се качва от ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ, а не от протеина!!! Протеина е за да те възстанови и изгради мускула ;)

TN

15.06.11
21:12

И от протеин можеш да качиш мускулна маса.Само дето трябва доста да се охарчиш и да си изложиш здравето на риск примерно със 600-700 грама протеин (и нагоре) на ден... :)

15.06.11
22:11

казано от Death__ на 15.06.11, 21:02:

Мускулна маса се качва от ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ, а не от протеина!!! Протеина е за да те възстанови и изгради мускула ;)

Пробвай пак ;)

16.06.11
00:32

Какво.... искаш да кажеш че протеина не изгражда мускулите ли или че може и да се качва без въглехидрати ? Да може, но както казаха може би със 700 гр, на ден

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.06.11 10:29.

16.06.11
12:12

Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже. Информирайте се повече момчета, че постовете на някои от вас са повече от смехотворни.

Към автора: Не очаквай нищо от този протеин .. не знам каква разфасовка ще си вземеш, но ще се набуташ яко. Прочети повече теми за храненето и тренировките. Тези пари, които си събрал за протеин ги използвай за качествена храна: месо, риба, яйца, млека, ориз картофи, плодове, зеленчуци и тн. За момента мисля, че нямаш нужда от добавки. Може само някакви мултивитамини. Както ти казаха по горе .. няма да качиш нито тегло, нито сила, нито релеф, нито каквото и да било. Успех!

16.06.11
12:23

Ходи се гръмни. Баш протеина си оправя мускула. Аз от въглехидратите само сланина качвам, мазнините ми се отразяват по-добре, индивидуално е..Незнам какви 600-700 грама протеин на ден ви гонят, хора който са на ААС не ядат пове4е от 3-4гр/кг на телесно тегло, а вие тука 70 килограмови по 600 грама протеин ще ядете да качите.. Аз със 2гр/кг си качвам идеално..

Мнението беше редактирано от Riko на 16.06.11 12:25.

16.06.11
12:30

казано от The Next на 15.06.11, 21:12:

И от протеин можеш да качиш мускулна маса.Само дето трябва доста да се охарчиш и да си изложиш здравето на риск примерно със 600-700 грама протеин (и нагоре) на ден... :)

Ако успееш да приемеш 700 грама протеин (от храна) за 1 ден , ще дойда, ще ти стисна ръката и ще ти кажа .... ТАТКО :D:D

Мнението беше редактирано от summer_jam на 16.06.11 12:31.

16.06.11
12:53

Аз не съм казвал че ям по 600-700 гр. на ден ! Просто казвам че ще му е по-лесно ако яде и въглехидрати! Сега че ти качваш сланина си е твой проблем...

P&

16.06.11
13:06

Въглехидратите са за енергия. Протеина е строителя. И си противоречиш много - първо казваш “Мускулна маса се качва от ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ, а не от протеина!!!”, а после “Протеина е за да изгради мускула” По колко мускул мислиш, че може да качи човек на ден, та говориш, че ако иска да качи от протеина, трябва да приема към 700гр. от него.  (rofl) :D :D

16.06.11
13:34

казано от Steliyan Nedev на 15.06.11, 20:33:

МС предварително!

Искам да те попитам, защо ти е да качваш ММ като тренираш плуване?
Да комбинираш фитнес за ММ с малко пуване да кажем става, ама да си плувец и да правиш силови тренировки за ММ ми е доста странно. Дори и спринт на бътерфлай (50,100,200 мерта) да е коронната ти дисциплина. Много различно се изграждат мускулните влакна при двата спорта и в най - добрия случай, ще си развалиш техниката.

Лично мнение разбирасе!

Мнението беше редактирано от Delfin Dimitrov на 16.06.11 13:35.

TN

16.06.11
13:59

Това е да е плувец и да има мускулна маса или да тренира във фитнес зала,било то по билдърски сплитове или каквито и да е,няма да му попречи в плуването,ама въпросът остава: Мислиш ли,че с 2-3 дози на ден протеин ще изградиш маса и едва ли не завидно тяло?

Опиши хранителният си режим по-добре,пък остави протеините за по-късно :)

16.06.11
14:09

Да, за енергия са, но ако не приема въглехидрати, тялото му ще използва протеина за енерегия, вмето за градивен материал... Абе все едно, не ми се спори... нека си пие по 3 дози протеин на ден и да види кво ще стане.... НИЩО ! Аз бех до тука

TN

16.06.11
14:17

Еми да обобщим..Пич ако не си разбрал:

НЕ СИ СТРУВА!

16.06.11
14:24

казано от The Next на 16.06.11, 13:59:

Това е да е плувец и да има мускулна маса или да тренира във фитнес зала,било то по билдърски сплитове или каквито и да е,няма да му попречи в плуването,ама въпросът остава: Мислиш ли,че с 2-3 дози на ден протеин ще изградиш маса и едва ли не завидно тяло?

Опиши хранителният си режим по-добре,пък остави протеините за по-късно :)

http://www.bb-team.org/articles/3173_pluvane-i-fitnes#axzz1PA29GRm1

Малко е смешно да твърдиш подобни неща. Аз съм потренирвал мако плуване и го пиша не само, защото съм го прочел някъде. Пиша го от личен опит.
Разбира се ти винаги можеш да имаш друго мнение -:)

TN

16.06.11
14:45

Нищо общо ;)

SN

16.06.11
15:43

Благодаря за отговорите! Значи храната ми е на ниво ям предимно пиле, риба, ориз и по-рядко картофи. Искам да постигна по-добри резолтати и затова питам за тези протеини. Не се изразих много правилно за ММ по-скоро искам да ми се оформят малко повече мусколите, а не толкова да качвам ММ. А иначе знам, че за плуването най-добре е да се зимат по равно въглехидрати и протеини.

16.06.11
16:27

казано от Death__ на 16.06.11, 14:09:

Да, за енергия са, но ако не приема въглехидрати, тялото му ще използва протеина за енерегия, вмето за градивен материал... Абе все едно, не ми се спори... нека си пие по 3 дози протеин на ден и да види кво ще стане.... НИЩО ! Аз бех до тука

Или да използва мазнини като енергия? Примерно аз като качвам съм с по 200 макс 250 въглехидрати като 50 от тия са бързите след тренировка, всеки е индивидуален, мен по-добре ми се отразяват мазнините и от към енергия, хем не омазнавям.. Всеки да си опознае тялото и да експерементира..

TN

16.06.11
18:56

казано от Steliyan Nedev на 16.06.11, 15:43:

Благодаря за отговорите! Значи храната ми е на ниво ям предимно пиле, риба, ориз и по-рядко картофи. Искам да постигна по-добри резолтати и затова питам за тези протеини. Не се изразих много правилно за ММ по-скоро искам да ми се оформят малко повече мусколите, а не толкова да качвам ММ. А иначе знам, че за плуването най-добре е да се зимат по равно въглехидрати и протеини.

Аз ти казвам пак,ям предимно нещо си,нищо не ми говори.Опиши ми какво си ял през последната седмица като станеш,докато легнеш,айде няма да те мъча с грамаж,въпреки,че то без грамаж все едно нищо :)

SN

16.06.11
23:03

ОК. Малко е страмно,но ето един ден когато съм втора смяна какъв ми режима горе долу:
Ставам в 7,30ч. закуска шейк wellness (това е за заместване на храненето на Oriflame ако ти говори нещо :) води се за балнсиране на хранителните вещестна дава енергия ето тук може да прочетеш http://bg.oriflame.com/products/product-list.jhtml?prodCat=wellness&brandCat=weshakes )
Тренировка от 8 до 9,30ч. и пих един сок Сонда и едно корни :) (тренировката е по плуване)
12,30ч. обяд 150гр. пил. карета на скара и 500мл. айрян на Данон.
4ч. Следобедна закуска 450г. джоб с пил. каре (просто нямам какво друго да ям )
8,30ч вечеря 200гр. пиле със салата.
+ това пия доста вода м/у 3-4л. на ден
Това е горе долу :) Старя се да ям повече млечни продукти, но понякога ям круасан и сладолед мах по 1 на ден.
Извинявам се ако не е сформирано много добре.

TN

17.06.11
01:19

Само не разбрах къде е пилето/рибата/ориза/картофите ? :D

Иначе доста е слабичко на калории..ОКБ-то какво ти е ?

17.06.11
13:07

казано от Steliyan Nedev на 16.06.11, 23:03:

ОК. Малко е страмно,но ето един ден когато съм втора смяна какъв ми режима горе долу:
Ставам в 7,30ч. закуска шейк wellness (това е за заместване на храненето на Oriflame ако ти говори нещо :) води се за балнсиране на хранителните вещестна дава енергия ето тук може да прочетеш http://bg.oriflame.com/products/product-list.jhtml?prodCat=wellness&brandCat=weshakes )
Тренировка от 8 до 9,30ч. и пих един сок Сонда и едно корни :) (тренировката е по плуване)
12,30ч. обяд 150гр. пил. карета на скара и 500мл. айрян на Данон.
4ч. Следобедна закуска 450г. джоб с пил. каре (просто нямам какво друго да ям )
8,30ч вечеря 200гр. пиле със салата.
+ това пия доста вода м/у 3-4л. на ден
Това е горе долу :) Старя се да ям повече млечни продукти, но понякога ям круасан и сладолед мах по 1 на ден.
Извинявам се ако не е сформирано много добре.

По-горе си писал ,че храната ти е на ниво. Само за инфо храната ти не е на ниво .. ама хич. Доколкото разбрах искаш да качваш с тази диета просто няма да се получи. Прочети повече за храна и хранителни режими. Ще ти споделя моя хранителен режим може да ти помогне.
7.00 закуска протеинов шейк+банан
8.00 3 цели варени яйца+3 белтъка+100 грама овесени трици
10.00 кисело мляко 400мл. с малко ядки или солети( нещо лекичко)
13.00 200 грама пилешко бонфиле + 300 грама варен ориз
16.00 сандвич с ръжена или черна питка с месо( пушено филе обикновено)+кашкавал
17.00 Тренировка
18.00 70 грама глюкоза на прах
18.15 протеинов шейк
19.00 200 грама бяла риба + 200 грама микс от царевица,грах и моркови
21.30 кисело мляко+банан
23.30 200 грама извара + 50 грама сурови ядки

Дневно пия по 4-5 литра вода. Този режим ще ти дойде в повече. Само ти давам някои идеи.

TN

17.06.11
13:54

Горният режим не е лош,само бих вкарал някое витаминче и малко още мазнини ,иначе си е екстра ;d

17.06.11
14:11

Омазнявам лесно и се ограничавам. Има жълтъци, има риба, има сурови ядки и мисля, че мазнините са достатъчно.

След тия 100гр. овесени трици сигурно избушваш кенефа после. Замени ги с овесени ядки, а ако толкова държиш на триците ги ограничи до 20-30гр. Също и не намирам логика в храненето в 21:30. По-добре го пропусни и измести последното хранене към 22, 22:30, така ще имаш време за повече сън (който повярвай ми е много важен, аз лично бих пропуснал хранене пред алтернативата да спя по-малко) Останалото е супер, ако го спазваш и тренираш здраво резултатите няма да закъснеят. :)

17.06.11
16:38

казано от summer_jam на 17.06.11, 14:11:

Омазнявам лесно и се ограничавам. Има жълтъци, има риба, има сурови ядки и мисля, че мазнините са достатъчно.

Ако омазняваше толкова лесно одавна щеше да си махнал киселото мляко + банана в 21;00 ако питаш мен ;-) ?

17.06.11
17:17

казано от Георги Андреев на 17.06.11, 16:14:

След тия 100гр. овесени трици сигурно избушваш кенефа после. Замени ги с овесени ядки, а ако толкова държиш на триците ги ограничи до 20-30гр. Също и не намирам логика в храненето в 21:30. По-добре го пропусни и измести последното хранене към 22, 22:30, така ще имаш време за повече сън (който повярвай ми е много важен, аз лично бих пропуснал хранене пред алтернативата да спя по-малко) Останалото е супер, ако го спазваш и тренираш здраво резултатите няма да закъснеят. :)

Нямам проблеми в тоалетната .. 1 път сутрин и това е :)) Сутрин съм много гладени тия 20-30 грама не ги усещам. Логиката за яденето в 21.30 е ,че след тренировка също нямам засищане. Организмът ми крещи яденеее :) Не мога да заспя по рано от 11 часа , пък и от 11 до 7 .. 7 и нещо си има 8 часа сън, който ми е достатъчен. Спазвам и тренирам здраво .. доволен съм от резултатите. Банана вечери ми влиза идеално .. хем десерт .. хем въглехидрати .. хем засища.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1