Режимът-добре,зле?

16.06.11
20:40

Здравейте, висока съм 170 и тежа 60кг.Следвам режимът на Дюкан, но някак си не ми се вижда толкова реално да ям колкото и когато искам протеини и пак да слабея, затова искам да ви попитам какво мислите за следния “режим” (който съм си съставила сама), в чиято основа е и основата на гореспоменатия режим на Дюкан .Дали ще има резултати:
6ч - 150гр. кисело мляко (0.1%) с овесени трици
10ч - шейк с прясно мляко (0.1%) и извара
14ч - пилешка супа (приготвена по рецепта на Дюкан, без мазнини) и още някоя рецепта по Дюкан от мляко, яйца, месо или риба;
16:30-17:30 - правя упражнения за отслабване и стягане, със собственото тегло
18ч - вечеря (месо или риба)
Има дни, в които се приемат протеини и зеленчуци. Общо взето разпределението при мен е 7П/7ПЗ
След това тичам 5км. и след това пак шейк. Като идеята ми е за деня е шейкът да ми е от 500мл. мляко и 100гр. извара, разделен на два приема.

16.06.11
20:48

Откога правиш тази безумна диета? Може би не е късно да се откажеш без много щети върху тялото ти.

16.06.11
20:52

Ще се радвам да ми кажеш някоя по-подходяща диета :) Въпреки, че като правя тази се чувствам напълно сита и добре, но хората тук, със сигурност, разбирате повече от мен. Затова моля да съвет :)

16.06.11
21:04

На 170 см и 60 кг нямаш нужда от диети. Храни се здравословно без да изпадаш в крайности. Яж максимално натурални и необработвани неща. Например вместо пушено филе (каквото препоръчват при Дюкан), си опечи една хубава пържола или една риба на скарата. Може пържолата да е свинска, мазнините са необходими. Съчетай я с прясна салата и ето ти идеална вечеря. На обяд яйца или месо, само че може с картоф или кафяв ориз, или пък филия пълнозърнест хляб, пак свежа салата. Сутрин овесени ядки с мляко или препечена филия с масло и краставичка или хляб с маслинова паста. За закуски между храненията ползвай плодове, сурови ядки (тук вече внимавай с количествата), зеленчуци (моркови например) и/или кисело мляко. Междувременно започни да тренираш нещо, което ти харесва и вместо да очакваш чудеса на кантара, те ще се случват първо със здравето ти, после с настроението ти, а съответно и с тялото ти. Говоря не само килограми, а как ти стоят дрехите, как изглежда кожата и косата ти. Настроението и душевното спокойствие са тези, към които трябва да се стремиш. Без драми по диети, без глад, главоболие, отпадналост и живот в депресия.

17.06.11
14:09

Благодаря много за отговора, мила :) Непременно ще го имам напредвид. Само искам да попитам дали ще е удачно на обяд да си хапвам пилешката супа, която съм споменала (просто не мога да ям само суха храна) и после 1-2 яйчица, 1 доматче нещо, а пък вече за вечеря - рибка или месо, за закуска - мляко с овесени трици или ядки и следобед за преядка прясно млекце примерно или плодове :)

17.06.11
19:53

Супата е добре, разбира се. Може само да не й слагаш фиде или ориз, а да е бистра супа или застроена с яйце. И плодовете и млякото са ок за междинки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1