Въпрос относно тягата

18.06.11
18:59

Здравейте, та значи миналата седмица като си тренирах в залата(за гръб) един човек ми каза, че от мъртвата тяга можело да се разшири таза встрани. Има ли нещо вярно в думите му?!?

18.06.11
19:16

НЕ!!!!

самия корем ще стане по-голям това е факт... корема е мощен стабилизатор при тягата и отнася много натоварване а мускул който отнася много натоварване - расте... както натоварваш бицепса си и той расте така натоварваш корема си и той расте. Въпроса е, че корема ти ще стане по-издръжлив, стабилен и мускулест като стане по-голям. Няма да качиш мазно на талията от мъртва тяга ако се храниш читаво.

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 18.06.11 19:17.

18.06.11
19:27

Ясно ;)

казано от Sasho Kolev на 18.06.11, 18:59:

Здравейте, та значи миналата седмица като си тренирах в залата(за гръб) един човек ми каза, че от мъртвата тяга можело да се разшири таза встрани. Има ли нещо вярно в думите му?!?

таза? таза като 3 кости свързани заедно е трудно да се увеличи от натоварване.
талията(пояса) също е трудно да нарастне.
ханша(ГЗ) може да нарасне, но предимно назад.

P&

18.06.11
20:18

От тягата всичко расте :) Ама чак костите...

Н

18.06.11
23:19

казано от kristiancho на 18.06.11, 19:17:

самия корем ще стане по-голям това е факт... корема е мощен стабилизатор при тягата и отнася много натоварване а мускул който отнася много натоварване - расте... както натоварваш бицепса си и той расте така натоварваш корема си и той расте. Въпроса е, че корема ти ще стане по-издръжлив, стабилен и мускулест като стане по-голям. Няма да качиш мазно на талията от мъртва тяга ако се храниш читаво.

Никъв начин :D :D :D Корема само се изморява но натоварването е нищожно , права по 150 кг мъртва тяга и и върху корема няма никакъв ефект !

P&

18.06.11
23:36

Има натоварване стабилно върху корема от клека и тягата :)

18.06.11
23:40

казано от Sasho Kolev на 18.06.11, 18:59:

За съжаление нищо вярно няма ... де да можеше да расте и настрани и назад, ама няма ;)

казано от Castiel на 18.06.11, 23:19:

казано от kristiancho на 18.06.11, 19:17:

Никъв начин :D :D :D Корема само се изморява но натоварването е нищожно , права по 150 кг мъртва тяга и и върху корема няма никакъв ефект !

изморява ?!? ти да не правиш чикиджийски коремни преси, че да се изморява ;дд аз след първите ми 4-5тренировки с тяга имах по 1-2дена мускулна треска на корема... както и от клека както каза Пико

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1