11.06.11
19:45
Здравейте! Ходя от 1 месец на лостове и мисля да започна да си разделям съответните упражнения в различни дни. Примерно Понеделник (първи ден) да правя кофички,мокри кофички и т.н.2 ден Набирания и така нататък. Но проблема е, че съм нов във сферата и не знам как да си разпределя упражненията които да правя.
15 години, 60 кг. , 168 ръст, ръка 32, гръден кош 95.
До сега процедирах по следния начин: Кофички (били те мокри или обикновенни), набирания широк хват, набирания бицепс, лицеви опори. Но много се изморявам и искам да си разделя упражненията в различни дни. Ще съм благодарен ако някой ми помогне.
11.06.11
22:38
Аз вярвам , че на лостове можеш всеки ден да ходиш и че ако ядеш правилно ще си ок ,защото това е леко натоварване ... А иначе место различни упражнения по-добре направи така - пон срд петк събт тежки трен и останалите дни леки зависи как ходиш де :D до нас паляците по лостове са всеки ден там и даже качват което ме учудва ! :D
Тренировката която правиш в момента с натоварване на цялото тяло според мен е по добре да се прави през ден но ако искаш да тренираш всеки ден то тогава си направи единия ден за кофи и лице а другия за набиране и няма да почиваш.. Не виждам кво толквоа има да разпределяш ? Единия ден си правиш каквото можеш с едните упражнения а в другия с другите ? Просто слагай най трудното упражнение първо а най лесното последно...
казано от Manigga на 12.06.11, 00:00:
Тренировката която правиш в момента с натоварване на цялото тяло според мен е по добре да се прави през ден но ако искаш да тренираш всеки ден то тогава си направи единия ден за кофи и лице а другия за набиране и няма да почиваш.. Не виждам кво толквоа има да разпределяш ? Единия ден си правиш каквото можеш с едните упражнения а в другия с другите ? Просто слагай най трудното упражнение първо а най лесното последно...
Не може да наречеш горната част на тялото,цяло тяло.
По-добре си раздели дните на бътащи и дърпащи,но намери място и за долната част на тялото.
12.06.11
08:59
Дали ще тренираш всеки ден или през ден, дали цялото тяло в 1 тренировка или различни дни, всичко зависи от целите ти.
12.06.11
12:32
В крайна сметка стигнах до това:
1.Понеделник
-Набиране широк надхват
-Набиране зад врат
-Набиране с тесен подхват (бицепс)
(Упражнения за корем)
2. Вторник
-Кофички право тяло
-Кофички изнесено тяло
-Кофички свит
-Кофички (мокри, ако ми остане сила)
(лицеви опори)
3. Сряда -Упражнения за корем
4. Четв. като понеделник
5.Петък като Вторник
6.Събота,7.Неделя Тичане.
Мнението беше редактирано от mario mariov на 12.06.11 13:19.
“-Набиране с тесен надхват (бицепс)’’
За бицепс трябва да е подхват !
Мнението беше редактирано от Юли на 12.06.11 12:47.
12.06.11
12:53
един ден в седмица трябва да си правиш почивен!
12.06.11
13:16
казано от Death__ на 12.06.11, 12:46:
Моя грешка!
12.06.11
17:33
Аз тренирам през ден и се помпва хубаво.
14.06.11
18:46
Много му мислиш приятелю.тренираи всичко на веднъж с различни упражнения,може и кръгови.Аз съм пробвал всякви варианти,в зала не съм стъпвал и разбрах че най добре ми влияе къговата тренировка, една серия лицеви,1на серия кофи,1 набирания като само променяш хвата.гимнастиците товарят всичко ежедневно.а ако искаш големи мускули,само на фитнес
Ще може ли да поясниш малко ? В смъсъл че се прави следното:
1 серия кофички, след това 1 серия набирания, след това 1 серия лицеви, след това пак 1 серия кофи и т.н. ?
По колко пъти седмчно така ?
14.06.11
21:44
Това е кръгова тренировка на лостовете. И аз съм я правил пролетта и съм доволен от нея. Така покачих силата и издържливостта си. Ми през 1-2 дена може това да се прави ;)
казано от Death__ на 12.06.11, 12:46:
С тесния надхват може да се прави трицепс, може да го включваш и него, ако искаш ръката ти да изглежда по-голяма.
казано от Castiel на 11.06.11, 22:38:
до нас паляците по лостове са всеки ден там и даже качват което ме учудва ! :D
Кое му е толкова чудното?! Поредния забил “фитнес”.
16.06.11
23:19
:) Набиране с тесен хват (независимо дали е над или подхват) няма как твари трицепса. Физически това е невъзможно, тъй като бицепса е дърпащ мускул (сгъвач), а трицепсът - бутащ (разгъвач), в набиранията участват мускули сгъвачи :) Всички те, или поне повечето им разновидности тварят главно бицепс, гръб, предмишница и корем (в някой случай - такива като L-набирания или добрите стари коремни възлизания на висилка). :)
http://www.youtube.com/watch?v=S22r01K_p5E&playnext=1&list=PL88790A25DFBDE160 Маймуната от 2:59 , пробвал съм го, като се пускаш надолу горната част на трицепс пламва, както и донякъде от 1:13
Мнението беше редактирано от pull ups на 17.06.11 09:07.
Добре де, сбъркал съм ..... У..... (не съм видял).. С това не бих правил трицепс, 100 пъти по-добре си е кофите и лицевите...
Не казвам,че е най-доброто , просто показвам, че все пак има някакъв вариант.
17.06.11
16:04
Такива, при които се използва инерцията на краката.
19.06.11
00:09
казано от TheRunawy на 17.06.11, 15:56:
Какво е “мокри кофи’‘? (tmi)
Мокрите кофи биват 3 вида. Предни, задни, комбинирани. Повече информация можеш да намериш в този клип: http://vbox7.com/play:52b96936